wi-fi IP - dotaz Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

PinkGirl
Pohlaví: Nespecifikováno

wi-fi IP - dotaz

Příspěvekod PinkGirl » 13 bře 2009 12:39

Ahoj,
prosim vas, ..co by se stalo, kdybych klikla na to posledni -get newIP settings- ..?... jake nasaveni IP, a nebo wi-fi router by notbuku pridelil jinou IP ? (respektive by si timto kompl vyzadal jeji prideleni).
Nejedna se o to, jak jsem cetla, ze nekdo chce zmenit IP z duvodu blokace na hernim serveru, kde i psal, ze ma pevne pripojeni a musel by o zmenu IP zadat providera, ale nemohla jsem se pripojit a tak jsem klikala a co udelat (nakonec sem se ale pripojila po restartu wi-fi) ..a tak me zajima co to je za tabulku a co by se stalo kliknout na to.
Obrázek

Reklama
xenoash
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: wi-fi IP - dotaz

Příspěvekod xenoash » 13 bře 2009 14:02

No po kliknutí na tento odkaz by se nestalo nic špatného. Windows by akorát zažádaly Router o přidělení nové IP adresy. A pokud není adresa zadána manuálně nebo není na routeru zákázán DHCP server (stará se o přidělování dynamických IP adres) tak by se mělo připojení obnovit. Obvyklé rozsahy 10.72.x.x, 172.16.x.x, 192.168.x.x.

IP adresa providera (Public IP Address) je odlišná věc. To je adresa, kterou dostane router (zařízení, které se obvykle dostává od poskytovatele Dlink, Zyxel, 3Com, Huawei, Linksys atd.) od poskytovatele automaticky.
obvykle 213.x.x.x, 89.x.x.x

Je možné si zaplatit Statickou Public IP adresu, tak zůstane stejná napořád. (nevýhoda BAN na fóru, znamená požádat poskytovatele o jinou). Dynamická adresa je přidělování na dočasnou dobu (např u UPC mám již dva-tři měsíce stejnou aniž bych za ní platil)

Pokud dostaneš BAN na fóru nebo někde jinde tak to obnovení IP adresy ve Windows nevyřeší.

Díky

PinkGirl
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: wi-fi IP - dotaz  Vyřešeno

Příspěvekod PinkGirl » 13 bře 2009 14:05

No, to jsem psala jen pro porovnani, ze jsem hledala odkazy na -zmena IP- ..me jen zajimalo co by se stalo, kdybych na to klikla, jakoze k cemu to je. Ja mam notbuk a pripojen pres wi-fi, tak me zajimalo, jak je to s moji ip adresou, ktere se jakoze prideluje -nahodne-, a treba pri vypnuti routeru a podle nastaveni pridelovani ip se ip muze sama zmenit.
Tak me zajimalo, ...co kdyz na to kliknu ? (abych to vedele do budoucna, nebo se mi to pro nekoho hodilo)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dotaz- bottleneck
    od vasson » 24 pro 2024 22:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2230
    od Cleric Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 11:47
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC