Přístupový bod na střeše, namíření Wi-Fi antény. Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Přístupový bod na střeše, namíření Wi-Fi antény.

Příspěvekod ondoubek » 01 srp 2013 23:15

Jo, jsou to panelové/sektorové antény.

Reklama
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Přístupový bod na střeše, namíření Wi-Fi antény.

Příspěvekod Martin63 » 01 srp 2013 23:59

kro.v: Mohu ti to potvrdit... Podobné přístupové body instaluji na bytovky poměrně často. A skutečně jsou to ty ploché anténky, které máš v tom obdélníku na první fotce.

Co mě tu ale velice, velice zarazilo je instalace některých Wi-Fi antén, které směřují do země! FUJ! To se mi snad jenom zdá... Kdybych takhle někoho připojil, možná že bych šel od válu.

U nás připojujeme členy takovýmto způsobem pouze pokud opravdu mají zájem a jsou-li si vědomi vysokého pingu a někdy i snížené rychlosti. A děláme to skutečně pouze ve vyjímečných případech... Když se chce, tak vždycky se najde nějaká skulinka. Popř. uděláme na střeše velikou tyč s pořádným hromosvodem. Ale prasácké připojení s odrazem od nějakého objektu. No to je hnus velebnosti!

Já se vždy plně snažím dosáhnout při míření antény každého dB navíc. Od oka mířit anténu... To je fakt prasácké provedení. Tomu technikovi bych usekl ruce. :smile:

S tvrzením Wordstara14 nesouhlasím:
Aj odrazom sa da chodit na wifi. Jedinou podmienkou je, aby odrazova plocha mala stale parametre a nemenila cinitel lomu v case. Problemom odrazu od panelaku je to, ze to chyta vsetky wifi aj v tom panelaku, nielen ten odraz. Pokial by v panelaku ziadne wifi nebolo, chodilo by to ok.

Wi-Finy v panelácích jsou na frekvenci 2,4 GHz, tudíš pásmo 5 GHz ruší opravdu jen minimálně... V mém okolí znám jen jednoho člověka, který má Wi-Fi na 5 GHz. Moc těch lidí není a tak nemá se co rušit.
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 02 srp 2013 00:04, celkem upraveno 3 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

kro.v
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Přístupový bod na střeše, namíření Wi-Fi antény.  Vyřešeno

Příspěvekod kro.v » 02 srp 2013 00:01

No, do toho já se míchat nebudu. Tak díky chlapi už vím kam tu anténu přesně nasměrovat. :D

Zpět na “Vše ostatní (inet)”