Stejný email u dvou různých lidí? Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Stejný email u dvou různých lidí?  Vyřešeno

Příspěvekod nuggett » 12 led 2011 18:54

Zdravím Vás. Stal se mi trošku znepokojující problém. Po asi dvou týdnech sem kouknul na email a hle nové zprávy..no nic čemu bych se v dnešním světě spamů měl divit. Ale co mě hodně znepokojilo, že mi přišel od RWE a Nordblancu. Od RWE upomínka na zaplacení a Nordblancu potvrzení registrace na jejich stránkách. Jenže...na Nb jsem se nikdy nepřihlašoval a od RWE energii nemám(navíc vše je psané ještě stále na Máti), takže já tam určitě se svým emailem ani nemůžu figurovat. Což mě přivádí na myšlenky: jak je možné že mají u seznamu 2 různí lidé stejný email? A taky jestli se tím mám teda nějak znepokojovat..co se vlastně dá emailem zjistit nebo spíš provést za špatnosti. A jen ještě odpovím na určitě první Vaše otázky: Ne opravdu nikdo nemůže znát moje heslo na emailu..prostě ne :smile: Co si o tom myslíte?

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Stejný email u dvou různých lidí?

Příspěvekod Myloš » 12 led 2011 19:07

Stejný e-mail možný sice není, ale je jistě možné se leckde zaregistrovat s uvedením cizího e-mailu.
A taky je možné, že ti někdo prolomil heslo na Seznamu, ale stránku nijak neodcizil, jen ji občas „využívá“ tímto způsobem – bylo by asi vhodné nechat si zkontrolovat hjt. log a u Seznamu změnit heslo i kontrolní otázku.
Mimochodem – jak vytvořit opravdu silné heslo – mělo by být alespoň osmiznakové a mělo by obsahovat aspoň tři typy znaků: velká písmena, malá písmena, čislice, speciální znaky (#$% atd.) a rozhodně by neměla být dohledatelná ve slovníku libovolného jazyka (napříkald Konvalinka123).
Slušné heslo se dá pamatovat například pomocí nějaké věty:
Bpv, 1. m. = Byl pozdní večer, první máj.
m1sE, a0b = mám jednu sestru Eulálii, ale žádného bratra
bvPuvc.13 = bydlím v Přípoliční ulici č. 13
a podobně
ale jestli máš napadený počítač, tak ti asi změna hesla moc nepomůže (takže napřed asi ten log).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Stejný email u dvou různých lidí?

Příspěvekod LaB » 12 led 2011 19:10

A nebo je taky možnost, že při registraci zadal špatně svůj email. Třeba má podobný a překlepl se...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Stejný procesor, rozdílná frekvence
    od Micmen » 18 dub 2025 18:47 » v Vše ostatní (hw)
    5
    4598
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 17:47
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4286
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56
  • Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
    od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    2023
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    12 říj 2024 21:07

Zpět na “Vše ostatní (inet)”