Dobry den,
chtel bych se zeptat, zda je mozne nejakym zpusobem podat stiznost na vlastnika domen, ktery neustale rozesila spam, aby to resil treba spravce narodni tld?
jedna se o vlastnika domen, ktery je registrovan nekde v Arizone v USA, ale muze to byt i podvrh. Jsou to domeny
vesely-darek.cz, znackovy-nakup.cz, americky-prodej.cz, dum-prodeje.cz, abc-vykupna.cz, mozna i spoustu dalsich.
vypis z jedne z domen https://who.is/whois/vesely-darek.cz
Diky za odpoved.
Stiznost na vlastnika domeny
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Stiznost na vlastnika domeny
Jop, těch domén mají ještě více. I já to zde řešil co s tím
Plní nám mail každý den... :-/

Pokud nepomohlo kontaktovat vlastníka domény, doporučuji obrátit se na CSIRT. (http://csirt.cz)
pikaso.andreas píše:Jop, těch domén mají ještě více. I já to zde řešil co s tímPlní nám mail každý den... :-/
A jak to resite?
Dodatečně přidáno po 1 minutě 49 vteřinách:
Zkusim nahlasit na csirt...jen me se*e, ze se s tim musim zabyvat a venovat tomu drahoceny cas...smejdi buzerantsky arizonsky, s prominutim...diky za radu.
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prostě postupně přidávám do spamlistu každý mail. A už raději nedávám odhlásit, asi tím vidí, že náš mail funguje. Jinak zatím nic.
No poslal sem to na csirt, uvidim, co se stane...jinak ve spamlistu to mam taky...jeste by me zajimalo, ze ktere databaze maji nasi firemni mailovou adresu.
Tak jsem byl mile prekvapen, ze se mou stiznosti na daneho spamera zacal ihned nekdo zabyvat, odpoved prisle temer okamzite. Uvidim jak to cele dopadne.