Připojení na firemní cloud

...

Moderátor: Mods_senior

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 130
Registrován: duben 12
Pohlaví: Muž

Připojení na firemní cloud

Příspěvekod Jeryk » 21 říj 2020 07:47

Ahoj, jdu si sem pro radu. Jelikož se za současné situace chystám zase na homeoffice, tak by mě zajímalo, jestli a jak se dá připojit z domu na náš firemní cloud. Máme tam nějaký WD MY CLOUD, na který jsem v práci připojený v podstatě síťovým kabelem. Ale je možné zařídit, abych se mohl na ten disk připojit i z domova? Díky

Btw, jsme malá firma a nemáme žádného správce sítě, kterého bych se mohl zeptat.



Reklama
kubasCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod kubasCZ » 21 říj 2020 07:59

Pokud tam máte WD MyCloud, pak by to mělo jít přes jejich aplikaci. Bude potřeba tvoje zařízení (noťas s appkou) nějak v zařízení autorizovat (dělá se to nějakými kódy pro párování, jestli se nepletu). Určitě to není ideální řešení, ale přístup k souborům by tak měl být funkční.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2624
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod atari » 21 říj 2020 08:04

Těch možností je mnoho.

Někdo má pevnou IP adresu, pak lze přistupvat napřímo, někdo má neveřejnou adresu, pak se to musí obcházet různými softwary pro vzdálenou správu. Někdo to řeší přes VPN placené i zdarma atd.

Také lze využít funkce Windows, a nebo externí programy.

A hlavně záleží na tom, zda ten PC/server je nakonfigurovaný pro vzdálený přístup.

Pokud se připojuješ v práci po kabelu přes společnou síť, tak to zřejmě stačí zadat jméno a heslo, a jsi připojený. To však není konfigurace pro vzdálené připojení přes net.

Odpověď na tvoji otázku ti dá ten, kdo nastavil vaši firemní síť. On jediný ví, jak je vaše síť nakonfigurovaná.

kubasCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod kubasCZ » 21 říj 2020 08:11

Btw, jsme malá firma a nemáme žádného správce sítě, kterého bych se mohl zeptat.


Někdo ve firmě přišel, připnul router k internetu a disk do routeru. Nikdo neví, jak to funguje, ale nějak jo... Takhle to u malých firem o pár lidech funguje běžně. Ano, VPN by bylo ideální řešení, ale kdo u nich ví, o čem je řeč a co je pevná a co veřejná IP?

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 130
Registrován: duben 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod Jeryk » 21 říj 2020 08:18

PTal jsem se šéfa, koupil to jako hotovku, takže to stačilo jen podle návodu zapnout a připojit do kompu jako síťový disk. Prý se na to vzdáleně připojit nedá, pouze přes jejich aplikaci, soubory tím pádem jde stáhnout a nahrát, ale ne z nich pracovat.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44645
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2020 08:38

Staci zprovoznit VPN pripojeni do firemni site a bude to fungovat i z domova.

Jen si dovolim upozornit ze sice tomu nikdo mozna nerozumi, ale nese pravni zodpovednost
za vse, co se na danem internetovem pripojeni bude dit - a ze tomu nerozumi nebude soudy zajimat,
pokud se tam nekdo naboura a udela si pres pripojeni distribuci neceho nelegalniho.

Tedy by to chtelo nechat nastavit nekoho, kdo se se v tom vyzna a vi co dela.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2624
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod atari » 21 říj 2020 09:28

Jednoduché řešení pro laiky:
Já používám TeamViewer: https://www.teamviewer.com/cs/ ,
a také používám Anydesk : https://anydesk.com/en ten je pro soukromé užití zdarma. Těch programů je spousta.

Užití je jednoduché. Na oba PC nainstaluješ program, nastavíš jméno a heslo, a pak se přes ten program připojuješ a ovládáš ten druhý PC na dálku.

Samozřejmě je nutné řešit bezpečnost, jak píše Petr nade mnou, takže to už nebudu rozebírat.

Jenom upozorním, že připojení přes programy uvedené výše (a též přes všechny ostatní, které fungují stejným způsobem) funguje tak, že data tečou zřejmě přes servery autorů těch programů, a nemáš šanci ovlivnit zabezpečení toku dat, je to v jejich režii. Ani se nedozvíš, přes které státy (servery) ty data tečou, nebo možná dozvíš, ale neovlivníš to.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod ITCrowd » 21 říj 2020 09:43

atari píše:Jenom upozorním, že připojení přes programy uvedené výše (a též přes všechny ostatní, které fungují stejným způsobem) funguje tak, že data tečou zřejmě přes servery autorů těch programů, a nemáš šanci ovlivnit zabezpečení toku dat, je to v jejich režii. Ani se nedozvíš, přes které státy (servery) ty data tečou, nebo možná dozvíš, ale neovlivníš to.

S tím si dovolím nesouhlasit. Teamviewer máme koupený a nainstalovaný na všech PC v doméně. A používáme ho místo RDP ve vnitřní síti. Takže data přes žádný server autora netečou.
Pokud se řeší home office, a má to být bezpečné, pak jedině VPN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44645
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2020 09:54

Team Viewer podporuje oboje, pri pripojeni zvenku do vnitrni site lze vyuzit pouze spojeni
TeamViewer na PC doma - TeamViewer servery na netu - TeamViewer na PC v praci.

TeamViwer pres LAN lze pouzit pouze pres VPN pripojeni.

Mimochodem, u nas je TeamViwer zakazana aplikace presne z tohoto duvodu, ze data
tecou pres cizi servery.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod ITCrowd » 21 říj 2020 11:21

To máme ošetřeno povinností přihlášení přes VPN (zvenku). Takže teamviewer se přes proxy ven vůbec nedostane.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2624
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod atari » 21 říj 2020 11:59

Tipnul bych si, že tazatel se ve Vaší odborné diskuzi ztrácí ... :-)

Samozřejmě těch variant je mnoho.

Já mu poradil variantu, kterou rozchodí laik. Pokud chce něco kvalitnějšího a bezpečnějšího, tak si to asi musí objednat u někoho, kdo tomu rozumí.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44645
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení na firemní cloud

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2020 12:01

Tazatel potrebuje pripojeni zvenku do vnitrni site.

A kdyz uz bude mit VPN, nepotrebuje zadny TeamViewer aby se dostal na ten WD disk.

Bez VPN se TeamViewer vzdy pripojuje pres jejich servery, tzn tazatel by se musel pres
TeamViewer dostat na svuj PC v praci a odtud na WD disk.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Firemní cloud s možností loga
    od leporela22 » 08 čer 2020 07:45 » v Vše ostatní (sw)
    1
    283
    od Microsheep
    08 čer 2020 07:57
  • Firemní účet na Facebooku
    od kingofcool » 24 srp 2020 08:36 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    298
    od kingofcool
    24 srp 2020 08:36
  • Vykonny firemni notebook
    od vojta1 » 26 srp 2020 17:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    349
    od dvorakj
    27 srp 2020 16:42
  • Jak opravit Jack u Cloud 1
    od HelFix » 10 říj 2020 10:17 » v Problémy s hardwarem
    7
    312
    od HelFix
    12 říj 2020 14:30
  • hyper x cloud alpha vs cs:go
    od martyb99 » 17 dub 2020 16:32 » v Problémy s hardwarem
    0
    364
    od martyb99
    17 dub 2020 16:32

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů