Porty

...

Moderátor: Mods_senior

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10186
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod zeus » 22 bře 2021 22:49

Kdyz se chces pripojovat na herni server mimo svou sit, proc bys pro to mel delat upravy na svem routeru?!

Ale kdyz si chces hrat, tak pro kontrolu tam patri ta uvedena vnitrni adresa. Tusis proc?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Reklama
SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 23 bře 2021 06:45

No to mě právě taky napadlo, proč bych to měl dělat. Ale podle správce serveru bych já měl mít otevřený port. Ale jak už i tady psali, port by měl mít otevřený jen hostitel. Ale potom nechápu, proč všichni se tam připojí jen já ne. A když zkouším jiný server se stejným portem, tak to mám to samé. Jiné servery s jiným portem problém nedělají.
No tuším že ta vnitřní adresa tam má být proto, že vlastně otvírám porty u sebe. Omlouvám se, opravdu tohle není zrovna můj obor a nikdy jsem nemusel porty řešit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2021 10:00

On se zeus asi snažil mě naťuknout, abych si to přečetl znovu :-)
Takže oč vlastně jde? Podle popisu se ti jedná o připojení na vnější herní server, komunikující na portu 10001-5? Pokud je tomu tak, pak:
- vypnutím firewallu ve woknech jsou automaticky všechny porty otevřené (doufám, že bohové souhlasí)
- zařazením tvého PC do DMZ je veškerá bezpravidlová komunikace směrována na tvé PC
V tomto případě, pokud komunikace stále neprochází, není chyba u tebe.
A jak jsem psal - i když s tím někdo nemusí souhlasit - bez veřejné IP zapomeň na nějaké vnější připojování. V tomto případě neovlivníš vůbec nic, vše je na NATech poskytovatelů.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 23 bře 2021 10:34

Ano přesně tak. Chci se připojit na vnější server. Ne aby se někdo připojil na mě. Jenže i když jsem vypnul firewall a dal tu ip adresu do DMZ, tak se nepřipojím na server s portem 10001-10004. Na server s portem 7777 apod nebo i 10007 se ale připojím. Problém podle všeho mám jen já. Ostatní se na servery normálně připojí.
Ted jsem trochu nepochopil tu poslední větu. Když nemám veřejnou IP adresu tak se já nemůžu napojit na vnější server, nebo se ke mě nemůže někdo připojit?

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4818
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod dvorakj » 23 bře 2021 13:10

no, nejsem naky odbornik. on je klient, tudiz fw a dmz je bezpredmetne. bud ma zablokovanou odchozi komunikaci u sebe, coz nepredpokladam, nebo ma ban. nebo neco s uctem

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2021 19:31

Já tedy taky nejsem odborník. Jen asi vše nastavuji jinak a nepoužívám wokenní věci...
Lokální fw (na pc):
- blokuje veškerou komunikaci mimo povolené
- blokuje komunikaci všech aplikací, mimo povolených
- u povolených aplikací kontroluje hash, pokud se změní, zablokuje komunikaci.
Přece, pokud si přinesu něco na flashce a spustím, a ono to chce na internet, tak na to musí fw reagovat ne? Je úplně fuk, jestli se připojuje jako klient. A pokud se mi změní hash (třeba virem), musí to zablokovat taky, byť je tato aplikace v pravidlech povolena. Kdyby tohle pustil, tak proč by tam vlastně byl? A i když mám povolen port 80, tak musí zastavit jakoukoli jinou aplikaci (mimo povolených prohlížečů), která by po tomto portu chtěla komunikovat.
FW v routeru - blokuje veškerou komunikaci mimo nastavených pravidel. Resp. všechny pakety, které nesplňují pravidla se zahodí.
Pokud je vše nastaveno takhle - což je podle mě správně - pak vypnutí lokálního FW a zařazení do DMZ má smysl. Samozřejmě je to jen pro ověření, nechat takhle vystavený pc bez ochrany je nesmysl.
A co se týče esetího fw (máme v práci), tak ten ve výchozím nastavení blokuje i komunikaci mezi lokálními službami na 127.0.0.1 na lokálních portech. Takže co jde ven, by asi měl blokovat taky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční USB 3.0 porty
    od SilentLamb » 27 črc 2021 19:35 » v Problémy s hardwarem
    2
    278
    od SilentLamb
    28 črc 2021 21:15
  • Problém s USB porty
    od LubosZ » 05 bře 2021 21:48 » v Problémy s hardwarem
    5
    358
    od LubosZ
    05 bře 2021 23:43
  • Nefunkční USB porty u starého PC
    od Dergon » 08 črc 2021 19:17 » v Problémy s hardwarem
    3
    279
    od Dergon
    08 črc 2021 20:42
  • Microsoft Teams - Porty
    od Fargotroniac » 03 led 2021 13:53 » v Sítě - hardware
    0
    291
    od Fargotroniac
    03 led 2021 13:53
  • Problém s porty na základové desce
    od dolezal04 » 22 led 2021 09:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    295
    od gogo1963
    22 led 2021 10:40

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů