Samba ano ne ?

...

Moderátor: Mods_senior

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Samba ano ne ?

Příspěvekod alias75 » 10 črc 2009 17:07

Dobrý den.
Jak asi vyplyne z mého dotazu v tomto jsem totální laik.

Vezměme si síťový HDD který je připojený k internetu a také z internetu přístupný. Přistupuje k němu několik skupin lidí. Od mladých , kteří jednou na FTP klientech tipu TTC a podobně jako by se nechumelilo , až po 50-letou ůčetní , pro kterou bylo životní cestou , se naučit alespoň program na učto. Některé účtu mohou jen číst jiné i zapisovat .

A teď jaké řešení zvolit aby bylo pro uživatele co nejpřístupnější. RS asi nepadají v úvahu. Podle mého jsou příliš velké (obsáhlé) pro tyto potřeby , ale nic jiného mne nenapadá.Šel by vůbec na takovém disku rozjet nejaký ten Apache ? Jestli že by to šlo poradil by mě s tímto někdo ?

Dále oč jde jde v případě Samby ? O co jde přesně a dala by se k tomuto účelu využít ? Jestli že ne tak nemusíte ani popisovat k čemu přesně je .

Ftp jako takový pro mne není problém , jen bych chtěl lidem co přistupují na server nějaký ten komfort a ne jen holé složky v případě přístupu přes browser nebo souborový manager.

Děkuji.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Reklama

Zpět na “Vše ostatní (inet)”