Ahoj,
potřeboval bych poradit, jakým způsobem zesílit sílu wi-fi signálu, který je vysílán městskou částí Praha 5? Jsem teď dočasně, zatím na dobu neurčitou na Praze 5 a na notebooku (HP G7000) mi občas naběhne síť, kterou poskytuje Praha 5. Problém je v tom, že někdy signál není vůbec a když je, tak je velice slabý a co chvíli se zase odpojí. Chtěl bych poradit, jestli něco vyřeší koupě antény, která se pohybuje okolo 200kč, nebo jiného přístroje (např.D-link ? - to jsem našel někde na internetu nějaký "posilovač" signálu prej?) a případně zda je to vůbec s mým pc kompatibilní? A jak vůbec to technicky na sebe připojit? Jsem zvlášť co se týče hardwaru dost laik, tak bych potřeboval poradit. Děkuju moc
můj třeba seznamovskej e-mail případně: tondik@seznam.cz
Wi-Fi - zesílení veřejného signálu Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wi-Fi - zesílení veřejného signálu
Vítám Tě na Pc-help! Pokud to lovíš jen na anténu u Wifi karty, nebo na notebooku, tak se není co divit. V případě PC by jsi musel investovat do venkovní antény, pokud jde připojit k Tvé WiFi kartě v PC. To jsou, ale antény směrové a musíš tedy znát, zda anténa přímo "vidí" anténu z níž Praha 5 vysílá WiFi. Pokud je kolem vysoká zástavba, tak to může být problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Děkuju za uvítání i radu
. Lovím
to přes zabudovaný (integrovaný) wi-fi v notebooku (konkrétně HP G7000). Můžeš mi prosímtě (nebo kdokoli další) dát příklad nějaký takový antény? (odkaz internetovej na ni). A jak to jako přesně můžu "napojit" tu anténu na notebook případně? Jde to bezdrátově nebo to musí být připojený nějakým kabelem? a případně jakým kabelem? Děkuju moc! za odpovědi

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na integrovaný adaptér anténu nepřipojíš. Je ve víku ntb
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U notebooku to nejde, protože má pouze vnitřní anténu a žádný vývod na připojení antény.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak za prvé jsi v příspěvku 4 roky starém a za druhé u ntb nejde připojit externí anténa.
//omlouvám se, že ti lezu do příspěvku: po odstranění OT příspěvku ztratil zbytek tématu souvislosti.
//mmmartin
//omlouvám se, že ti lezu do příspěvku: po odstranění OT příspěvku ztratil zbytek tématu souvislosti.
//mmmartin
Zaprvé než abych zakládal nové téma, tak sem myslel že položím dotaz zde. Zadruhé vím, že externí anténu nepřipojím přímo do ntb, právě proto sem myslel na usb síťovou kartu s anténou, kterou bych vyměnil.
Ale ty máš založit nové téma. Určitě jsi při registraci četl pravidla že?
Re: Wi-Fi - zesílení veřejného signálu Vyřešeno
nebo pořídit router s AP na 5ghz se dá koupit cca do 1700
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3047
-
od cobr4in
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 22:19
-
- 7
- 2998
-
od petr22
24 pro 2024 11:45
-
-
Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2617
-
od teichmann.ondrej
20 pro 2024 20:07
-