Jak udělat z netbooku Wi-Fi přístupový bod?
Jak udělat z netbooku Wi-Fi přístupový bod?
Čau! Chtěl bych si udělat wifi pro mobil z netbooku. Je to možné? Co je k tomu potřeba?
''Nelegálními se věci stávají tehdy, jakmile se stanou populární''
-Kim Dotcom
-Kim Dotcom
Re: Jak udělat z netbooku Wi-Fi?
wifiz notebooku ? Notebook má jenom přijímač wifi jedině že by si si nastavil sít a bud kabelem nebo přes bloototh
Ale jako přijímat net a dělit se o něj přes sít jde ale nevím co máš za systém a notebook takže nevím vůbec nic důležitého.
a neb oještě koupit router z wifi dovést internet do routeru z routeru do ntb a pak už nen íproblém přijímat wifi mobilem a rovnou by si mohl přijímat ntbéčkem.
Ale jako přijímat net a dělit se o něj přes sít jde ale nevím co máš za systém a notebook takže nevím vůbec nic důležitého.
a neb oještě koupit router z wifi dovést internet do routeru z routeru do ntb a pak už nen íproblém přijímat wifi mobilem a rovnou by si mohl přijímat ntbéčkem.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ale pidlo, jak by notebook komunikoval smerem od tebe, kdyby mel jen prijimac wifi?
Samozrejme to jde a je dokonce vicero zpusobu. Predpoklada to ale, ze internet je do netbooku priveden jinym zpusobem - kabel ci USB modem. Pak nejsnaze pomoci programu Connectify.
Samozrejme to jde a je dokonce vicero zpusobu. Predpoklada to ale, ze internet je do netbooku priveden jinym zpusobem - kabel ci USB modem. Pak nejsnaze pomoci programu Connectify.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Napsal jsem to blbě byl oto myšleno že namá jen wifi ale wifi v ntb jen přijímá ne?
Ale kamarád přijímal wifi a normálně se přes kabel semnou dělil. a přes blototh zase sesvím bratrancem. snažilk jsem se pouze pomoct.
Ale kamarád přijímal wifi a normálně se přes kabel semnou dělil. a přes blototh zase sesvím bratrancem. snažilk jsem se pouze pomoct.
A jak bys posilal HTTP hlavicky, zpravy pres Skype atd..?
MainBoard : ASUS Z9PE-D8 WS
CPU : Intel Core i7 3970X
RAM : Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB)
GPU : 2x nVidia GTX Titan 2way SLI
SSD : Samsung SSD 840 Series - 256GB
HDD : 3x Seagate SV35.5 - 2TB RAID 0
Zvukovka : Creative Sound Blaster VX
CPU : Intel Core i7 3970X
RAM : Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB)
GPU : 2x nVidia GTX Titan 2way SLI
SSD : Samsung SSD 840 Series - 256GB
HDD : 3x Seagate SV35.5 - 2TB RAID 0
Zvukovka : Creative Sound Blaster VX
Re: Jak udělat z netbooku Wi-Fi přístupový bod?
Nějaký návod na funkční spuštění connectify? Mám Win7 ultimate (SP1). Netbook Packard Bell Dot S.
Chtěl bych prostě přes netbook internet v mobilu... Myslím že je na vytvoření sítě z netbooku je potřebný nějaký vysílací modem nebo co (nechci dělat chytrého, ani se tomu tak myslím neříká). Nebo wifi můžeš udělat z jakéhokoliv pc/netbooku?
Chtěl bych prostě přes netbook internet v mobilu... Myslím že je na vytvoření sítě z netbooku je potřebný nějaký vysílací modem nebo co (nechci dělat chytrého, ani se tomu tak myslím neříká). Nebo wifi můžeš udělat z jakéhokoliv pc/netbooku?
-Kim Dotcom
-Kim Dotcom
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Notebook/netbook není jako např. mobil. Notebook/netbook umí ze sebe udělat pomocí programu Connectify Hotspot a dokonce se i dohromady připojit na nějakou jinou Wi-Finu.
Předpokládám, že máš notebook připojen přes křížený síťový kabel RJ-45.
Podrobných návodů na program Connectify je celá řada, použij Google.
Jsem na mobilu, tak se mi to nechce hledat... Napíšu jen to, co si matně pamatuji.
Stáhni si Connectify, ten program již dávno nemám... Jen si pamatuji, že po spuštění je hned v první kolonce SSID Wi-Fi (jak se bude přístupový bod jmenovat). Dále je tam heslo. Potom už si to nepamatuji. Jsou tam asi ještě 3 kolonky. Jedna z nich určuje na kterou Wi-Fi kartu chceš přístupový bod vytvořit. Další pak z jaké síťové karty se má tahat internetové připojení. A dále jaké chceš mít zabezpečení. Přesně už to ale fakt nevím. :)
Předpokládám, že máš notebook připojen přes křížený síťový kabel RJ-45.
Podrobných návodů na program Connectify je celá řada, použij Google.
Jsem na mobilu, tak se mi to nechce hledat... Napíšu jen to, co si matně pamatuji.

Stáhni si Connectify, ten program již dávno nemám... Jen si pamatuji, že po spuštění je hned v první kolonce SSID Wi-Fi (jak se bude přístupový bod jmenovat). Dále je tam heslo. Potom už si to nepamatuji. Jsou tam asi ještě 3 kolonky. Jedna z nich určuje na kterou Wi-Fi kartu chceš přístupový bod vytvořit. Další pak z jaké síťové karty se má tahat internetové připojení. A dále jaké chceš mít zabezpečení. Přesně už to ale fakt nevím. :)
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mobil ze sebe umí taky udělat hotspot
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě že umí... :)
Ale neumí udělat Hotspot a zároveň se ještě k tomu připojit na nějakou Wi-Fi síť. V podstatě neumí funkci client. (Přijímat z nějaké Wi-Fi sítě data a udělat zároveň Hotspot).
Ale neumí udělat Hotspot a zároveň se ještě k tomu připojit na nějakou Wi-Fi síť. V podstatě neumí funkci client. (Přijímat z nějaké Wi-Fi sítě data a udělat zároveň Hotspot).

Tak už jdu nainstalovat connectify...
Ještě jedna otázka: Dá se přenést internet z netbooku do mobilu pomocí třeba USB kabelu? Můj netbook nemám bluetooth. Mám iPhone 4S (iOS 6.1.2)
Ještě jedna otázka: Dá se přenést internet z netbooku do mobilu pomocí třeba USB kabelu? Můj netbook nemám bluetooth. Mám iPhone 4S (iOS 6.1.2)
-Kim Dotcom
-Kim Dotcom
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
K čemu Bluetooth, nebo USB kabel? Budeš využívat pouze Wi-Fi.

Já vím. Ale jestli se to nedá náhodou? :)
-Kim Dotcom
-Kim Dotcom
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3213
-