Mám stále se opakující problém a už mi došla trpělivost.
Přes týden doma internet moc nevyužíváme (doma je jen matka a ta se možná jen občas připojí). O víkendu dojede domů zbytek.
Já se připojím na svůj notebook, bratr taky + ještě PS3. Internet funguje a pak najednou spadne.
Dělá to snad už každý víkend. Pak následuje procedura, která mě opravdu vytáčí - dnes se mi internet podařilo zprovoznit asi až po hodině a 45 minutách.
Pro představu struktura sítě:
Na baráku anténa na WiFi. Napojená kabelem do "Wline W4500G Wireless AP - Client Router", z něj síťový kabel do "ASUS WL-520GC", který vysílá WiFi signál po baráku + je z něj síťový kabel napojen do stolního PC.
Takže když spadne WiFi, jdu vypojit ze zásuvky routery a zase připojit. Někdy to pomůže. Když ne, dávám na stolním PC pravým klik na připojení -> Opravit. To pomohlo snad jen 2x nebo 3x. Pak začíná proces vypínání či restartování stolního PC. Poté vypínání mého notebooku, restartování, vypínání a zapínání WiFi na něm. Pak vypnutí bratrova notebooku (dnes vypnutí i PS3, které je připojeno přes WiFi). A tohle různě opakuju celou dobu, než mi internet zase naskočí.
Zkoušel jsem připojit i internet káblem z toho Wline, ale taky nešel. Nepřijde mi moc pravděpodobné, aby měl poskytovatel každý víkend výpadky. Kdysi zezačátku (pár let zpět) výpadky míval, ale ne v pravidelných intervalech. Teď nemíval.
Nemáte někdo podobné zkušenosti nebo návrh na řešení? Ještě přidávám screeny z mého notebooku.

Ta IP adresa je jakási adresa nastavení toho ASUS routeru.