Dobrý den
Projekt o RAM: Historie, Současnost, Využití atd...
Dělám projekt do školy a potřeboval bych poradit. Učitelka nám řekla, že Wikipedie není dobrý zdroj. A tak jsem tak různě hledal a našel toto, zdá se mi to jako nejlepší varianta co jsem našel:
http://www.fi.muni.cz/usr/pelikan/ARCHI ... M.HTML#RAM
http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pv109 ... AMesej.htm
Jen mě zajímá, jestli neznáte ještě nějaké dobré zdroje ? Byl bych moc rád za každou pomoc. :)
Jinak jsem prvák :)
Děkuji
RAM - Projekt
Re: RAM - Projekt
Jakou děláš školu?
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
ahoj. no, pokud se jedna o soucasnost, tak vyuzij stranky vyrobcu ,je tam toho hodne a zaplacnes tim hodne moc stran, vcetne obrazku a schemat
kingston, corsair, patriot, crucial, A-data. princip fungovani vem klidne z wikipedie (idealni ale nejaka kniha o HW, ono to je porad to same), jen to nekopiruj primo, bo to ucitelka pozna a navic se ty sam o tom moc nenaucis, chce to s tim trosku pracovat. neco napises o chladicich, no je toho hodne
dale pak muzes zabrousit do zakladnich desek a jejich moznosti pro ruzne typy pameti - co kolik zvladne, zda se da taktovat apod.
kingston, corsair, patriot, crucial, A-data. princip fungovani vem klidne z wikipedie (idealni ale nejaka kniha o HW, ono to je porad to same), jen to nekopiruj primo, bo to ucitelka pozna a navic se ty sam o tom moc nenaucis, chce to s tim trosku pracovat. neco napises o chladicich, no je toho hodne
dale pak muzes zabrousit do zakladnich desek a jejich moznosti pro ruzne typy pameti - co kolik zvladne, zda se da taktovat apod.
Ok díky :)) Klidně bych to víc rozvedl, ale každý máme jeden TYP(Základní desky,Tiskárny,Grafické karty atd...)
Tak bych tam mě mít spíš jenom info o RAM :)
Tak bych tam mě mít spíš jenom info o RAM :)
Kdyz zacnes historii, tak mas par stranek s obrazky jeste nez se dostanes k tomu cemu dnes rikame RAM.
Máš technikou školu? Protože pokud ano je dobré tam dát více věcí. Dej si také pozor pokud to budeš prezentovat na délku prezentace. 
Myslím si že určitě je dobré říci druhy,výrobce,výhody jednotlivých DDR,SDR pak nějakou historii ale nepsal bych dopodrobna jak to funguje.
http://www.fi.muni.cz/usr/pelikan/ARCHI ... M.HTML#RAM z téhe stránky bych tam nedal vůbec nic. Je to nudné a ve výsledku není užitečné.

Myslím si že určitě je dobré říci druhy,výrobce,výhody jednotlivých DDR,SDR pak nějakou historii ale nepsal bych dopodrobna jak to funguje.
http://www.fi.muni.cz/usr/pelikan/ARCHI ... M.HTML#RAM z téhe stránky bych tam nedal vůbec nic. Je to nudné a ve výsledku není užitečné.
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
tak musis napsat, k cemu ty RAM jsou a kam se davaji - tiskarny, desky, NAS apod. "nejdulezitejsi" jsou u PC (deska), tak proc tam nedat, ze nejake desky zerou tohle a nejake tohle a taktovaci maji radi tohle, ale jen okrajove. mozna tu ucitelku prekvapis:-), a kdyz to budes delat poctive, tak to budes i umet, a co jednou umis, to uz ti nikdo neveme:)
Jojo na technickou :) Dobrá zkusím si s tím nějak tedy pohrát :) Budu to prezentovat v hodině asi tak 10 minut mluvení :) Děkuji všem za rady :)
Ma to byt zamerene na PC? Na tom totiz zalezi jestli budes psat od DDR nebo o dalsich desitkach typu.
Protoze RAM je v jakekoliv slozitejsi elektronice od kalkulacky az po digitalni fotoaparaty.
Protoze RAM je v jakekoliv slozitejsi elektronice od kalkulacky az po digitalni fotoaparaty.
Dostal jsem jenom RAM, ale tak nejspíš jen na PC.
Jestli mas jenom RAM, napis o RAM. Pocitac je pouze jedno ze zarizeni kde se pamet pouziva.
Dobrá