Komunikace mezi PC a Androidem na domácí síti
Re: Komunikace mezi PC a Androidem na domácí síti
Jestli tě správně chápu, chceš poradit, jak komukoli, kdo se ti přihlásí na wi-fi vykrást data z mobilu?
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Grander píše:Telefon je samozřejmě zabezpečen proti tomu, aby z něj mohl volně tahat data kdokoliv jen proto, že je na stejné síti.
Jasně že je do nějaké úrovně zabezpečen. Ale vše jde vyřešit. Myslím že už jsem našel potřebné backdoor.
-
- Pohlaví:
petrplichta píše:Vše zatím špatně. Takže ještě jednou a polopatě. Sedím v jedné místnosti u PC. Ve druhé místnosti leží telefon na kterém je pouze základní SW od výrobce a telefon je připojen přes WIFI. Já se k telefonu nemohu dostat a tedy do něj ani nic doinstalovat ani tam nic dalšího pouštět. Instalovat SW můžu jen na PC. Na ping se mi telefon bez problémů ozývá.
Úloha zní: Kterak za těchto podmínek stáhnu z telefonu do PC libovolný soubor?
Pokud je to mobil s windows phone, pak můžeš použít Zune. S mojí nokiií 710 to aspoň šlo. I tak ale musíš schválit spojení, tedy mít přístup k mobilu.
Pokud se chceš dostat někomu do mobilu bez jeho vědomí, pak je to proti pravidlům fóra, a koleduješ si o napomenutí, případně vyhození.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
cervcek píše:Jestli tě správně chápu, chceš poradit, jak komukoli, kdo se ti přihlásí na wi-fi vykrást data z mobilu?
To není úplně přesné. Neptal jsem se "jak to udělat" ale "zda je to vůbec možné" - to je trochu rozdíl. Lámal jsem si nad tím hlavu docela dlouho a chtěl jsem jen vědět, zda se nepokouším o neřešitelné. Jde mi o to, jak "přimět ty elektróny, aby dělaly to co chci já a ne to co chce procesor" - přirozená zvídavost, jestli to jde a jak.
OK, je to řešitelné.
BTW - pokud se mi někdo přihlásí s mobilem na moji zabezpečenou wifi a hrabe se mi na síti, asi také musel překonat nějaká bezpečnostní opatření a má k tomu nějaký důvod. Pak tedy já mám alespoň morální právo ho ze své sítě odpojit tak, že si to bude pamatovat delší dobu.
Řekl bych, že i kdyby se ti někam nelegálně vlámal, tak tě to neopravňuje k jinému nelegálnímu chování. Myslel jsem to tak, že když se ti doma návštěva připojí na wifinu, ke které jim dáš heslo, tak tě to neoprávní k tomu, něco takovýho dělat.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5269
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9570
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
- 2
- 2497
-
od pinzerce
16 lis 2024 13:56
-
- 7
- 3519
-
od petrvorisek
05 led 2025 16:26
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5098
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-