Sdílení souborů mezi počítači
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sdílení souborů mezi počítači
Ahoj mám takový dotaz. Nevím jak se tomu říká, ale vysvětlím Vám to a snad mě pochopíte. Kámoš měl na počítači na ploše takovou ikonku a to ní přetahoval různý soubory a říkal že si je může potom zase vytáhnout na jiným PC. Takže prostě hledám nějakej "prográmek" to kterýho bych dal nějaký svoje soubory a na mym 2 pc si je zase "vyzvedl" (přemýšlím nahlas
) Jestli někdo něco takovýho znáte byl bych vděčnej kdyby jste mi poradili jak na to.

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Sdílení souborů mezi počítači
Jednoduše je propojit pomocí sítě.
1. Nastavit u všech připojených PC stejný název pracovní skupiny - Vlastnosti na "Tento počítač"
2. Propojit je kabelem nebo přes nějaký HUB/switch/router
3. U XP otevřít "ovládací panely/síťová připojení/nastavit síť pro domácnost nebo malou kancelář" a pokračovat dle kroků a na konci zaškrtnout "sdílení souborů a tiskáren" [u Visty se to nastaví samo]
4. Nyní vybereš složku, kterou chceš sdílet a ve valstnostech to nasdílíš
U druhýho PC pak tuto složku uvidíš ve složce "místa v síti".
Asi tak nějak ....
1. Nastavit u všech připojených PC stejný název pracovní skupiny - Vlastnosti na "Tento počítač"
2. Propojit je kabelem nebo přes nějaký HUB/switch/router
3. U XP otevřít "ovládací panely/síťová připojení/nastavit síť pro domácnost nebo malou kancelář" a pokračovat dle kroků a na konci zaškrtnout "sdílení souborů a tiskáren" [u Visty se to nastaví samo]
4. Nyní vybereš složku, kterou chceš sdílet a ve valstnostech to nasdílíš
U druhýho PC pak tuto složku uvidíš ve složce "místa v síti".
Asi tak nějak ....
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jasně něco takovýho, jenže při přesunu do té složky (jak jsem říkal já) se ty soubory mají nahrát na net a ty si to v druhým pc zase stáhneš. Toto hledám už dlouho a nevím jak se to jmenuje. 

-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hmm. To asi hledáš FTP ne ?
To ti stačí do příkazu "spustit" a nebo do cíle odkazu napsat "explorer ftp://client:heslo@server/". Např "explorer ftp://admin.mike.wz.cz@admin.mike.wz.cz". Položku heslo (s dvojtečkou) vyplňovat nemusíš, ale pak ji to po tobě bude po každém otevření chtít.
To ti stačí do příkazu "spustit" a nebo do cíle odkazu napsat "explorer ftp://client:heslo@server/". Např "explorer ftp://admin.mike.wz.cz@admin.mike.wz.cz". Položku heslo (s dvojtečkou) vyplňovat nemusíš, ale pak ji to po tobě bude po každém otevření chtít.
Pokud jde o propojení jen svých zasíťovaných počítačů, stačí Explorer nebo Total Commander, pokud je síť dobře nastavená. IntraNet je mnohem rychlejší než Net.
V případě vzdálených počítačů (x km) je ovšem Net asi nejlepší řešení. Nábízí se v současné době 2 řešení, FileServery a FTP. V prvém případě bych volil RapidShare, sběratelský účet (aby soubory aspoň chvíli vydrželi), pro upload rozdělit soubory v RARech po 200 MB (RapidShare.com) a uploadovat softwarem: File & Image Uploader 4.1.2+CZ. Pro download na druhém počítači: US Downloader 1.3.5.3+CZ.
V druhém případě (FTP) musíš použít software pro vytvoření FTP serveru, já bych volil: Serv-U FTP Server a na druhém počítači pro výběr a nahrávání na FTP server > klienta FTP: FTP Voyager -FTP klient s intuitivním uživatelským prostředím. Podporuje dokončení přerušeného transferu
Pro oba případy (FileServer, server FTP) si bez veřejné IP neškrtneš.
V případě vzdálených počítačů (x km) je ovšem Net asi nejlepší řešení. Nábízí se v současné době 2 řešení, FileServery a FTP. V prvém případě bych volil RapidShare, sběratelský účet (aby soubory aspoň chvíli vydrželi), pro upload rozdělit soubory v RARech po 200 MB (RapidShare.com) a uploadovat softwarem: File & Image Uploader 4.1.2+CZ. Pro download na druhém počítači: US Downloader 1.3.5.3+CZ.
V druhém případě (FTP) musíš použít software pro vytvoření FTP serveru, já bych volil: Serv-U FTP Server a na druhém počítači pro výběr a nahrávání na FTP server > klienta FTP: FTP Voyager -FTP klient s intuitivním uživatelským prostředím. Podporuje dokončení přerušeného transferu
Pro oba případy (FileServer, server FTP) si bez veřejné IP neškrtneš.
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
NN, má to být nějaká internetová stránka na které se musí zaregistrovat a tím se získá nějaké místo (myslím 50GB asi, nevim to určitě - možná víc nebo míň). Ta stránka potom vytvoří zástupce na plochu a když se tam něco dá tak se to automaticky nahraje na ten vytvořenej prostor. Na druhym PC si tu sránku otevřeš a necháš si zase vytvořit zástupce na plochu. Z toho si stáhneš ty soubory, který chceš. Snad jsem to vysvětlil dobře. Myslím že už se tu něco podobného řešilo ale už si nepamatuji jak se to jmenovalo a nemůžu to tu najít. díky za trpělivost 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3224
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
02 čer 2025 15:26
-
- 6
- 3962
-
od Petison
25 říj 2024 15:06
-
- 1
- 3216
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
- 0
- 1716
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5230
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-