Ahoj, psal jsem na linku O2 a řekli mi, že pro naše telefonní číslo poskytují 8192/512 kbs.. Jenže když si rychlost změřím, běží pouze 4000kb. Je možné, že rychlost nestíhá adsl modem? Mám modem Zyxel p 600.. Jak zjistím, na jaké rychlosti je stavěnej?
Díky za rady!
O2 internet běží pomaleji, než říká poskytovatel
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: O2 internet běží pomaleji, než říká poskytovatel
ADSL modemy jsou pouze podle normy ADSL/ADSL+ a je to rozdělené podle ústředny. Když se koukneš do smlouvy, máš tam (možná) rychlost, kterou garantují. Pokud se Ti to nelíbí, vznes požadavek na reklamaci a oni musejí proměřit ústřednu a zjistit, jak je to s rychlostma směrem k Tobě a od Tebe.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak říkám, psal jsem jim a pro moji linku od nich ke mě jde 8192/512 kbs.. Jak je tedy možné, že jede poloviční rychlostí?
Pomalý modem to být nemůže?
Pomalý modem to být nemůže?
zdravim, nemas sluzbu o2 tv ?
protoze mam taky "8mb" (jak rika o2), ale za predpokladu ze je zapnuta televize (o2 tv) tak se rychlost snizi o polovinu prave na ty 4mb ..
potom co sep top box vypnu, net bezi plnou rychlosti jak ma..
protoze mam taky "8mb" (jak rika o2), ale za predpokladu ze je zapnuta televize (o2 tv) tak se rychlost snizi o polovinu prave na ty 4mb ..
potom co sep top box vypnu, net bezi plnou rychlosti jak ma..

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ne, nemám žádnou doplňkovou službu.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je o kyslíka naprosto normální. Nejdůležitější je vzdálenost od ústředny a s tím nic neuděláš i kdyby ses na hlavu stavěl. Ty rychlosti nejsou garantované, ale maximálně dosažené a neznám nikoho, komu by to takhle nebo alespoň podobně, jak mají napsáno, jelo a to jsou kousek od ústředny
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U O2 záleží, jak daleko jsi od ústředny. Oni můžou pouštět tvým směrem 8/0,5 ale po strém vedení a třeba kilometr až dva daleko, proto to jede jak jede.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to s tím kyslíkem vůbec normální? Zkusím jim ještě napsat.
Platím za 8MB a dostávám 4..

Platím za 8MB a dostávám 4..

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to dopadá, když si nečteš poznámky pod čarou v kterých je mimochodem kyslík mistr
Jim už nevěřím ani dobrý den! Naprosto nejhorší poskytovatel u nás! Nebudou s tím dělat nic, to se vsaď. Možná pošlou techniky a jejich výjezd ještě zacáluješ a nezjistí nic, možná tak, že jsi daleko od centrály a rychleji to nepojede
Já platím taky 8 Mbit a jeden mi to 5 Mbit, ale tak na naše obecní poměry je to slušné

Já platím taky 8 Mbit a jeden mi to 5 Mbit, ale tak na naše obecní poměry je to slušné
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
to ja nastesti problem s rychlosti nejak nemam, ale mam problem s jejich cenou kdy mi prijde priblizne 700 za internet na dnesni pomery vcelku hodne
bohuzel nemam jinou moznost (ups, nebo mistni poskytovatel) 

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 12978
-
od pikaso.andreas
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:42
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4850
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3268
-
od Signalista97