Zdravím,
chtěl bych Vás požádat o radu a o pomoc při výběru krimpovacích kleští na RJ konektory. Především mi jde o krimpování síťových konektorů RJ45. Nechci kupovat žádné levné kleště, které po 50ti nakripovaných konektorech odejdou. Nějaké návrhy? Máte něco ozkoušeného, co byste mohli doporučit? Finanční představu mám okolo 1000 - 1500kč.
Jelikož se moc nevyznám v telefonních konektorech, tak bych se ještě rád zeptal, na jednu maličkost.
Na fotografii (zdroj alza: https://i.alza.cz/ImgW.ashx?fd=FotoAddO ... 03&i=1.jpg ) je pod zdířkami, které složí ke krimpování označení 6P, 8P, 4P to je počet pinů? Zajímalo by mě, pokud mám např. konektor ze 4piny ale místo 4pinů jsou tam jen 2piny mohu tento konektor krimpovat ve zdířce s označením 4P?
Krimpovací kleště
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Krimpovací kleště
Mam kleste za 3 kila a ty uz se neco nacvakaly!
Ano, krimpuje se v te dire, do ktere se konektor presne vejde. Tedy treba konektor 6p4c (6pins 4contacts) v 6P.
Ano, krimpuje se v te dire, do ktere se konektor presne vejde. Tedy treba konektor 6p4c (6pins 4contacts) v 6P.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Vietnamská tržnice nebo na Aukru je toho taky dost.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
zeus píše:Mam kleste za 3 kila a ty uz se neco nacvakaly!
Díky za odpověď.
Na nějakém fóru jsem se dočetl, že levnější kleště nemají tak kvalitní nože a proto po pár nakripovaných konektorech začínají dělat zmetky. Takže to není až tak pravda? Když máš kleště za 300,-Kč a už něco nacvakaly?
Mám ještě jeden dotaz ohledně krimpování. Pokud tomu dobře rozumím, tak při krimpování např. konektoru 6p4c chybí v konektoru z levé a pravé strany jeden pin. Konektor má místo chybějícího pinu „díru“ do které při krimpování zajede nůž. Protože kdyby v konektoru nebyly místo chybějících pinů díry, tak tam nůž nezajede anebo se poškodí…?
Dále se chci zeptat, jaké typy konektorů by měly kleště umět kromě RJ45? Jde mí spíše o ty telefonní… Běžně se používají 6 a 4 pinové? Slyšel jsem ještě něco o RJ50 – ten by měl být 10pinový?
Konektory se prodávají s plným počtem pinů a ty si pak vybereš, jaké piny zapojíš, prázdné piny se také procvaknou a zalezou, akorát tam není vodič, do kterého by se zahryzly. Kleště si kup takové, jaké skutečně využiješ, je nesmysl kupovat něco, co sice umí všechno, ale nikdy to nevyužiješ.
Děkuju za vaše názory a rady.