PC nedosahuje správné rychlosti

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2020 18:14

Tak nabootovat live linux a změřit v něm.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 43 vteřinách:
A pokud to bude OK, pak ve wiresharku bys měl vidět tohle:

Dodatečně přidáno po 5 minutách 27 vteřinách:
Ukončíš všechny prohlížeče, stahovadla, hry, steam a podobně. A uvidíme, zda tam bude nějaká komunikace.
Dále, pokud máš slušný router, který umí monitoring síťového provozu graficky, podívej se na graf. mělo by tam být vidět, co ten provoz žere.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8080
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod Karrex » 10 bře 2020 18:34

Linux jsem zkoušel minule, tam je to 300Mb (na minulé stránce).

Tohle je z routeru:
test.png


Wireshark tedy zkusím znovu taky.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 39 vteřinách:
Tohle tam skáče pořád dokola.
test.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod ITCrowd » 11 bře 2020 13:24

Wireshark: To mi připadaá jako nepodařený handshake. Navíc na portu 443 (https). Hledej spíše neočekávaný datový tok.
Graf: Nech počítač být. Aspoň 10 minut. Žádný steam, internet, im atd. To co jsi screennul je k ničemu. Hledáme datový tok, který ti bere část pásma a který by tam být neměl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8080
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod Karrex » 11 bře 2020 19:11

Wireshark: To co je rozkliklé, je jenom náhodně rozkliklé, měl jsem na mysli, že ten výčet nahoře, je to, co tam pořád dokola skáče a nevím, co z toho vybrat.

Graf za 10minut, bohužel asi moc nepomůže :-) .
test.png


Dík

Dodatečně přidáno po 8 minutách 7 vteřinách:
Nějaký nápad, co zkusit stáhnout, abych otestoval maximální download?

Dodatečně přidáno po 8 minutách 54 vteřinách:
Jestli to nebude jen nějaká chyba v tom testu, teď jsem totiž začal stahovat Call of Duty a stahovalo to klidně 37,7MB/s.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8080
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod Karrex » 03 čer 2020 19:18

Tak jsem tu zpět.
Došlo k upgradu rychlosti od poskytovatele.
Mělo by to teď být 400Mb download.
PC#1 ukazuje při měření stále cca 230Mb, vedlejší PC#2 připojený na stejné zásuvce to dotáhne zhruba na 370-390Mb.
PC#1 stahuje stabilně pouze kolem 40MB/s, což by odpovídalo pouhým 320Mb.

Nějaký nápad?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod ITCrowd » 03 čer 2020 20:21

"PC#1 ukazuje při měření stále cca 230Mb"
"PC#1 stahuje stabilně pouze kolem 40MB/s, což by odpovídalo pouhým 320Mb"
:lol: :lol: :lol: :lol:
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8080
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod Karrex » 03 čer 2020 20:40

Nevím jestli se směješ tomu, že jsou to jen přehozená stejná čísla. Nebo tomu, že to měří jinak, než stahuje, ale je to tak :-D .
Hlavně bych to chtěl vyřešit.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod ITCrowd » 03 čer 2020 21:00

Čemu se směju? Pokud čísla sedí, je to nesmysl. Pokud nesedí, pak nejsi schopen dodat něco, z čeho by se dalo vycházet.
Každopádně - pokud je max. rychlost 230Mbps, nemůžu stahovat 320Mbps. A pokud stahuju 320Mbps a naměřím 230Mbps, tak musím vědět, že něco dělám špatně.
Jestliže si nedám tu práci, abych rádci poskytl pravdivá data, nemůžu dostat řešení.
A výraz "pouze 320Mb" na 400Mb max. rychlosti...
Zaplať si specialistu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8080
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC nedosahuje správné rychlosti

Příspěvekod Karrex » 03 čer 2020 21:35

:-D počkej počkej, čeho bych dosáhl tím, že bych lhal?

Na tvůj popud jsem to zkusil znovu a došel k výsledku, který ti mile rád ukážu, ale vůbec nechápu, proč to tak je a pokud bys to dokázal říct, byl bych ti vděčný.
Včera jsem měl rychlost jen 40MB/s. Dnes je tam správná, co má být. Měření ale stále ukazuje to, co ukazuje.

Tzn. otázka zní, proč si nemůžu změřit reálnou rychlost jako na PC, který je metr od mého, kde se mi ukazuje ~397Mbps?

Měření rychlosti:
Obrázek
Stahování:
Obrázek
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Otestování rychlosti internetu
    od ToXiK » 25 bře 2020 20:54 » v Vše ostatní (inet)
    2
    996
    od ToXiK
    26 bře 2020 19:38
  • Měření rychlosti internetu
    od shockwave » 22 dub 2020 10:17 » v Sítě - hardware
    7
    575
    od shockwave
    03 kvě 2020 18:47
  • Indikátory rychlosti připojení
    od lamond » 24 úno 2020 12:49 » v Sítě - hardware
    1
    668
    od ITCrowd
    24 úno 2020 13:00
  • Výběr správné case
    od adam_7 » 13 led 2020 09:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    634
    od xbs
    13 led 2020 10:55
  • Po složení PC nenabíhá správně
    od AntoninRaj » 19 srp 2020 10:20 » v Problémy s hardwarem
    8
    441
    od newwes
    22 srp 2020 14:01

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů