Dobrý den přeji. Vím že na téma UPC toho bylo napsáno už mnoho, ale odpověď na svůj konkrétní problém jsem nikde nenašel.
Mám UPC internet, modem (Scientific atlanta webstar) připojený přímo síťovým kabelem do počítače (Win XP SP3). Problém je ten, že spojení k internetu neustále padá. Řešit se to dá pouze restartováním modemu, ale poté, co se načte, připojí, vydrží to kolem 3 minut a zase spadne. "Připojení k místní síti" zůstane připojeno, bez chyby, jen ten internet nejde. Ping na modem běží v pohodě. (Pokud to pomůže, při déle vypadlém připojení blikají na modemu jen 2 kontrolky tel1 a tel2).
Servisní technik mi vyměnil síťovou zásuvku (odkaď jdou káble do modemu a tv) i celý modem, bohužel to nic nevyřešilo. A dělá to úplně stejně na třech počítačích (všechny Win XP). Vlastnosti TCP/IP jsou všechny na "automaticky".
Ještě by to možná mohlo mít souvislost s tím, že jsem chtěl připojit router DrayTec Vigor 2500. To se ale nepovedlo (modem přes router odmítal komunikovat), tak jsem kabel vrátil zpět do počítače a modem restartoval. Pak to začalo dělat. I prvně i po výměně zmíněných komponent.
Máte někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být? Předem mnohokrát děkuji.
Padá UPC připojení
Re: Padá UPC připojení
Vyřešeno, dělal to Eset Smart security :) Odinstalováno, NOD32 je ok.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2815
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
-
- 3
- 3251
-
od Signalista97
04 říj 2024 17:44
-
- 19
- 4188
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5076
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3484
-
od Bary-Jan