Zkušenosti s kyslíkem (O-O) Telefonica

...

Moderátor: Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Zkušenosti s kyslíkem (O-O) Telefonica

Příspěvekod memphisto » 16 kvě 2013 08:30

Zdravím,

stěhuji se a sháním nové připojení. V nové lokalitě by měl být dostupný kyslíkový tarif 40 Mbit. DSLAM bych měl mít cca 700 m od baráku, takže tam by problém být neměl. V okolí bohužel kyslíka nikdo nemá, takže se nám koho zeptat na zkušenosti. Většinou jsem slyšel jen špatné názory, ale to bylo jen papouškování co kde slyšeli bez vlastní zkušenosti a nářky lidí, co byli kilometry od DSLAM, tak se nemohli divit rychlosti...

Jak jste spokojeni se službami od kyslíka? Jak je to s tech. podporou? Stabilitou?

Díky za názory.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Zkušenosti s kyslíkem (O-O) Telefonica

Příspěvekod karlos » 16 kvě 2013 09:02

Jsem znám, coby bývalý spolupracovník SPT Telecom, tudíž mám stále pod kůží trochu toho: "koho chleba jíš...". Z různých školení z té doby jsem si odnesl jedno dogma, které říká, že "drát je drát", takže do bezdrátu bych nešel. Díky tomu mám od nich dráty domů již od dob ISDN. Nejsem žádný notorický stahovač, nebo sdíleč dat, takže mé postřehy je nutno brát s ohledem na mé nízké požadavky na připojení. Rozdíly v rychlosti připojení jsem kdysi viděl markantní při navýšení z 512 kilo na 1 mega, přechod na 2 mega, byl podobný přesednutí ze Š120 do Octávky. Čtyři mega pak byla doslova raketa. Další posuvy jsem již prakticky nepozoroval, když pochopitelně pominu, že gigový balík se stahoval rychleji a rychleji. Teoreticky mám 16 mega lajnu, praxe však je jiná. Od DSLAMu jsem vzduchem 500m, kabel je však položený tak blbě, že je to reálně 2km, díky tomu mám max rychlost 8 mega. V tom bych spatřoval asi jedinou "prasárnu" O2, neštítí se navyšovat i nenavýšitelné, za což si pochopitelně zaplatíme. Taková je však doba a nemohu čekat, že za mě nějaký soudruh bude přemýšlet (ani to nechci). Nadruhou stranu mám za tento handicap něco navrch, jsem na lince sám, bez agregace. Když to shrnu, tak jsem spokojený a to i přesto, že jsem v místě, kde si nemohu moc vybírat. Za dlouhá leta jsem řešil jediný problém s výpadkem, který se nám po telefonu podařilo odstranit během pár minut, kdy operátor změřil, že mám vadný splitter a po jeho odpojení vše zase pracuje. Za mě tedy jedna mínus, maximálně dvě.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 kvě 2013 09:23

Děkuji. Přesně něco takového jsem si představoval ;-) Píše mi to, že v nové lokalitě můžu mít až 40 Mbit. Pro mě je hodně důležitá stabilita, protože docela často hraji multiplayer a doteď jsem měl wifi a nespokojenost. Ač krásná viditelnost na bod, tak strašné skoky v pingu a v podstatě nepoužitelné na hraní. Proto se spíše poohlížím po kabel. Bohužel "nevýhodou" je vyšší měsíční poplatek...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 kvě 2013 09:39

Měl jsem Prd pod Vodou nějaký ten pátek. (Už jim jinak nikdy neřeknu!) Od ústředny jsem byl vzdálený cca 400 m. Krásně jsem na ni viděl z baráku.

+ Klady
Pokud máš ústřednu blízko bydliště, jak píšeš, tak O2 docela ujde, ohledně rychlosti stahování. Platil jsem si 40 Mbps a nikdy mi to přes 30 Mbps nešlo, což docela ujde. Není to sice 40 Mbps, ale ujde to... Jinak žádný klad nevidím!

- Zápory
Někdy naprosto příšerná stabilita a hlavně odezva... Hry byly někdy nehratelné. Jejich "technická podpora" je absolutně nemožná (zlatý T-Mobile). Něco jim do telefonu povídat, že mám vysokou odezvu je, jako "házet hrách na zeď". Resp. Do té doby, než jim podepíšeš smlouvu jsou velmi příjemní. Ovšem, jakmile jim podepíšeš tu jejich zázračnou smlouvu... Už si s tebou dělají, co chtějí. Je jim úplně, ale úplně u zadku, jakou máš odezvu, že máš nízkou stabilitu. O tom ve smlouvě nic není, tak proč bychom to dodržovali, že? -.- Jsou to hajzlové, co chtějí z lidí vytáhnout jen a jen prachy. Stačí, aby něco ve smlouvě nebylo, co bereš, jako samozřejmost a ouhle... už to nedodžují. Proto prosím pořádně čti!
Co mi také velmi vadilo je upload 2 Mbps, byl naprosto příšerný za tu cenu.

