Příspěvekod guest » 06 črc 2008 11:26
Však já to podobně myslel a proto jsem tu bezpečnost dal do "". Není to tak dlouho, co začala být populární internet banka (sám ji používám), ale ve svém okolí vidím, že lidi k tomu nemají důvěru a raději si se složenkou vystojí frontu na poště. Často se objevují podvody a ač je to statisticky zanedbatelné, tak lidí se zmocňuje jakási paranoia, ale jak jsem uvedl myslím, že to nebezpečí zde hrozí.
Ono je to o tom zabezpečení, ale kdo si to umí spolehlivě nastavit ? Myslím, že to umí jem malé procento uživatelů internetu a mám i zkušenosti, že to neumějí ani specializované firmy. Anebo nechtějí. Dnes je problém, že PC prodává opravdu kde kdo, aniž by měl potřebné znalosti a stejně tak nabízí tyto služby, kdy se ovšem v nastavení omezí na ten předdefinovaný standard.
Nedávno jsem klukovi přeinstalovával systém protože se mu úplně rozsypal - (asi chodí na nějaké nekalé stránky a stahuje všechny ty kodeky co mu to nabízí). Za pár dní na tom byl stejně a tak jsem ho poslal za firmou, která mu to původně vše instalovala. Po opravě zase stejný, HijackThis se celý červenal. Působí to a nejen na mne, že u producentů antivirů apod. nejde o nějakou zásadní ochranu uživatelů, ale jen o byznys.