Zdravim vsechny,
prosim o radu: mame doma ADSL modem Zyxel Prestige 600, lze k nemu ale pripojit pouze jeden pocitac. Je mozne nekde sehnat modem, kde by byly dva konektory pro pripojeni s pocitacem? Wifi nechceme, opravdu by nam stacily jen ty dva vstupy, aby se zaroven mohli pripojit dva lide. Existuje vubec takova moznost?!
Predem moc dekuji za odpoved!
Petra
Lze sehnat ADSL Modem Zyxel se dvema konektory?!
Re: Lze sehnat ADSL Modem Zyxel se dvema konektory?!
Ne, většinou se dělají s 1 nebo 4 ethernet porty. Také to lze řešit switchem, doporučuji myslet více do budoucna a brát spíš 8mi portový 1 Gb/s.
Diky moc! A kde muzu sehnat ten 8 portovy? A vymena bude beproblemova, pokud si vyberu stejnou znacku a typ? Popr. jeste prosim vysvetlit, co je to ten switch a kde se da sehnat :)
Diky!!
Diky!!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Switch bys pouzila pro rozsireni stavajiciho routeru, pro vymenu bych hledal na aukru Zyxel 660 (do 500 Kc).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Switch je zhruba rozdvojka, u 8mi portové tedy do jednoho portu přivedeš ethernet z modemu a budeš moci využít až 7 dalších portů. Já mám doma dražší (laciné se mi neosvědčili, tedy ty do 1 000 Kč) modemrouter, který má 4 porty ethernet, vnitřně je propojen 1 Gb/s a na konci větví své sítě ve dvou patrech rodinného domu mám právě 8mi portové 1 Gb/s switche. Ono se to nezdá, ale postupně se bude cpát do Netu vše, i pračky, ledničky, auta ... TV, sat, NAS už mám nyní připojené, dokonce i tiskárnu, 2 PC, ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 6188
-
od standacich
Zobrazit poslední příspěvek
10 říj 2024 11:49