Ruští hackeři útočí a hrozí dalším státům

...

Moderátor: Mods_senior

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Ruští hackeři útočí a hrozí dalším státům

Příspěvekod El Diablo » 05 črc 2008 23:01

Od prvních velkých kybernetických útoků na servery Estonska uplynul více než rok. Tehdy ― podle všeho ― ruští hackeři si vzali na mušku hlavně servery patřící vládě a napadli i obchodní servery. Dnes ruští hackeři hrozí dalším napadením nejen Estonsku, ale i dalším státům.

http://www.dsl.cz/clanky-dsl/clanek-110 ... sim-statum
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Ruští hackeři útočí a hrozí dalším státům

Příspěvekod george » 05 črc 2008 23:27

Co k tomu napsat, musel bych opět odkazovat na jisté články na svých webech a to už nechci. Bohužel zlo je zlo a každý den proti němu bojujme každý tak jak umíme a jaké máme možnosti. Berte to vážně.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

ower95
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod ower95 » 06 črc 2008 09:10

se jim nedivim.vis jak to potesi kdyz se nekomu dostanes na web? xD je to proste prča xD
i když oni to delaji z jineho duvodu...

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 06 črc 2008 09:12

no rusáci sklízejí co zaseli - když ty státy násilím obsadili a připojili k sobě tak snad nemůžou chtít aby je tam měli rádi.Doufám že to ty státy pěkně rozmáznou a Rusko na mezinárodní scéně pěkně znemožní ..
ower95 píše: je to proste prča

no je to trestný čin takže když tě chytěj tak půjdeš bručet :lol:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 črc 2008 09:23

Je to celkem síla i když žádná kaše se nejí tak horká.
Ale osobně si myslím, že na internetu už nebude tak "bezpečno" jako nyní a vzhledem k tomu, že hackeři jsou v mnoha ohledech před "zabezpečením" anebo ho dokážou velmi rtychle obejít, pak brzy nebude možné používat internet jako spolehlivou komunikaci.
My tady máme celkem problém, že při vytrvalejším dešti vypadne proud a tím i síť a pak člověk potřebuje nutně poslat e-meil a má smůlu.
Něco podobného se může odehrát když nějakej magor zahackuje nějakeh server.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 06 črc 2008 11:06

Blue Spirit píše:Ale osobně si myslím, že na internetu už nebude tak "bezpečno" jako nyní a vzhledem k tomu, že hackeři jsou v mnoha ohledech před "zabezpečením" anebo ho dokážou velmi rtychle obejít, pak brzy nebude možné používat internet jako spolehlivou komunikaci.

nyní není na Internetu bezpečno - nic není anonymní a naopak vše se dá zjistit.Jinak je zabezpečení a "zabezpečení" ... ty enterprise produkty jsou již celkem sofistikované a na prolomení takového systému je třeba nejen znalostí ale také času a též patřičná výpočetní kapacita.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

guest

Příspěvekod guest » 06 črc 2008 11:26

Však já to podobně myslel a proto jsem tu bezpečnost dal do "". Není to tak dlouho, co začala být populární internet banka (sám ji používám), ale ve svém okolí vidím, že lidi k tomu nemají důvěru a raději si se složenkou vystojí frontu na poště. Často se objevují podvody a ač je to statisticky zanedbatelné, tak lidí se zmocňuje jakási paranoia, ale jak jsem uvedl myslím, že to nebezpečí zde hrozí.
Ono je to o tom zabezpečení, ale kdo si to umí spolehlivě nastavit ? Myslím, že to umí jem malé procento uživatelů internetu a mám i zkušenosti, že to neumějí ani specializované firmy. Anebo nechtějí. Dnes je problém, že PC prodává opravdu kde kdo, aniž by měl potřebné znalosti a stejně tak nabízí tyto služby, kdy se ovšem v nastavení omezí na ten předdefinovaný standard.
Nedávno jsem klukovi přeinstalovával systém protože se mu úplně rozsypal - (asi chodí na nějaké nekalé stránky a stahuje všechny ty kodeky co mu to nabízí). Za pár dní na tom byl stejně a tak jsem ho poslal za firmou, která mu to původně vše instalovala. Po opravě zase stejný, HijackThis se celý červenal. Působí to a nejen na mne, že u producentů antivirů apod. nejde o nějakou zásadní ochranu uživatelů, ale jen o byznys.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 06 črc 2008 11:57

internet banka je bezpečná.Používá zatím neprolomené algoritmy v kombinaci s veřejný a privátním klíčem a ještě se časovým omezením.Tohle by rozšifrovala tak tajná služba na stádu superpočítačů.

nastavit si tu umí kde kdo - ale ti si to nechají zaplatit.A doma je bezpečnost zbytečná - o tvoje fotky z dovolený se nikdo nezajímá.Ale zabezpečovací firmám to dobře vynáší..A osobní zodpovědnost se v čechách moc nenosí ... já bych to tomu klukovi nechal zaplatit - pokaždé když to vlastní vinou po.. třeba by se poučil.

guest

Příspěvekod guest » 06 črc 2008 12:08

To je taky důvod proč jsem ho za tou firmou poslal, ono nachytat 600 chyb už je celkem umění a nebaví mne každé 2 měcíce půl dne instalovat.
Jinak je to samozřejmě zbytečná paranoia, pochybuju, že někoho by v mém PC zajímala moje soukromá anebo i úřední pošta a zneužít to nijak nelze.

Zpět na “Vše ostatní (inet)”