Smazal jsem celý web jedné neziskovce. Je to trestné?*

...

Moderátor: Mods_senior

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Smazal jsem celý web jedné neziskovce. Je to trestné?*

Příspěvekod Žbeky » 16 zář 2010 20:34

Historie skypu není naprosto průkazná jako smlouva. Nedokážeš že to psal on... Takže s tímto rozhodně nepochodíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 16 zář 2010 20:40

Zdravím všechny,jakožto redaktor a později šéfredaktor na tomto webu mám hned několik připomínek: Za prvé,celý náš tým a to hlavně admini a pak i my,redaktoři,jsme se nějakým způsobem podíleli na tvorbě celého obsahu,strávili jsme několik hodin denně psaním,admini upravováním článků ale i stránek,snažili jsme se vytvořit něco co se nám líbilo,každý do toho dal něco,a to nemluvím o videorecenzích,mimoto king-surf jaký herní mód máš na mysli?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 zář 2010 20:48

O vynaložené námaze tu nikdo nepochybuje. Blbost je to evidentní - ale kupodivu oboustraná.
1. amatérská chyba - zálohy
2. amatérská chyba - přístup všem a se vším.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

lukek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod lukek » 16 zář 2010 20:57

Ten kdo spáchal takovou věc je prostě parchant, nic víc. Neuvědomil si následky, které to může mít. Ale také nemusí. Zasloužil by si potrestání, o tom žádná.

Zapoměňte ale na to, že k něčemu takovému dojde - alespoň co se týče postihu ze strany státu (policie, soudy).

Majitel může jen jediné - podat trestní oznámení a dále žalobu k soudu. V případě podání trestního oznámení (klidně i na neznámého pachatele) musí počítat s tím, že se Policie bude detailněji zabývat tím, o jaký server se jedná (zda tam třeba nebyl nelegální obsah), jaká smlouva byla s tím chlapcem uzavřena (zde mohlo dojít k řadě pochybení, úřad práce by případně pověděl své), jakým způsobem k tomu došlo a především, bude muset následně prokázat úmysl uškodit. Což v tomto případě být problém nemusí, ale pokud je pachatel opravdu 14ti letý, byla by to spíše fraška :) každopádně by se chlapec mohl ponaučit. Pokud mu rodiče ovšem zajistí i čerstvě vystudovaného právního zástupce, dá se říci, že je za vodou.

No a v případě soudu? V ČR naprostý nesmysl.
AMD Phenom II X4 955, Gigabyte GA-870A-UD3, ATI Radeon HD 5850, Kingston HyperX 4GB 1333MHz, Win 7 64bit

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 zář 2010 21:01

Asi tak no :? Spravedlnosti se u nás nedovoláte, ale pár vyražených zubů má taky něco do sebe :evil:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 16 zář 2010 21:08

Tazatel: Řeknu ti to narovinu-seš debil. Nejde tady o to, čím tě kdo naštve, ale o to, co uděláš na oplátku ty. Když chci nasrat nějakého člověka, tak to udělám tak, aby byl terčem jen dotyčný. Mohl jsi mu napsat nějaké kraviny na facebook, otravovat ho po icq s jinou přezdívkou, pouštět se s ním do zbytečných hádek... Existuje spousta řešení. A nic bys za to nedostal. Ale když takhle zkazíš práci několika lidí, nediv se trestu (sice to co jsi psal je přehnaný, ale přeci) a nenávisti těch lidí. Tentokrát s nimi souhlasím. A když už uděláš takovouhle koninu, tak nejdříve mysli. Něco jiného je, když smažeš nějaké věci kámošce na blogu, a něco jiného je smazání práce několika lidí, kteří se tomu věnují ve svém volném čase. Hochu, pokud na tebe podají žalobu a nebudeš mít štěstí, můžeš skončit velmi špatně, od pokuty přes soudy až klidně na sociálku, a to není prdel... Neříkám, že to tak dopadne, ale může se něco stát. A co teprve kdyby ti někdo udělal přepadovku, zjistil, že máš nelegální soft... Ikdyž to s tím moc nesouvisí. A navíc podle toho, jak se chvástáš v podpise máš nějaké ambice, ale věř mi, špatné věci se na přihláškách na školy nebo do zaměstnání vždycky najdou snáz než ty dobré. Ale jak říkají příspěvky nade mnou-nic takového se nejspíš nestane. Ale příště, proboha MYSLI!!!!!

Jo a ještě k tomu trestu-U nás ve škole zpronevěřila jistá paní 2 melouny (možná ste o tom něco slyšeli, bylo to i v televizi) a hrozí jí max 8 let, takže ten trest by případně nebyl tak vysoký.

king-surf
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod king-surf » 16 zář 2010 21:09

HUNT3R píše:Pocuvaj ma ty sr*c ty sa mozes vyhovarat na zmluvy a ja neviem este na co chces ale Pavel nepotrebuje zmluvu pretoze to ma ulozene v archive skypu a ak nie tak ma svedkov... cely admin team. Skody sa daju lahko zistit ked si preposle zalohovane data takze mas aj tak dobre zle nemusis sa tesit ze si z toho vonku. A musim ti povedat ze si velmi drbnuty clovek ked si to urobil lebo ja ta nechapem my cely admin team sme tam pisali clanky ako zblazneni a ty si ich jednoducho maznes a este cakas ze ti to prejde? Zneuzil si svoje pravomoci takze si nemysli ze je pavel na chybe ze ti dal admin prava...poviem ti tak keby si bol normalny clovek opustis web sice so zlostou ale bez tazkosti ale nie ty musis byt debil tak sa rozhodnes ze rozdrbes pracu celeho admin teamu co natom robili.

