Internetova stranka a Paypal

...

Moderátor: Mods_senior

veronika55
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Internetova stranka a Paypal

Příspěvekod veronika55 » 25 bře 2016 19:06

ahoj chcela by som sa opýtať keď napríklad zarobím na vlastnej stránke každý tyzden 100eur a stále si ich cez paypal pošlem na bankový účet môžem mať z toho nejake problemy? niečo z daňou alebo tak ?

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Internetova stranka a Paypal

Příspěvekod mmmartin » 25 bře 2016 20:16

To je otázka pro daňového poradce. Ne, že by jich tu na fóru bylo málo, ale téměř všechny rady začínají " Podle mně ...." nebo "Já myslím, že ..." , případně "Mám známého, který ..." . Když si pak na konci uděláš malou statistiku, zjistíš, že přibližně polovina odpovědí bude vyznívat No problem, a druhá přibližně polovina bude vyznívat Yes problem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Internetova stranka a Paypal

Příspěvekod petr22 » 25 bře 2016 21:19

V pripade ze nenasleduje odkaz na prislusny zakon tak je to vzdy podle me a v mnoha pripadech se neshodnou ani dva pravnici. Uplne presne dokaze poradit pouze pravnik ktery bude mit k dispozici vypis z Paypalu a bude seznamen s tim, za co je konkretni platba.

Ciste technicky se to v zaklade lisi zda jde o fyzickou nebo pravnickou osobu a velmi pravdepodobne i podle kategorie kam spadaji konkretni platby.

Podle me (jak to napsat jinak?) se jakakoliv prichozi platba pres Paypal musi pricitat k prijmu a tim padem i danit kdyz presahne zakonem danou hranici.

V kazdem pripade problemy z toho budou zcela urcite v pripade kdy prijem prekroci castku kterou je treba zdanit a financni urad na to prijde.

Zrovna v tomhle pripade nemuze znit odpoved ano/ne, protoze skutecne zalezi na celkove castce a podminkach za jakych se musi zdanit.

Zpět na “Vše ostatní (inet)”