Zdar,
k domácí síti mám připojené PC po kabelu (OS WIN XP) a další zařízení s Androidem přes WIFI. Na routeru si umím zjistit MAC a IP adresy všech připojených zařízení. Je možné mezi takto propojenými zařízeními už jednoduše komunikovat z PC třeba přes FTP aniž bych něco instaloval do telefonu? Zatím vše co jsem našel předpokládá instalaci SW do telefonu.
Komunikace mezi PC a Androidem na domácí síti
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Komunikace mezi PC a Androidem na domácí síti
To by musel android podporovat sambu (SMB protokol).
ES File Explorer (free, shareware), lezu s ním na NASy (Samba). Jestli nechceš instalovat do smartmobilu žádné aplikace, tak telefon prodej, protože už od výrobce tam máš haldu aplikací a tvůj telefon by bez nich ani netelefonoval ...
Naposledy upravil(a) X dne 08 úno 2016 13:29, celkem upraveno 1 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd píše:To by musel android podporovat sambu (SMB protokol).
Podpora samby ale zase předpokládá instalaci aplikace do telefonu. Mě jde o to, zda je vůbec možné komunikovat na domácí síti mezi PC a zařízením s Androidem bez jakékoliv aplikace v telefonu. Třeba to vůbec nejde (nejspíš).
Znám IP i MAC adresu obou zařízení.
Dostal jsi 2x jasné ne a ptáš se znova? Co jste to za lidi, co chcete používat hardware bez jakéhokoliv software? Už OS je software! Bez software je hardware jen kus železa, které můžeš vyhodit!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:ES File Explorer (free, shareware), lezu s ním na NASy (Samba). Jestli nechceš instalovat do smartmobilu žádné aplikace, tak telefon prodej, protože už od výrobce tam máš haldu aplikací a tvůj telefon by bez nich ani netelefonoval ...
Nemyslím žádné aplikace. nechci instalovat aplikace pro spojení PC a telefonu do telefonu (stačí tam strčit třeba FTPserver a už se tam dostanu jakýmkoliv FTP klientem, klidně i z příkazového řádku) - to ale umí každej. Já zkouším, jestli jde připojit telefon jen z PC.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já zkouším, jestli jde připojit telefon jen z PC.-a proč by nešel?Přečti si manuál a tam to budeš mít jasně napsáno-kabel wifi-modrej zub.No a za mě další aplikace-total commander a jeho pluginy.
Tak určitě bude mít v PC hardware pro bluetooth. To není standard. Já jsem si ho ale kvůli bluetooth sluchátku pořídil ...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A proč by ne.Zas taková darda to není.Např.-
https://www.alza.cz/radice/bluetooth/18842866.htm?layoutAutoChange=1
https://www.alza.cz/radice/bluetooth/18842866.htm?layoutAutoChange=1
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vše zatím špatně. Takže ještě jednou a polopatě. Sedím v jedné místnosti u PC. Ve druhé místnosti leží telefon na kterém je pouze základní SW od výrobce a telefon je připojen přes WIFI. Já se k telefonu nemohu dostat a tedy do něj ani nic doinstalovat ani tam nic dalšího pouštět. Instalovat SW můžu jen na PC. Na ping se mi telefon bez problémů ozývá.
Úloha zní: Kterak za těchto podmínek stáhnu z telefonu do PC libovolný soubor?
Úloha zní: Kterak za těchto podmínek stáhnu z telefonu do PC libovolný soubor?
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Instalovat aplikace z google play do něho normálně můžeš i z počítače, tím, že se přihlásíš na stejný účet jak je v mobilu tak na počítači na stránkách google play. Možnost tam posílat nějaké soubory, bez toho abys instaloval další aplikaci na telefon, která by to umožnila propojit, tak to nejde. Jedině by to mohlo jít přes to Bluetooth.
Pokud to myslíš jinak, tak nechápu tvůj dotaz, a očividně asi nejsem sám.
Pokud to myslíš jinak, tak nechápu tvůj dotaz, a očividně asi nejsem sám.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
Telefon je samozřejmě zabezpečen proti tomu, aby z něj mohl volně tahat data kdokoliv jen proto, že je na stejné síti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5269
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9570
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
- 2
- 2497
-
od pinzerce
16 lis 2024 13:56
-
- 7
- 3519
-
od petrvorisek
05 led 2025 16:26
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5098
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-