Jen tak informativně pro všechny účastníky tohoto topicu. Tuto brandži moc dobře znám, jsem spolumajitelem nejnavštěvovanějšího CZ/SK GTA serveru, takové spory jsou časté. Jenže se jedná často o nevzletilé lidi, kteří dělají jen "BUBUBU". Je to tvá blbost ale opravdu se nemusíš bát, hoď si je do ignorlistu, změň si mail. Já měl také strach z výhružek, po čase jsem pochopil, že jde o výhružky (šlo o nelegální podnikání, které je zcela legální, čistá závist konkurence atp.)

jen kdo si nečetl můj příspěvek na druhé straně, tento portál měl nelegálně zprovozněný server, jelikož obsahoval mód, na který nemá autorská práva... ale zase chválím, že ihned po upozornění server odstavili, což 10-ti letí majitelé serveru nepochopí a ještě nám sprostě nadávají...
Have i nice day! Zatáhni žaluzie a užívej života :D
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo

KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!

CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 16 zář 2010 21:17

King-Surf: V jistém odstavci o Počítačové kriminalitě se píše toto - - neoprávněně vymaže uložená data nebo je jinak zničí, poškodí, změní, potlačí, sníží jejich kvalitu, případně je učiní neupotřebitelnými,

- padělá nebo pozmění uložená data tak, aby byla považována za pravá nebo

- neoprávněně vloží data do systému.

A dále toto:
Přísnější trest čeká podle odst. 3 toho, kdo spáchal některé z výše popsaných jednání proto, aby tím jinému způsobil škodu nebo sobě získal prospěch nebo omezil neoprávněně funkčnost sytému.

king-surf
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod king-surf » 16 zář 2010 21:26

pukasinek: Jenže majitel portálu a jeho spolupracovníci nikdy trestní oznámení nepodají... Nejsou plnoletí a nebudou oznamovat jejich rodičům že jim někdo smazal data z webu a na web na který přijde pár lidí denně.

Když se mi jeden administrátor vzbouřil, smazal mi topic s 3040 příspěvkama, jelikož pravidelně zálohuju, nahradil jsem to zálohou starou několik hodin a přišlo to asi jen o 15 příspěvků, vše bylo ok...
//jelikož můj web navštěvuje dosti hráčů a pořád se něco komentuje, vkládá, hlasuje, tak o případné kolizi mám i redaktory na webu nebo lidi kteří mi dají ihned vědět, to samé když nejede server :)
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo

KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!

CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W

lukek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod lukek » 16 zář 2010 21:33

Malá technická - představte si, jak někomu konkrétnímu dokážete takový trestný čin. Jestli náhodou u toho PC neseděl bratr, matka, otec, babička apod. Toto je právě největší kámen úrazu. I když bude IP adresa prokazatelná, poté také buď cookies či vnitřní IP nebo MAC a dovede to Policii ke konkrétnímu PC, koho označí za viníka? Nikdo z rodiny nebude vypovídat, protože :) osoba blízká, viz Ústava.

Policie si nemůže jen tak říct - doma máte PC, říká se, že to udělal ten a ten kluk, tak ho obviníme.
AMD Phenom II X4 955, Gigabyte GA-870A-UD3, ATI Radeon HD 5850, Kingston HyperX 4GB 1333MHz, Win 7 64bit

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 zář 2010 21:35

Takže se dostáváme k tomu, že někdo na písku rozšlápnul bábovku.
Mimochodem, citované právní odstavce se týkají pracovně-právních vztahů a spadají pod toto i hackeři. Ani do jednoho z modelů tento případ nespadá. Takže si roztrhejte občanky (vy, kteří je máte) a dejte si pár facek. To je tak maximum, co můžete udělat.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 16 zář 2010 21:36, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 16 zář 2010 21:36

Jak už asi víte, NEZADOUCÍ_REKLAMA byl vymazán uživatelem, kterého nechceme zatím zveřejňovat. Přišli jsme o celý obsah, který opět nahodíme do konce tohoto měsíce (tedy Září 2010). Doufáme, že tímto neztratíme Vaší pozornost a NEZADOUCÍ_REKLAMA.cz budete nadále ČEKOVAT. Za technické problémy se omlouvá Celý tým NEZADOUCÍ_REKLAMA. Děkujeme

:lol:

Vypadá to, že majitelé webu nebudou moc ehm zkušení...

king-surf: to, že máš herní server už každý tady slyšel několikrát. Máš to v podpisu, píšeš to do topiců o hrách i o webech. Několikrát za sebou. Já ti to neberu, je to chvályhodné, já bych něco takového nikdy neudělal, ale myslím, že už se s tím nemusíš pořád chlubit, jelikož návštěvnost ti to nezvýší (ikdyž vlastně ty to ani nepotřebuješ, že?)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (inet)”