Pomalá rychlost, že by soused? Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomalá rychlost, že by soused?

Příspěvekod bohnice05 » 08 pro 2010 23:36

Možná to zavání paranoiou, ale přesto bych si chtěl být jistý. Protože soused se hned, když jsem si zaváděl jako první do naší bytovky internet, vyptával, zda by se mohl třeba občas napojit. Na to jsem mu samozřejmě odpověděl NE. Nějaké zpomalení se občas objevilo normálně, ale nikdy se tak nestalo třeba v jedenáct večer a později. A teď i v tuto hodinu mi internet jede akorát tak na polovinu, toho co by měl.

Je možné, že se mi soused napíchnul na můj internet? Jde o optický kabel, ale anténa je na střeše a na půdě je taky nějaká krabička přez kterou to vede dál. Přístup tam má v podstatě každý. Potom se táhne kabel stěnou dolů přes vrchní byt až ke mě do spodního bytu, kde jde do routeru a dělí se na několik dalších napojeních do obýváku, do ložnice a dalších pokojů. Jedná se o 4 bytový dům. Soused by mohl otevřít zdířku do zdi kudy vede můj kabel dolů ( je to taková šachtička, původně pro telefonní linku) a napojit na to svůj drát. A protože mám router až u sebe v bytě, nemusel by si ani zjišťovat žádné informace a nastavení. Je to vůbec možné? A jak zjistím, zda to dělá?

+ Nevím zda to pomůže, ale změnila se mi IP a přitom mám od Infosu (můj provider) mít statickou a neměnící se, je dokonce sdílená s více uživateli. A najednou je jiná. Když jsem chtěl kdysi adresu změnit, tak mi nevyhověli, protože prý už to zadarmo nedělají, kvůli docházejícím ip adresám a bylo by to jedině za příplatek. Takže se mi nezdá, že by mi ji změnil provider.
Naposledy upravil(a) bohnice05 dne 09 pro 2010 00:17, celkem upraveno 2 x.
Jsem Apple ovce :lol:.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Reklama
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Pomalá rychlost, že by soused?

Příspěvekod peta501 » 08 pro 2010 23:50

rozhodne bych zavolal na providera a poptal se jestli neni problem tam, treba ti rekne ze problem je nekde u nich.. popr. ti muzou zkusit pomoct :)
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 09 pro 2010 00:17

Nepozrel si sa v routry kto je každý pripojený? Vieš ako myslím, keď zadáš do vyhľadávača 192.168 atď. tak potom v nastaveniach routra je aj kolónka kto je každý pripojený. Ale sú na to aj nejaké programy, treba pogooglovať. Najjednoduchšie by asi bolo kúpiť tých pár metrov kábla a vymeniť si ho, tam by si videl, keby si vytiahol starý, či je narezaný atď. Keď budeš vymieňať, tak s tým starým treba poriadne šklbnúť ako ho budeš vyťahovať, keby bol náhodou sused napojený, nech mu zletí PC na zem zo stolíka. :lol: To by som bol zvedavý či by sa prišiel sťažovať v takom prípade. :D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 pro 2010 02:36

Optika na anténě? Jako že máš od sebe optiku k Wi-Fi? :D

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 09 pro 2010 06:13

Z města vede optika k nám ke kostelu, kde je anténa pro tuto vesnici. U nás na bytovce je anténa, které to bere z toho kostela. A z té antény vede optika do bytu.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 pro 2010 07:55

Docela bych chtěl vidět draka, který se přimlaskne k optice :lol: Spíš bych hledal problém ve své vlastní síti, kde může být jeden (nebo všechny) počítač zasviněný a bude trvale zatěžovat síť. Další trabl může být na straně providera, který může mít přetíženou linku a tudíž pomalou. Může hrát roli i jedna blbá větvička, která vyrostla do cesty signálu. Je toho více a určitě není od věci, spojit se s providerem a věc s ním konzultovat.

Doma máš síť natahanou kabelama, nebo WI-FI. Pokud je to bezdrát, máš síť zabezpečenou? V mém sousedství jedou TŘI(!) bezdrátové sítě, které jsou zcela odkryté a nechráněné ničím, takže si z nich mohu v klidu stahovat cokoliv, včetně nelegálního obsahu bez rizika postihu a co víc, kdybych byl dobytek, omezím jim v routeru rychlost, aby mě nezdržovali při stahování :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 09 pro 2010 10:41

Já se chtěl spíš tak nějak ujistit :D . Psal jsem to hned na začátku, že to i mě zavání paranoiou. Po bytě to jde dál optikou. Wi-fi prý také o něco málo brzdí rychlost. A už tak ten internet není nic moc a každý Kb/s se hodí. Každopádně teď budeme byt rekonstruovat a zavedu si novou internetovou síť a možná i od jiného providera.

Tento internet trpí častými výpadky, kdy pomůže jen vytažení routeru ze zásuvky na 30 sec a opětovné zapojení. Ale provider mi tvrdí, že je nahlášené nemá, že jsem stále online, tak nejspíš bude problém v anténě nebo routeru, možná to někdy dostalo ránu. Tak se uvidí. I když to bude ještě nějaký ten měsíc ještě trvat.

Mimochodem jak bych omezil další napojení z routeru? Mám Edimax Broadband router 6104K.

Jinak mám tuhle sestavu:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 pro 2010 17:32

Při zasekávání routeru bych chybu hledal tam ... jak to že optika je na tom s rychlostí tak mizerně? Měla by valit i 10 Gb/s :lol: I když to máš jako kočkopes (Wi-Fi + optika) ...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 pro 2010 19:24

Co myslíš omezením připojení z routeru? Aby se nikdo nepovolaný nemohl připojit? U kabelu je to asi bez problémů, cizí kabel poznáš hned :wink: . U WI-FI je cest více. Nevím, jak to jde u tvého routeru, ale asi bude umět, stejně jako můj Zyxel, přidělovat IP adresy podle MAC síťové karty, samozřejmostí je klíčování pomocí WEP, nebo WPA, skrytí jména sítě,...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 10 pro 2010 14:19

To X: Mám pomalé připojení rovnou od providera... docela. Maximum mi to jelo 2,8 Mb/s v noci. Přez den tak 1,5 Mb/s. Teď mit to jede 500 kb/s!

Jinak mám tuhle sestavu:

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 10 pro 2010 14:43

O jakou technologii Wifi se jedná ?
Pokud to nejede na Nku a je to na delší vzdálenost, tak je to často maximum G sítě.
Jinak optikou určitě vedení v baráku nemáš. :D
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

LordHelma
nováček
Stav:

Příspěvekod LordHelma » 28 lis 2011 17:08

Zkus se podívat na http://www.wifisecurity.cz na program wise, pak zjistíš zda-li máš na síti někoho cizího :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
    od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware
    40
    12459
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 12:51
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4943
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Vše ostatní (inet)”