Být tebou, tak se zeptám ostatních lidí, co mají ve tvé obci za poskytovatele internetového připojení. Budou mít pravděpodobně nějakou místní Wi-Fi síť. U které získáš hlavně mnohem vyšší upload, než u O2. Také jistě mnohem nižší cenu a nižší ping. Ale také bohužel pravděpodobně nižší download.
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 16 kvě 2013 09:55, celkem upraveno 2 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sender » 16 kvě 2013 09:51

Můj názor: WiFi 5GHz dostačující,2.4GHz je slabota, kyslík nebrat pokud je jiná možnost

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 16 kvě 2013 10:10

S O2 nemám žádný problém,..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 kvě 2013 10:14

No, ono jde o to, že je to širší centrum velkého města, takže totálně přewifinováno... Jedna brzdí a ruší druhou a prostě strašný guláš. Wifi jsem navíc měl a to v odlehlejší části města a nic moc a nedovedu si předtsvait, že bych byl tam. Na mobilu zapnu wifi a okamžitě mi vyskočí 31 dostupných! Cena je samozřejmě proti O2 poloviční, ale jak jsem psal. Chci stabilitu a tu u wifi nezaručí narozdíl od VDSL.

tvdo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod tvdo » 16 kvě 2013 10:24

Já přešel minulej rok od T-Mobile k O2 (když jsem potřeboval technika od T-mobilu, přišel za týden. Ten od O2 tu byl druhý pracovní den. Prý si všichni pronajímají síť od O2, takže se stejně čeká na ně - ale to nemám nijak ověřené, říkal to ten technik.)

Mám VDSL 20 Mb / s za 400 Kč. Krom toho, že mi to občas píše nedostupný DNS server, jsem neměl od listopadu žádný výpadek ani jiný problém.

Rychlost stahování je přes den nižší, něco kolem 1,6 a večer i k dvoum.
Když jsem naposled měřil rychlost, stabilita, byla 96% a něco přes 2km od ústředny.
Večer ti sem můžu dát výsledky z rychlost.cz

Btw. v BF3 mám ping kolem 40 - 50.
(Ale pokud se po městě rozšíří Riomedia, tak od O2 stejně odejdu. Jejich nabídce 50 / 50 Mb s za 500 Kč těžko bude O2 konkurovat a kamarádi co to mají hrají s pingem kolem 20ti.)

Víc ti ze svého laik pohledu nejsem schopen napsat. : )

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 16 kvě 2013 11:10

Ještě bych doplnil, že kvalita servisu a koneckonců i technického stavu ústředen a kabeláže se bude lišit region od regionu. Na servis si O2 najímá soukromé firmy, ve kterých dělají většinou bývalí "traťáci" a údržbáři z ústředen zaniklého SPT Telecom. Pak je to pochopitelně, jako se vším a všude. Někdo opravdu umí, někdo umí jen kulový.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 kvě 2013 12:18

memphisto píše:No, ono jde o to, že je to širší centrum velkého města, takže totálně přewifinováno... Jedna brzdí a ruší druhou a prostě strašný guláš. Wifi jsem navíc měl a to v odlehlejší části města a nic moc a nedovedu si předtsvait, že bych byl tam. Na mobilu zapnu wifi a okamžitě mi vyskočí 31 dostupných! Cena je samozřejmě proti O2 poloviční, ale jak jsem psal. Chci stabilitu a tu u wifi nezaručí narozdíl od VDSL.

Pásmo Wi-Fi 5,8 GHz jistě nebude moc zarušeno... VDSL ti stabilitu také na 100% nezaručí. I když na druhou stranu možná, že také ano. Pokud máš tu ústřednu takto blízko. Já bych se tedy s uploadem 2 Mbps prostě nesmířil, ani za nic. Navíc na VDSL bývá velmi často vysoký ping.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 kvě 2013 14:18

Tak upload neřeším... Nenahrávám nic nikam a emaily s mega přílohami taky neposílám. Pro mě je nejdůležitější ta stabilita a o vysokém pingu na VDSL jsem ještě neslyšel...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 16 kvě 2013 14:33

Až mi přijdou nové hračky, tak ti dám vědět. Dneska mi přijde set top box na O2TV. Na VDSL modem si musím ještě chvíli počkat. Blbec jsem si ho zapomněl objednat zároveň, takže momentálně jsem s aktivovanou technologií, ale nemám jí jak vyzkoušet...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2106
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4128
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2909
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3411
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 17:29

Zpět na “Vše ostatní (inet)”