Zdravím, potřeboval bych pomoc. Chtěl bych mít domácí wifi síť (dvoupatrový dům) - prostě abych se notebookem mohl připojit kdekoliv bez káblu na net.
Mám na zdi venku anténu a ta je navedena do "Wireless AP - Client Routeru" (Wline V4500G). Jde něco dokoupit a připojit to do tohoto routeru, aby to vysílalo po domě signál?
Díky.
Domácí wifi síť
- Kenapuc
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Domácí wifi síť
Nic na "Wline V4500G" jsem nenašel. Každopádně, jestli to WiFinou přijímáš a pak chceš přes WiFi poslat dál, tak ti to asi stačit nebude. Většinou se tyhle zařízení dají přepnout jen na AP (vysílá), nebo jen na Clienta (přijímá). Ty potřebuješ něco, co umí oboje najednou.
Asi by stačilo koupit jen levné AP a připojit to k tvému stávajícímu stroji.
Asi by stačilo koupit jen levné AP a připojit to k tvému stávajícímu stroji.
Potrebuji pomoc!: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=44065
> Intel Core 2 Duo E8400 (3.0GHz)
> ATI Radeon HD4870 Toxic 1GB
> 2x 2GB DDRII Patriot 1066MHz (CL5)
Google mi právě taky nic na to nenašel ..
Mám tomu rozumět tak, že to AP v notebooku/PS3 by muselo přijímat signál ze stejného zdroje, jako anténa navedená do současného routeru?
Mám tomu rozumět tak, že to AP v notebooku/PS3 by muselo přijímat signál ze stejného zdroje, jako anténa navedená do současného routeru?
- Kenapuc
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ne ne... Ten Client co máš teď přijímá Wifi od poskytovatele (tak jsem to pochopil) a je na něj vázaný. Tím, že k němu připojíš AP, si vytvoříš svoji domácí síť.
Potrebuji pomoc!: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=44065
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
AP je přístupový bod,do kterého přijímáš internet z antény.Dále pak bys mohl dokoupi wifi router,který by ti to bezdrátově posílal dál.Třeba tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61746 .Ten bys napojil do toho AP.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Pardon, teď jsem dost zmatený.
Z první reakce jsem to pochopil tak, že by nešlo jen něco dokoupit, napojit do stávajícího routeru (který přijímá signál přes venkovní anténu od poskytovatele).
Ale z dalších reakcí mi zase vyplývá, že bych koupil nějaké to AP, ten napojil do routeru a ještě koupil ten wifi router z linku a ten napojil do toho AP a tím tak měl domácí bezdrátovou síť.
Chápu to tou druhou možností správně? Mám tedy koupit dvě věci? A můžete mi poradit to AP?
Z první reakce jsem to pochopil tak, že by nešlo jen něco dokoupit, napojit do stávajícího routeru (který přijímá signál přes venkovní anténu od poskytovatele).
Ale z dalších reakcí mi zase vyplývá, že bych koupil nějaké to AP, ten napojil do routeru a ještě koupil ten wifi router z linku a ten napojil do toho AP a tím tak měl domácí bezdrátovou síť.
Chápu to tou druhou možností správně? Mám tedy koupit dvě věci? A můžete mi poradit to AP?
Foto routeru: http://i25.tinypic.com/2uswi84.jpg
schema zapojeni sm ti tady tak hruba nacrt

-router budes muset dokoupit
-O pc si sice nic nerikal ale v AP je nekolik sitaku takze predpokaldam ze tam naky budou - pri vyberu routeru se koukni kolik ma lan portu , mivaj 4 a vic ale muze bejt i min
edit: samozrejme muzes i pc napojit pres Wi-Fi ale jestli uz mas natahany kabely je to asi zbytecny

-router budes muset dokoupit
-O pc si sice nic nerikal ale v AP je nekolik sitaku takze predpokaldam ze tam naky budou - pri vyberu routeru se koukni kolik ma lan portu , mivaj 4 a vic ale muze bejt i min
edit: samozrejme muzes i pc napojit pres Wi-Fi ale jestli uz mas natahany kabely je to asi zbytecny
Tak já jsem už z toho zblbý. Stačí koupit tedy pouze http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61746 a ten zapojit do současného routeru?
PC je zapojeno káblem, současně i NTB, dva-tři káble tam pak nemusí vůbec být. Chci přes WiFi přijímat bezdrátově signál na NTB a PS3.
PC je zapojeno káblem, současně i NTB, dva-tři káble tam pak nemusí vůbec být. Chci přes WiFi přijímat bezdrátově signál na NTB a PS3.
jj presne tak staci koupit ten router (pokud mas dost kabelu) - u vyberu routru vybirej peclive
doporucuju napichnout i pc do routru at je mas oba na jedny siti (pro pripadny zdileni souboru atd.)
edit: jestli to chces do dvoupatraku mozna bude potreba silnejsi router podle toho jaky mate podlahy
doporucuju napichnout i pc do routru at je mas oba na jedny siti (pro pripadny zdileni souboru atd.)
edit: jestli to chces do dvoupatraku mozna bude potreba silnejsi router podle toho jaky mate podlahy
Jj, do dvoupatráku s tím, že bych měl ten dokoupený router ve druhém patře. Podlahy ... asi betonový panely + dřevotříska.
panely celkem stinej oskousej to z nakym silnejsim routrem a dystak muzes dokoupit antenu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3509
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26