"Server DNS neodpovídá" Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

cross
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

"Server DNS neodpovídá"

Příspěvekod cross » 16 led 2011 13:16

Zdravím.

Mám stále se opakující problém a už mi došla trpělivost.
Přes týden doma internet moc nevyužíváme (doma je jen matka a ta se možná jen občas připojí). O víkendu dojede domů zbytek.
Já se připojím na svůj notebook, bratr taky + ještě PS3. Internet funguje a pak najednou spadne.

Dělá to snad už každý víkend. Pak následuje procedura, která mě opravdu vytáčí - dnes se mi internet podařilo zprovoznit asi až po hodině a 45 minutách.

Pro představu struktura sítě:
Na baráku anténa na WiFi. Napojená kabelem do "Wline W4500G Wireless AP - Client Router", z něj síťový kabel do "ASUS WL-520GC", který vysílá WiFi signál po baráku + je z něj síťový kabel napojen do stolního PC.

Takže když spadne WiFi, jdu vypojit ze zásuvky routery a zase připojit. Někdy to pomůže. Když ne, dávám na stolním PC pravým klik na připojení -> Opravit. To pomohlo snad jen 2x nebo 3x. Pak začíná proces vypínání či restartování stolního PC. Poté vypínání mého notebooku, restartování, vypínání a zapínání WiFi na něm. Pak vypnutí bratrova notebooku (dnes vypnutí i PS3, které je připojeno přes WiFi). A tohle různě opakuju celou dobu, než mi internet zase naskočí.

Zkoušel jsem připojit i internet káblem z toho Wline, ale taky nešel. Nepřijde mi moc pravděpodobné, aby měl poskytovatel každý víkend výpadky. Kdysi zezačátku (pár let zpět) výpadky míval, ale ne v pravidelných intervalech. Teď nemíval.

Nemáte někdo podobné zkušenosti nebo návrh na řešení? Ještě přidávám screeny z mého notebooku.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Ta IP adresa je jakási adresa nastavení toho ASUS routeru.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: "Server DNS neodpovídá"

Příspěvekod Žbeky » 16 led 2011 13:44

Zkus příště "ping 77.75.76.3", jestli odpoví tak je to oprvadu chybné DNS.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 16 led 2011 13:54

Dobře, zapíšu si to. A to by znamenalo co?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 16 led 2011 14:49

Že buď vypadne DNS na routeru nebo providerovi. Jak se to do opravit najdeš zde viewtopic.php?t=59921
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 16 led 2011 16:26

Děkuji pročtu. Jen jsem na to mrkl teď a viděl jsem, že má jet třeba ICQ a tak. Zkoušel jsem se připojit, ale nejelo ani to.

Nicméně mám u svého NTB ještě jeden problém (a to právě jede ICQ, ale net ne), takže snad najdu odpověď v tom topicu. Jedná se o to, že doma jsem připojen na WiFi a na koleji přes kábl. Notebook dávám do režimu hibernace, přijedu na kolej, zapojím kábl, internet jede pár minut a pak spadne - musím dát restart. To samé se děje, když přijedu z koleje domů ...

EDIT: Tak odpověď jsem tam nenašel.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 16 led 2011 16:33

Kdyby ti net nejel vůbec, tak řeknu, že se wifi karta neprobudí. Takto ale nevím.

Uvidíš jestli to bude tím DNS. Pokud tracert skončí někde v půlce tak je chyba u poskytovatele přímo v připojení

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 16 led 2011 21:22

Dělalo mi to i na OS Vista a myslel jsem si, že to odstraním 7čkama (oboje originální), ale nic :(

Dobře, děkuji. Tak až se to bude opakovat (počítám další víkend), tak se sem zase ozvu.

Screpheep
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Screpheep » 05 pro 2011 17:41

Tak mam podobný problém, mam na střeše wi-fi anténu, z tý vede kabel do takový krabičky (modemu?) a z něj kabel. Když píchnu kabel na pevno do desktopu/notebooku, všechno parádně funguje. Pak jsem ho strčil do routeru (TPLINK-WR1043ND), dal jsem Quick-setup a internet nejde. Když zkusim dát - odstranit potíže, píše to že DNS neodpovídá. Zkoušel jsem odpojit router/ tu krabičku, nic nepomohlo...

guest

Příspěvekod guest » 05 pro 2011 17:49

Založ si vlastní téma - podle pravidel.

BTW - toto je skoro rok staré!

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 05 pro 2011 18:17

S dovolením bych se připojil k původnímu dotazu od cross: kromě řešení dle odkazu od Žbekyho si z mého podpisu stáhni aplikaci Win-finty a po spuštění se podívej do kapitoly 4.1.6. Možná tam nájdeš inspiraci.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: "Server DNS neodpovídá"  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 05 pro 2011 19:18

Rok starého kostlivce si dovoluji zamknout ve skříni

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • server do pc herny
    od DeNNI85 » 11 bře 2025 18:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1582
    od DeNNI85 Zobrazit poslední příspěvek
    11 bře 2025 21:32
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC