Ztráta wifi signálu v karavanu - jak nejlépe chytat?
Ztráta wifi signálu v karavanu - jak nejlépe chytat?
Dobrý den, pracuji v Belgii, což je druhořadé, ale Belgie je pokryta wifi-nou belgacomfon.be do které se přihlašuji. Mám ale problém, jakmile jsem venku, tak satelitní signál chytám, ale jakmile vlezu do karavanu ve kterém bydlím, tak signál ani ťuk, doteď mi to nevadilo, bylo teplo a mohl sem vysedávat venku, ale jakmile se blíží zima.... Nevím jestli jde tohle nějak vyřešit, nějaký router nebo tak, počítačím moc nerozumím.... prostě bych potřeboval nějaký dobrý přijímač, jestli to teda je možné. Předem moc díky.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 20 říj 2014 22:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Síla signálu
Přidej ještě nějaké informace:
Na čem, jak a "co" vlastně chytáš?
Ten karavan je z hliníkového (potažmo jakéhokoli "kovového") plechu? To spolehlivě odstíní jakýkoli VF (vysokofrekvenční, tedy i Wifi) signál.
Na čem, jak a "co" vlastně chytáš?
Ten karavan je z hliníkového (potažmo jakéhokoli "kovového") plechu? To spolehlivě odstíní jakýkoli VF (vysokofrekvenční, tedy i Wifi) signál.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Wifi nebo satelit? Pokud wifi, tak nechyta satelitni signal.
V pripade wifi je nejjednodussi poridit externi antenu ktera se vystrci na strechu (drzak byva magneticky).
V pripade wifi je nejjednodussi poridit externi antenu ktera se vystrci na strechu (drzak byva magneticky).
No, vlastně ja nevim co to je, jestli satelit nebo wifi, ale v tabletu a mobilu mi to naskočí jako wifi síť, do které se musím přihlásit, no karavan je z hliníku, a mohli byjste mi prosím někdo podrobněji popsat co mám vlastně udělt? nechci do toho moc investovat, nevím jak dlouho tu budu, ale zároveň nechci celou zimu sedět venku abych mohl volat přes skype a číst zprávy.
1. Zjistit, o jakou síť se jedná - sat nebo wifi, nejspíš wifi
2. Na karavan nainstalovat příslušnou anténku - viz petr22 a svod stáhnout dovnitř
3. Uvnitř pak záleží na tom, jak se chceš připojovat. Nejlepší by asi byl wifi router abys nebyl omezený "drátem"
2. Na karavan nainstalovat příslušnou anténku - viz petr22 a svod stáhnout dovnitř
3. Uvnitř pak záleží na tom, jak se chceš připojovat. Nejlepší by asi byl wifi router abys nebyl omezený "drátem"
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A mohl by mi prosím někdo sem hodit odkaz na nějakou tu anténku? pokud možno co nejlevnější, a zároveň vše ostatní co k tomu budu potřebovat? a nebude mi to dělat problém z tím zaheslováním té síťě kterou nyní chytám jen venku? Děkuji. PS: Omlouvám se, ale ja jsem co se týka počítačů úplně mimo.
Tak jsem zase ma mesicnim turnusu v Belgii. Vzal sem si notas, vevnitr chytnu z nepochopitelneho signal wifi. Asi ma notas lepsi wifinu. Ani tablet ani mobil nechyta. Notas ma 2 carky. Najde mi to cili bezdratovou sit wifi kliknu na ni pripojit se, chvilku to pracuje a pak mi to napise ze se nelze pripojit a nabidne mi to 2 odkazy. Je mozne ze pocitaci vadi nejaka ta brana toho prihlaseni aby mi internet sel nebo kde vydite chybu? Diky moc za radu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ztráta wifi signálu v karavanu - jak nejlépe chytat?
Je to podivné, jaké odkazy to nabízí? Pokud je to veřejně přístupná WiFi síť (neznám podmínky v Belgii) a není chráněná heslem, měla by být při dostatečném signálu přístupná. Může to být i síť chráněná, ale to by mělo být při vyhledávání sítě uvedeno (chráněná). V tom případě to chce přihlašovací jméno a heslo. Může to být i soukromá WIfi síť a majitel spoléhá, že se z okolí nebude připojovat. Z toho co píšeš se nedá asi více určit. Má to síť nějaký název (měl by se zobrazit)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
psal, ze belgacomfon.be
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ten název nám asi moc nepomůže. Já jej nějak přehlédl. Pokud to je veřejná síť a jak píše venku bez problému přístupná, tak buď venkovní anténu, nebo natočit karavan tak, aby u okna karavanu přijímal WiFi v dostatečném signálu (pokud to pomůže). Plechový karavan bohužel moc nepropouští vysokofrekvenční signály, což je také WiFi.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3047
-
od cobr4in
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 22:19
-
- 7
- 2998
-
od petr22
24 pro 2024 11:45
-
-
Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2618
-
od teichmann.ondrej
20 pro 2024 20:07
-
-
- 7
- 5473
-
od peta501