OrbisNet-Byt 8192

...

Moderátor: Mods_senior

LAZYjohn
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

OrbisNet-Byt 8192

Příspěvekod LAZYjohn » 15 dub 2008 08:57

Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s touto firmou:

Kód: Vybrat vše

http://www.orbisnet.cz/internet-byt.html

Konkrétně zda má někdo zkušenosti s touhle službou:
Internet Byt 8192

* Rychlost: 8 192 kbps / 8 192 kbps
* Aktivace: 1 Kč
* Měsíční paušál: 399 Kč
* Délka závazku: 12 měsíců

Předem děkuji za odpověď.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: OrbisNet-Byt 8192

Příspěvekod mmmartin » 15 dub 2008 09:28

Zkušenost s nimi nemám a nerad bych jim křivdil, ale: cena je tak příznivá, že mi to připadá až podezřelé. Nic se tam neříká o agregaci či jak se jmenuje to dělení datového roku v závislosti na počtu současně připojených účastníků. Uvádět možnost "Stahování písniček a filmů zdarma z legálních stránek" a "Komunikace přes ICQ a Skype zdarma" jako přednost nabízeného připojení mi připadá jako když se ČEZ zaručuje, že pokud s ním uzavřeš smlouvu o odběru elektřiny, budeš mít možnost si do zásuvky připojit jakýkoliv spotřebič.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

LAZYjohn
nováček
Stav:

Příspěvekod LAZYjohn » 28 dub 2008 10:57

Agregace je 1:5.

Kód: Vybrat vše

http://www.orbisnet.cz/definice-terminu.html

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 dub 2008 11:10

rychlost a cena je to slušná, ale hodně podezřelá. za 400 měsíčně máš 2M od O2 atd.pokud to ovšem není nějaké sdružení.vím, že u nás je nějaké sdružení a poskytují net o rychlosti 8M za 500Kč/měsíc.zeptej se určitě na víc informací operátora.btw.pokrytí mají jen v Ostravě a blízkém okolí
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

LAZYjohn
nováček
Stav:

Příspěvekod LAZYjohn » 28 dub 2008 11:46

Na pokrytí jsem se už vyptával. Říkali že není problém. Za instalaci chtějí 1700 Kč.
Stou agregací to asi nebude nějak moc žhavé, protože co jsem měl možnost najít na netu, tak většina jejich zákazníků má Wifi a ne optiku.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 28 dub 2008 12:26

u optiky je to normální cena i agregace...já bych do toho šel hned
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 dub 2008 12:29

já taky místo toho mého "pseudonetu" co mám doma, ale to by první u nás museli mít pokrytí.nemůžu u mě doma sehnat pořádného poskytovatele netu.máme tam pouze Valachnet a to je monopol a ten je pěkně na ho*no :evil:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

no-name
nováček
Stav:

Příspěvekod no-name » 13 pro 2008 15:16

ja mam internet od orbisu sice wifi ale muzu ti rictze jsem s nim spokojeny jak kdy agregace je 1:10 nedy jede uplne super ale nedy to tak laguje ze si ani nezahrajes.... a jsou doby kdy to aji furt vypadava ... ted to jede sice dobre ale mam podezreni ze omezujou stahovani... pri vetsim downloadu ti zacne padat rychlost.... pritom ma byt neomezene...
rikaly mi to aji kamosi z repist kteri znaji vlastnika teto firmy dokonce jeden kamos je jeho synovec a ten to rikal taky tak bacha na ne ... jinak je to docela dobry net platim 300 mesicne to je vyhoda ale nevyhoda je ze nemam verejnou ip adresu....
treba takove fyfejdy jsou upa sqele ... take to stoji 300 mesicne mas verejnou ip adresu a mas myslim okolo 6mb/s
ale zase tam bylo myslim omezene stahovani ale nevim jak to maji ted dlouho sem se o to nezajimal.....
tak si to nak preber :)

no-name
nováček
Stav:

Příspěvekod no-name » 13 pro 2008 15:19

jo a jeste jedno pisou 2mb/s ale ve smlouve mam 512kb pri agregaci 1:10 proto kdys je lidi podezrivaj ze stahujou rychlost tak se na to vymluvi ..ze ti to muze spadnout na 51kb ale to se nestava vetsinou to jede tak kolem 1.5mb nekdy vic nekdy mit ale spis vic

alpingirl
nováček
Stav:

Příspěvekod alpingirl » 27 kvě 2009 20:35

Prosím máte někdo skušenost s orbisnet ve Frýdku-Místku?

alain
nováček
Stav:

Příspěvekod alain » 29 čer 2009 15:38

Já mám od nich net asi půl roku je to panelák na střeše parabola na 5 Ghz a ke mně přes router kabelem je nás tady 4 uživatelé.Rychlost 5Mbit/1Mbit za 300 kč.Problémy že se to zpomalí na 1 Mbit jede to tak týden.Když tam volám tak u nich není problém a já vím že je to u nich.

Zpět na “Vše ostatní (inet)”