Script nebo program pro FTP-USB server

...

Moderátor: Mods_senior

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Script nebo program pro FTP-USB server

Příspěvekod alias75 » 20 bře 2009 09:11

Ahoj .
Mám tokový problémek.
Doma zahálel jeden externí USB HDD My Book .Koupil jsem tedy Nano Nas server od Digitus a USB HDD jsem připojil jako síťový.Po prvotních problémech už jede jak víno.
Problém je že jsem ho připojil nahrál manželčino účto a hlavní účetní už na to přistupuje , takže nemohu příliš experimentovat aby byl HDD nepřístupný déle jak den dva.Proto se obracím na Vás.

Server má vlastní rozhraní , kde se vytvoří složky , kterým se přiřadí uživatel a jeho heslo.Pak není problém přistupovat na složky a podle práv stahovat nebo nahrávat soubory.Je to ale pro laika trochu nepohodlné.V prohlížeči může samozřejmě jenom stahovat a nahrávat může pouze při připojení přes nějaký souborový manager (TTC , CZilla a podobně).Nebo potom přidat HDD jako Místo v síti .Jenže učte každého zákazníka jak na to.Zatím jsem to vyřešil tak že na HDD jenom nahrávají přes prohlížeč do kterého zadají adresu , kterou jsem každému poslal emailem ve tvaru ftp:jméno:heslo@server:port .Ale to mohou jen stahovat.
Zajímalo jestli u tohoto serveru šlo zprovoznit nějaký program , nebo script , který se zeptal na heslo a jméno a pak sám přiřadil složku , která by byla s tímto heslem a jménem svázána.Dokonce bych uvítal , když by dokázal mít nějakou dočasnou složku , kam by mohl nahrávat každý a která by byla třeba nazvána anonym s heslem anonym.

Napdalo mne na server nahrát nějaký RS , ale nevím jestli b to v případě tohoto serveru šlapalo.Jak jsem říkal nemohu si dovolit příliš dlouho experimentovat.

Děkuji za nápady a podněty.

Jne bych poprosil experimentátory aby sem svoje doměnky nepsali.Potřebuji odzkoušené funkční řešení pro tento server.Díky
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • server do pc herny
    od DeNNI85 » 11 bře 2025 18:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1575
    od DeNNI85 Zobrazit poslední příspěvek
    11 bře 2025 21:32
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3509
    od petrvorisek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:26
  • Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
    od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory
    2
    4780
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    15 lis 2024 11:04
  • Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
    od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení
    7
    6155
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 12:20
  • Program jako "elektronická tužka v hokeji"
    od RostislavC » 12 lis 2024 06:54 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3561
    od RostislavC Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 17:37

Zpět na “Vše ostatní (inet)”