Dobrý den,
koupil jsem si televizor který umožňuje připojení přes WIFI, ale já mám v bytě jenom pevné připojení kabelem. Jenže televizor nemá zdířku na kabel, jenom na wifi adaptér. To je pro mě komplikace. Wifi adaptér můžu samozřejmě dokoupit, ale jak do něj dostat internet od poskytovatele nevím, když mám jen jednu zásuvku, do které navíc už mám připojen stolní PC?
Můj dotaz zní: existuje nějaká redukce nebo adaptér, který by uměl předělat pevný internet na wifi?
Co se týče rozdvojení zásuvky pro dvě zařízení, k tomu asi budu potřebovat switch nebo router. Ale jedná se mi o to, jestli případně neexistuje nějaká krabička, která by se zastrčila do to routeru a uměla internet odvysílat i do toho wifi adaptéru.
Díky a omlouvám se, pokud jsem se nevyjádřil zcela přesně.
Dušan Jurča
Jak předělat pevný internet na wifi?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak předělat pevný internet na wifi?
Však většina routerů už Wi-Fi vysílač obsahuje.
Napřed si projdi FAQ: viewtopic.php?t=55896
Napřed si projdi FAQ: viewtopic.php?t=55896
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky, jsem tu prvně a ještě se moc neorientuji. Pročetl jsem si to a už jsem zhruba v obraze.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V pohodě, jsou tam uvedené i doporučené modely, tobě bude stačit ta nejlevnější kategorie
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jasně, akorát teď vybrat mezi Asusem a TP-Linkem. Platí zde, že dražší = lepší? Ty funkce mi moc neříkají. Navíc "parketové filtry" v popisu toho Asusu - no nevim, to bude asi překlep, ne? Spíš bych tipoval "paketové"...
Ten TP-LINK je sice levnější, ale má zase vyšší výkon antény (celkově je taková bytelnější). Ten Asus je sice dražší, ale je zase hezčí (na tom nejspíš moc nezáleží
).

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tp_link bude takový jaký si ho pořídíš, do AUSU jde dohrát DD-WRT. To je mezi nimi hlavní rozdíl. Myslím, že tobě bude stačit ten TP-Link, protože jestli to budeš mít jen na telku, tak nijak moc věcí nastavovat nebudeš.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pozor, u TP-Linků jde taky nahrát DD-WRT. Alespoň já mám TL-WR1043Nd a tam mi běží bez problému.
Za sebe doporučuji tento typ, má navíc i USB pro sdílení disku a s DD-WRT i tiskárny.
Za sebe doporučuji tento typ, má navíc i USB pro sdílení disku a s DD-WRT i tiskárny.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, jde, ale ne u tohoto základního modelu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2520
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
23 srp 2024 12:10
-
-
- 2
- 12123
-
od atari
17 bře 2025 11:34
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4862
-
od meda2016
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 3134
-
od Alferi