Dobrý den,
mám internet u služby Infos Prostějov. Měl jsem tarif internetu (3 mb/s) za 330 kč, rychlost downloadu byla cca 450kb/s a rychlost uploadu cca 200kb/s. Zvýšil jsem si tarif na (5 mb/s) za 490 kč, rychlost downloadu a uploadu podle http://www.speedtest.net/ je down. 1,2 mb/s a uplo. 400kb/s. Stahování souborů z internetu (RapidShare,uloz.to,czshare atd) je, ale stejně pomalé. Psal jsem na technickou podporu Infosu a tam mi řekli že mám stažené obrovské množství dat tento měsíc asi 100GB a dochází k agregaci a tím spomalení internetu. Po tom co jsem odepsal, že jsem se domníval, že neomezený tarif stažených dat nemá vliv na rychlost, odpovědeli
" Máte neomezená data, ale rychlost linek obecně není stále na 5 Mbit.
Rychlost garantovaná není a je v rozmezí 1-5 Mbit."
Chci se zeptat jestli je to u všech firem nebo jen u Infosu. Přijde mi nesmyslné platit 500 kč za 5mb a mít jen 1mb.
Děkuji za odpovědi.
Dotaz na rychlost internetu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dotaz na rychlost internetu
Ty rychlosti udáváš v bitech nebo bytech?
Jinak pokud mají agregaci 1:5, pak ti opravdu můžou poskytovat až jednu pětinu rychlosti. To by 1mbit/s byl garantovaný a 5mbit/s bys měl dosáhnout.
Jinak pokud mají agregaci 1:5, pak ti opravdu můžou poskytovat až jednu pětinu rychlosti. To by 1mbit/s byl garantovaný a 5mbit/s bys měl dosáhnout.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Pohlaví:
Já bych jen dodal že k agregaci nedochází samovolně, ale je to tak nastaveno u providera a toto by mělo být uvedeno ve smlouvě.
Nevím jestli se to dnes ještě dělá, ale dříve to někde bylo nastaveno ta, že např. při stažení více jak 5GB za měsíc se agregace zdvojnáslobila, tedy garantovaná rychlost se snížila na polovinu.
Toto se musí řešit s ITP.
Nevím jestli se to dnes ještě dělá, ale dříve to někde bylo nastaveno ta, že např. při stažení více jak 5GB za měsíc se agregace zdvojnáslobila, tedy garantovaná rychlost se snížila na polovinu.
Toto se musí řešit s ITP.
Rychlost 3mb měla být kolísavá jak je to ve smlouvě, ale rychlost 5mb/s je garantovaná a zaručená i ve smlouvě s Infosem.
-
- Pohlaví:
Pak je zde rozdíl mezi tím co je ve smlouvě a tím co tvrdí a lze to řešit jenom s nimi, v tomto nikdo nepomůže.

" Máte neomezená data, ale rychlost linek obecně není stále na 5 Mbit.
Rychlost garantovaná není a je v rozmezí 1-5 Mbit."
Problém je v tom, že oni se k tomu nějak nevyjadřují :) a tvrdí mi pořád dokola, že nikde chyba není :).
-
- Pohlaví:
No záleží jak to k nim máš daleko. Osobně v tom velký problém nevidím.
Vytiskl bych tu jejich odpověď a spolu se smlouvou bych je navštívil pro vysvětlení, co tedy vlastně platí.
Vytiskl bych tu jejich odpověď a spolu se smlouvou bych je navštívil pro vysvětlení, co tedy vlastně platí.

Mám to kousek od domu po svátkách tam skočím, ale vidím to tak, že změním firmu jsem zjistil, že kamarád má za 400 kč 15mb/s
Díky moc za odpovědi a pomoc :)

Agregace je stále, dle připojených a aktivity dalších uživatelů. Agregace není když jsi hodně stahoval a jsi nyní kvůli tomu omezován. To je FUP! Jestli ho nemáš ve smlouvě, vyběhni s nimi nebo jdi k jinému providerovi ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4938
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
- 2
- 2279
-
od Cleric