Zdarec,
mám problém ohledně rapidního zpomalení internetu na pevném pc (připojeno přes optiku).
Ještě před časem jsem měl stahování kolem 5 mb/s ,nyní mám stěží 100kb/s ,pomalu se mi načítají stránky a youtube má problémy při kvalitě 240p... Zkoušel jsem několikrát avast -náhodou jsem mimo jiné našel i bitcoinminner, odstranil jsem všechny poškozené soubory a zopakoval i test po restartu pc)- ale nepomohlo to. Nedávno nám měnili optiku ,ale problém přetrval. A nakonec jsem zkoušel čekat ,v naději ,že problém je na straně poskytovatele netu. Jelikož se po těchto pokusech nic nezměnilo a wifi připojení funguje skvěle ,tak se ptám vás.
náhlé zpomalení drátového internetu Vyřešeno
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
náhlé zpomalení drátového internetu Vyřešeno
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: náhlé zpomalení drátového internetu
jestli máš takhle zasviněnej počítač, tak nechápu, co řešíš
naformátovat a nainstalovat windows znova
a radši i v jinym kompu projeď disk s datama, jestli tam taky něco neni

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
- trodas
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus připojit jiné, nezavirované PC a pokud problém přetrvává, tak zkus urgovat ISP.
Případně ještě restartovat router / firewall. Máš nějaký HARDWAROVÁ firewall, co by tě oddělil od netu... že jo?!
Podle mě máš zavirováno a to tak, že fest. Tvůj PC zrovna rozesílá spamy, pokud tedy už nepočítá někomu bitcoiny. Tak se nediv, že to jede jako když s*re a maluje
Případně ještě restartovat router / firewall. Máš nějaký HARDWAROVÁ firewall, co by tě oddělil od netu... že jo?!
Podle mě máš zavirováno a to tak, že fest. Tvůj PC zrovna rozesílá spamy, pokud tedy už nepočítá někomu bitcoiny. Tak se nediv, že to jede jako když s*re a maluje

"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
-
- Pohlaví:
Stáhni si live linux, vytvoř bootovací medium a nabootuj live linux. Připoj se k netu a zkus něco stáhnout. Pokud to bude fungovat, vyloučíme tím případnou HW závadu a potvrdíme podezření kolegů, že je to zaswiněným PC. Potom směruj dotaz do sekce HijackThis - v návodech najdeš jak vytvořit log.
Taky by bylo vhodné popsat, jak máš řešenu síť s jakými prvky, resp. aspoň router. taky můžeš zkusit jiný port routeru.
Taky by bylo vhodné popsat, jak máš řešenu síť s jakými prvky, resp. aspoň router. taky můžeš zkusit jiný port routeru.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
togr99 píše:wifi připojení funguje skvěle
Na tom samem PC?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Mě se stalo to samé včera, zkus ještě napřed (pokud jsi to nezkoušel) restartovat router ^^ .
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
x-rated píše:jestli máš takhle zasviněnej počítač, tak nechápu, co řešíšnaformátovat a nainstalovat windows znova
myslel jsem ,že po úspěšné avast akci ,je po virech ...
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
- trodas
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To byla dost naivní představa. Většinou zavirování = reinstall. Avast to dá jen do stavu, kdy se to moc nesype, ale komplet vyléčení je jen zbožné přání. Jaký máš firewall?
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
normál windowsfirewall
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
- trodas
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha, pán je sebevrah... :) Tak tady je každá pomoc zcela marná. Win "firewall" nezastaví nic. Ještě mi řekni, že máš veřejnou IP adresu... a jdu do kolen.
...
Tak už jsi nabootoval z Linux CD? Mě se osvědčilo třeba Ubuntu 14.04 LTS - stáhni ISO, smahni na DVD, nabootuj z něho a máš tam Firefox a můžeš zasurfovat na sajty, kde se měří rychlost internetu, jako: http://speedtest.net

...a hned uvidíš.
...
Tak už jsi nabootoval z Linux CD? Mě se osvědčilo třeba Ubuntu 14.04 LTS - stáhni ISO, smahni na DVD, nabootuj z něho a máš tam Firefox a můžeš zasurfovat na sajty, kde se měří rychlost internetu, jako: http://speedtest.net

...a hned uvidíš.
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes už to nedám ,ale zítra provedu a hodim screeny.
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak znovu otevírám téma...
Windows přeinstalovaný na 8.1 pro ,až na ovladače je vše přečištěno (kromě starého windowsu který mi zůstal na disku a nejde smáznout).
Rychlost je stále přesně 1mb/s i když by mělo jít o 100mb/s. (pomalé načítání atd. přetrvává).
Windows přeinstalovaný na 8.1 pro ,až na ovladače je vše přečištěno (kromě starého windowsu který mi zůstal na disku a nejde smáznout).
Rychlost je stále přesně 1mb/s i když by mělo jít o 100mb/s. (pomalé načítání atd. přetrvává).
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
HDD 1TB WD Green
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 6561
-
od nev259
Zobrazit poslední příspěvek
11 úno 2025 11:38
-
-
Pozoruji zpomalení iPhone 12
od HelFix » 25 pro 2024 16:43 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 7
- 4756
-
od HelFix
25 pro 2024 18:04
-
-
- 1
- 12992
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
- 8
- 3509
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4955
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-