Nový internet

...

Moderátor: Mods_senior

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nový internet

Příspěvekod bohnice05 » 16 pro 2010 16:05

Zdravím, potřeboval bych poradit, zda za něco stojí některý typ připojení internetu od tohoto providera http://www.fcatv.cz/internet
Nebo jaké další připojení by jste mi doporučili. Hledám něco do 500Kč. Ale čím levněji tím lépe samozřejmě.

Zde by měli být poskytovatelé dostupní u mne v obci. http://rychlost.cz/pripojeni/prostejov/ ... e-na-hane/

Teď mám Infos, ale dá se říct, že nestojí za nic. Cena sice 350Kč, ale jede maximálně 2Mb/s průměrně okolo 1Mb/s. Padá velmi často a dokonce vícekrát za den. Stále musím restartovat router, jinak se ani znovu nerozběhne. Když začnete na internetu něco dělat zpomalí vás, hodí vás do skupiny s těmi co také stahují a dělí se vám stále stejná rychlost. Přitom má být bez omezení. :D
Jsem Apple ovce :lol:.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nový internet

Příspěvekod Žbeky » 16 pro 2010 18:19

Tady ten poskytovatel se mi moc nelíbí pro své tajnůstkářství. Nidke tam není třeba agregace nebo FUP. Rovněž aktivační poplatek bez TV 2500,- a s TV 5000,- není nejmenší.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 16 pro 2010 18:38

pokud děláš do sítí tak jdi k pvFREE net, něco podobnýho je tady hkFREE net, ale nebydlim přímo v HK takže neám šanci se k nim píchnout :(
většinou to bývá taková banda síťařů, který se postupně rozrůstají, někdy síť jede, někdy ne, na rychlosti jim ani nezáleží si myslím
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 16 pro 2010 18:44

S tou agregací, zkusil bych jim napsat maila nebo jim zavolat. Po chvilce e-mailování z mého bývalého poskytovatele vypadlo, že mají agregaci 1:10, tak jsem odstoupil ke kabelové TV, kde to napsané nemají a v prvním mailu mi řekli, že agregaci nemají.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 16 pro 2010 19:03

nemají agregaci, protože se jí bojí přiznat xD
iPhone XS

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 16 pro 2010 19:07

OT: Když mi linka 5120/512 jede pořád 5300/550? Ve dne v noci? Za 3 kila měsíčně bez datového limitu je to myslím docela dobrý.

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 16 pro 2010 23:00

Já ale právě nebydlím v Prostějově, ale ve 12Km vzdálené vesnici. I když to podle těchto stránek píše, že pvfreenet je i v Klenovicích, tak na jejich stránkách je nejbližší přístupový bod v Čehovicích, což je vesnice vzdálená asi 6-8 Km. Samotný Prostějov je od Klenovice vzdálen 12Km. Takže nevím, zda tu opravdu bude připojení.

Ale především jsem vůbec nepochopil, jak pvfreenet funguje. Když jsi říkal, že máte u vás něco podobného, mohl by jsi mi to vysvětlit prosím?
Jsem Apple ovce :lol:.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 17 pro 2010 15:36

u nás není že jsem u nich ;-)
jen to co mají na stránkách, že je to nějaká organizace nadšenců, kteří se snaží pokrýt co největší oblast WiFi spojením, mají nějaký připojení k netu, spoustu AP a proto mají tak dobré pokrytí ;-) jsou to prostě lidi který baví sítě, wifi sítě, vzduch :-)
mrkni na hkfree.org
iPhone XS

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 pro 2010 15:51

První zkus slušně dupnout na současného providera a naznačit přechod ke konkurenci. Já jsem donedávna platil 500 měsíčně za 1 MBit a slíbených mělo být 8 Mbit, dupnul jsem na něj, že odejdu a přitom bych neměl ke komu, protože tady nemají konkurenci a za necelý týden jsem byl náš datový uzel na optice a místo 8 Mbit jedu 10-15 za cenu těch 500 měsíčně :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 17 pro 2010 16:06

Memphisto - ne u každého to funguje. My sme taky chtěli dupnout, jako jestli by nám nechtěli zlevnit 5GHz anténu, když jsme u nich byli 5 let, ale ne, chtěli plnou cenu asi 6 tisíc. Tak jsme radši šli na tu kabelovku. Oni až tu udělaj optiku tak nás budou chtít zpátky.

Jinak můžeš to teda zkusit, naznačit mu to a když nebude chtít, řekni že chceš zrušit smlouvu že jdeš k někomu lepšímu, to taky možná zabere.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 17 pro 2010 16:07

jo taky bych chtěl optiku, ale kdo má platit 1km optickýho kabelu :D
nám dali 5GHz anténu zadarmo v pohodě... taky asi není nejlepší, protože 800m a už nemá nejvyšší signál
iPhone XS

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 pro 2010 16:37

Záleží na domluvě. U nás má třeba totální monopol a nikdo jiný se sem nedostane a stejně slevili a přistoupili na nové podmínky. Pokud mají v okolí konkurenci, tak by měla být samozřejmost, že vyhodí. Ono se to zdá, jeden zákazník sem, jeden tam, ale pořád je tu pro ně nebezpečí, že najdeš něco lepšího,svěříš se ostatním a přetáhneš je jinam
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4850
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3268
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    3125
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    4971
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 čer 2025 16:24
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2442
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47

Zpět na “Vše ostatní (inet)”