Dotaz ohledně Ping-u
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dotaz ohledně Ping-u
Odpinkám ti to zítra dnes mám málo času
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
CZechBoY píše:mě padaj pakety když je venku špatně, pak na prohlížeči nezáleží, mám totiž WiFi :-) pak stačí jen resetnout AP, když je třeba zahlcený
výsledek testu:
8.52 ms (MIN 8.04 ms, MAX 9.61 ms)
0% packet loss
to je opravdu divný, obvykle mám nejnižší ping kolo 15ms míň nikdy, je to nějakej divnej měřák :-))
Jsem na tom podobně (myslim mám taky WI-FI).
Mám celkem zajímavou situaci.
1. AP cca 2km od baráku.
2. Moje anténa JRC 24 dB parabolika.
3. Odezva na AP <1ms
4. Mám odezvu na AP lepší než drtivá většina ostatních členů internetové providera jako mám já

5. Může být klidně tornádo a j jedu furt stejně

„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já mám menší odezvu na net než k vysílači zase 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
slíbil jsem ping na konkrétní servery pro porovnání viz příloha. MOžná že ještě pár doplňujících info
ISP: Erkor Ostrava
Sdílená rychlost špička: 250KB/s (Pro představu stažení jednoho dílu seriálu ve špičce do 15-ti minut)
Rychlost mimo špičku: 1,3MB/s (Pro představu stažení jednoho dílu seriálu mimo špičku do 5-ti minut)
Měsiční poplatek: 344,-Kč včetně poplatků za energie potřebné pro provoz sítě.
ISP: Erkor Ostrava
Sdílená rychlost špička: 250KB/s (Pro představu stažení jednoho dílu seriálu ve špičce do 15-ti minut)
Rychlost mimo špičku: 1,3MB/s (Pro představu stažení jednoho dílu seriálu mimo špičku do 5-ti minut)
Měsiční poplatek: 344,-Kč včetně poplatků za energie potřebné pro provoz sítě.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
3) získané výsledky sem pošli a můžem srovnávat mezi sebou pokud rozdíly nebudou markantní je vada v prohlížeči
Je teda vada v prohlížeči ?
//Díky za pingy
Je teda vada v prohlížeči ?
//Díky za pingy

Reálna prevádzka internetu si vyžaduje ping s aspoň 512 bajtmi, a testovanie aspoň 20 pingov, aby si vedel vytvoriť reálny obraz o kvalite spojenia:
ping -l 512 -n 20 "ip adresa"
IP adresa môže byť aj webová adresa.
Ja testujem aj 1024 bytov, aby som mal presný obraz o kvalite spojenia. Testovanie 32 bitmy nemá s realitou nič spoločné. Tento test vo väčšine prípadov beží ako tak, ale internet /teda reálny prenos dát) je nefunkčný.
Odozva aj 100 ms nie je až taký problém, ako počet stratených paketov.
ping -l 512 -n 20 "ip adresa"
IP adresa môže byť aj webová adresa.
Ja testujem aj 1024 bytov, aby som mal presný obraz o kvalite spojenia. Testovanie 32 bitmy nemá s realitou nič spoločné. Tento test vo väčšine prípadov beží ako tak, ale internet /teda reálny prenos dát) je nefunkčný.
Odozva aj 100 ms nie je až taký problém, ako počet stratených paketov.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se budeme držet toho co napsal winettu je třeba spustit dávku která bude ukládat přímo do souboru nebo nás to vystěhuje na další stranu a bude to tu nepřehledné.
Stáhni a rozbal na disk C: Ping test.zip až dávku rozbalíš spustíš ji poklepáním myší. Výsledky budou uložené v C:\LogPingTest.txt
v příloze je také soubor pro porovnání z jiné IP. připojeno pomocí WiFi.
Stáhni a rozbal na disk C: Ping test.zip až dávku rozbalíš spustíš ji poklepáním myší. Výsledky budou uložené v C:\LogPingTest.txt
v příloze je také soubor pro porovnání z jiné IP. připojeno pomocí WiFi.
- Přílohy
-
- LogPingTest.zip
- (652 bajtů) Staženo 12 x
-
- PingTest.zip
- (354 bajtů) Staženo 10 x
Tady je to moje :)
//Teď jsem si nainstaloval Firefox 3.6.4 RC a packet loss mám na 0%, ale to se zachvíli změní
//Teď jsem si nainstaloval Firefox 3.6.4 RC a packet loss mám na 0%, ale to se zachvíli změní

- Přílohy
-
- LogPingTest.rar
- (579 bajtů) Staženo 12 x
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ve výsledcích po srovnání nejsou vidět markantní rozdíly naopak ty jsi prováděl test ve špičce a jsi na tom na PC help lépe než já přez wifi. Dovolil bych si konstatovat že v lince závada není. Spíše bych se podíval které tvoje prohlížeče užívají na konkrétní web stránku akcelerátor což je u IE zásuvný modul, který zrychluje načítání konkrétní stránky. Popřípadě pokud preferuješ Firefox podívat se po možnostech instalace obdobného doplňku.
Dále je možné že se prohlížeče pomocí nějakého souboru navzájem ovlivňují vybral bych si ten dle tvého názoru nejlepší a zbylé pokud to půjde odinstaloval a vyčistil PC alespoň CCleanerem.
Pokud i tak budou obtíže přetrvávat moje moudrost je v koncích a budou si tě muset vzít kolegové dál prostě nevím.
PS: Nesedím na pc help od rána do večera a pokud se tě nikdo nechce ujmout je dobře že se připomínáš nicméně odpověď ode mne to neurychlí
Dále je možné že se prohlížeče pomocí nějakého souboru navzájem ovlivňují vybral bych si ten dle tvého názoru nejlepší a zbylé pokud to půjde odinstaloval a vyčistil PC alespoň CCleanerem.
Pokud i tak budou obtíže přetrvávat moje moudrost je v koncích a budou si tě muset vzít kolegové dál prostě nevím.
PS: Nesedím na pc help od rána do večera a pokud se tě nikdo nechce ujmout je dobře že se připomínáš nicméně odpověď ode mne to neurychlí
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3506
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
- 0
- 2663
-
od Fargotroniac
22 lis 2024 10:55
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2256
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
- 2
- 2279
-
od Cleric