Odstoupení od smlouvy CZC Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

garzett
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Odstoupení od smlouvy CZC

Příspěvekod garzett » 07 črc 2013 20:19

Dobrý večer 31.6.2013 jsem u internetového obchodu CZC uzavřel objednávku na komponenty bez os do nového deskopu v hodnotě 18000Kč a zatrhl jsem možnost,že mi pc sestaví.Následný den jsem ovšem získal pc přibližně stejného výkonu z bazaru za poloviční cenu takže jsem okamžitě napsal email do CZC o zrušení objednávky tím jsem pokládal věc za vyřízenou.
Ovšem 3.7.2013 mně CZC kontaktovalo a žádají storno poplatek.
zpráva od nich:

Dobrý den,
otevřela jsem si Vaší objednávku a vidím, že se jedná montáž, která je již ukončená.
V případě, že si přejete hotovou montáž stornovat, budou Vám účtované stornopoplatky v minimální výši 10%.
Bohužel, komponenty již nemají svá původní balení a byly již do montáže použity.
Přejete si i nadále montáž stornovat?
Předem Vám děkujeme za vyjádření.

Takže vás prosím o radu co v téhle situaci dělat a jestli mají právo ůčtovat tzv:storno poplatek za každou odpověd ďekuji.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Odstoupení od smlouvy CZC

Příspěvekod guest » 07 črc 2013 20:25

Předně 31.6. jsi nic uzavřít nemohl.

Přečti si Obchodní podmínky společnosti CZC.cz s.r.o. se kterými jsi uzavřením smlouvy souhlasil.

Pokud nebude objednané zboží zákazníkem odebráno, bude vrácení zálohy poníženo o storno poplatek. Výše storno poplatku může být až 80% z uhrazené zálohy. Pokud není cena zboží známa v době uzavření kupní smlouvy, bude stanovena dohodou stran později, kdy v tomto případě má kupující spotřebitel povinnost do 2 dnů od prokazatelného sdělení kupní ceny prodávajícím sdělit, zda sdělenou kupní cenu akceptuje či nikoliv. V případě, že kupující nesdělí ve lhůtě akceptaci ceny, považuje se tento projev jako nesouhlas s cenou a s nabídkou prodávajícího a kdy prodávající je následně oprávněn zrušit objednávku bez sankcí pro obě strany.

Tomasb98
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Tomasb98 » 07 črc 2013 20:26

Hele zkus někdy číst smluvní podmínky než je odklikneš jako hloupí automat.... Zde jsem našel toto co se tě týká: V případě úplného zrušení objednávky kupujícím již potvrzené prodávajícím, a to i po výše zmíněné důvodné neakceptaci změny závazné objednávky ze strany prodávajícího, může prodávající po kupujícím podnikateli požadovat smluvní pokutu (storno poplatek) ve výši 10% z ceny zboží. Tady máš ten zbytek hezké čtení do příště... http://www.czc.cz/obchodni-podminky/clanek

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2013 20:28

Co delat? Zaplatit.

Tvym nezodpovednym pristupem vznikla prodejci skoda, tak proc by ji mel platit ze sveho. Zavazna objednavka je proste zavazna objednavka. Kdyby to takhle delali vsichni, tak ty pocitace budou skladat az po zaplaceni.

garzett
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod garzett » 07 črc 2013 20:33

Omlouvám se 30.6 2013 ,ale já jsem zboží neobjednával jako podnikatel.(může prodávající po kupujícím podnikateli požadovat smluvní pokutu (storno poplatek) ve výši 10% z ceny zboží)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2013 20:34

Ty sis objednal a> zbozi a b> sluzbu, pricemz ta sluzba byla provedena (slozeni pocitace)

Jsou firmy ktere u veci na zakazku vubec storno neumoznuji (ale maji obvykle platbu predem)

garzett
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod garzett » 07 črc 2013 20:35

Navíc některé komponenty měli být skladem až 2.7 2013 a já žádal o storno už 1.7.2013.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 07 črc 2013 20:36

Krom toho jsou už asi bez původních obalů a bez obalů to nyní musí prodat pod cenou - to je také ztráta.

Navíc některé komponenty měli být skladem až 2.7 2013 a já žádal o storno už 1.7.2013.
Záleží co uhádáš, ale právo je na jejich straně.

garzett
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod garzett » 07 črc 2013 20:37

Tak děkuji za odpovědi

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Odstoupení od smlouvy CZC  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2013 20:38

Primarne je to napsane v podminkach, se kterymi si pri objednavce souhlasil

A jak pisou tak ten pocitac byl uz slozeny.

Z jejich pohledu to budou muset zase rozebrat a prodat dily jako pouzite nebo rozbalene (se ztratou).

Zpět na “Vše ostatní (inet)”