Hacker v mojom PC
Hacker v mojom PC
Som počítačový analfabet, naviac bez zabezpečenej siete. Na PC som pripojená cez pevnú linku, k notebooku sa pripájam cez WiFi. Počítač i notebook mi posledný týždeň navštevuje hacker. Ako si zaheslovať sieť na počítač aj notebook? Prosila by som, ak to bude možné, vysvetliť "polopate," nakoľko je terminológia v tomto odvetví pre mňa španielskou dedinou. Dúfam, že som svoj problém popísala správne. Za pomoc mockrát ďakujem.
Re: Hacker v mojom PC
Ahoj.Vysvětli blíže pls pojem : "Počítač i notebook mi posledný týždeň navštevuje hacker".Jak navštěvuje??Obrana je celkem jednoduchá.V modemu pevné IP adresy -pevně na MAC adresu + zapnutý firewal - záleží na typu modemu,ale všechny je nemají
No a potom aktuální systém,ofc zapnutý firewal v PC i notebooku a aktuální antivir+"odblešovací" soft.Před tímto,ale doporučuji zazálohovat pro Tebe důležité soubory (fotky....atd) a SMAZAT A ZFORMÁTOVAT HDD.Potom znova nainstalovat systemy a nastavit modem.Pokud si na to netroufneš,je lepší svěřit tento úkol nějakému kamarádovi,který Ti pomůže.Pamatuj!!! - 3xN - (Nikdy,Nikomu,Nevěř) a už vůbec Nedávej Nikomu svá Hesla!!
Pak je ještě jedna cesta.....účinně se bránit

Pak je ještě jedna cesta.....účinně se bránit

Ďakujem, :) neočakávala som takú bleskovú reakciu. :) Pohľadám papiere od modemu a skúsim to urobiť. :) Navštevuje ma niekto, lebo na monitore píše: Na váš počítač sa pripojil iný počítač... Okrem toho mi v pošt. schránke vymazal všetky maily a prenastavil nastavenie - veľkým červeným písmom na mňa kríčí: Ahoj Tereza! Neni som Tereza.
Nikto, okrem mňa, sa doma na môj PC nepripája, na cudzie PC sa neprihlasujem, heslá som nikomu nedávala. Ale! - kedysi pred pol rokom sa pripojila na môj počítač kamarátka z ČR, potrebovala som od nej pomoc. Neviem, či vietor fúka odtiaľ, alebo je na príčine WiFi. ?

-
- Pohlaví:
Nech si v sekci HijackThis zkontrolovat log - odborníci na vetřelce Tě toho zbaví, abeo poradí co dál - Návod
Ďakujem. :)