Router - Vytvoření bezdrátové sítě
Router - Vytvoření bezdrátové sítě
Tak jsem tu zase s jedním, snad lehkým, problémem. Dnes jsem si koupil router Asus WL-520gC a trochu sem doufal, že to zapojím snadno ikdyž je to má první zkušenost s routery. Tak jsem to zapojil do zásuvky, kabel do wan portu a nainstaloval utilitu od asusu pro vytvoření bezdrátové sítě což se mi tak nějak povedlo. Nevím možná jsem při instalaci někde udělal chybu, ale zkoušel jsem to dvakrát a pokaždé stejný výsledek. Síť se vytvoří, ale internet nefunguje (pouze místní síť). Přikládám screen pro lepší představu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Router - Vytvoření bezdrátové sítě
Jak jsi připojen k internetu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Přes Wi-Fi. /edit: tento stav "pouze místní síť" se nemění když vypojím kabel z routeru.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Musíš ještě nastavit WAN na routeru.Pokud nemáš automatické přidělování adres,tak budeš muset zadat do WAN Intreface Setup hodnoty dodané poskytovatelem internetu.Jedná se o IP adresu,Masku,Bránu a DNS server.Pokud máš internet vázán na MAC adresu síťové karty počítače,tak budeš muset ještě zadat do políčka Clone Mac address adresu tvé síťovky.Všechny tyhle nastavení by měly být ve smlouvě od poskytovatele.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Díky, snad je to ten problém. Dával jsem automatické přidělování což asi nemám a v tom bude problém . Bohužel ted nemám nikde po ruce bránu, masku a dns. Budu muset zavolat poskytovateli, protože v smlouvě tohle nemám.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2654
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 21:36
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3294
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
- 8
- 3760
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5026
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
- 2
- 2583
-
od liborek