Zdravím, doufám že je to správná sekce.
Opravdu hodně potřebuji pomoc. V září jsem dostal nový PC, podle mě hodně dobrý. Mám ale problém s internetem. Zhruba 1-2 krát za hodinu vypadne a nenastartuje dokud nerestartuju router. Dříve to bylo ještě horší, ale zlepšilo se to. Jasně, řeknete si, je to routerem. Problém je, že já už je měl čtyři (Zyxel, Edimax, Signamax a ještě něco...) a žádný nepomohl. Na síti máme ještě jedno PC a potom APčko s zhruba 3 wi-fi zařízeními. Modem nám u UPC (50 megovej net) vyměnili ale nepomohlo to. Zkoušeli jsme si s routery pohrát, statické i dynamické IP, různý UpNP, UHS a já nevím co ještě, ale nic. Porty jsme taky zkoušeli. Vyměnili i síťové kabely. Jediné dvě věci co jsme neměnili jsou IPS a síťová karta. UPC žádné problémy nehlásí. Počítač před tímto takové problémy nechtěl, net ale padal taky a to asi jednou denně. Internet nevypadává jenom mě, ale všem na lokální síti. Náš IT říkal, že to může být třeba síťová tiskárna, takže jsme všechno povypínali a zkoušeli všechno zvlášť s pramalým úspěchem. Opravdu prosím o radu, je to už půl roku a já nemůžu hrát žádný onlinovky protože ten internet padá. Jsem zoufalý a přemýšlím o tom, že si koupím novou síťovou kartu (jenže nevím jak se to vůbec instaluje) a pokud nepomůže ani to, koupím si dial-up pomalej internet. Pochybuju že to pomůže. Opravdu mi vrtá hlavou, jaktože net nejede dokud nerestartuju router, a routery to dělají všechny. Doufám, že se tu nějaký znalec najde.
Postnu to i na další fora abych získal co nejvíce možných odpovědí, tak se nedivte kdyby to bylo i někde jinde.
Díky.
Výpadky internetu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výpadky internetu
Zkusil si připojit netovej kabel přímo do kompu?:)) To že UPC tvrdí,že u nich nic není je evergreen... jsou to socky, jen aby nemuseli pracovat.
Pokud nemůžeš přípojit přímo jeden komp a testnout to... zkus při výpadku pingovat nejdřív router, pak výchozí bránu a pak nějakej server s parametrem "-t". Tím bys měl vědět kde to vázne :)
Pokud nemůžeš přípojit přímo jeden komp a testnout to... zkus při výpadku pingovat nejdřív router, pak výchozí bránu a pak nějakej server s parametrem "-t". Tím bys měl vědět kde to vázne :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mám pocit že výpadek s připíchnutým drátem přímo se mi snad zatím nestal, dokonce když vyšlo CoD:BO tak jsem se na server nepřipojil pokud to nebylo napřímo (i když jsem internet měl), problém je že pokud je to přímo z modemu tak to nemají ostatní takže rozhodně router potřebuju. Divný je, že jsem měl 4 routery a stále to pořádně nejelo. Jinak by to bylo docela jednoduché. Všechno ukazuje na router, ale po výměně se nic nestane. Říkám si, jestli to není v mém PC protože předtím ty výpadky takové vážně nebyly.
Už jsem pingoval, ale takto mě to nenapadlo. Router je mi jasnej, nějakej server taky, ale výchozí brána? Není to právě router? Co se týče PC zas takovej zběhlík nejsem :)
Už jsem pingoval, ale takto mě to nenapadlo. Router je mi jasnej, nějakej server taky, ale výchozí brána? Není to právě router? Co se týče PC zas takovej zběhlík nejsem :)
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT/ Jo s nima jsem si taky užil. Tvrdili mě, že na mým novým bydlišti není net ani kabelovka. Přitom soused měl oboje. Tak jsem jim připoměl, že když u nás nic od nich nefunguje, tak by si mohli ovíst pořádnou almaru co maj u nás ve sklepě pro celou ulici. Leze do toho ne svazek, ale spíš blok kabelů tak 50x80cm. To jim vrátilo paměť. Když u nich něco řeším, tak často mě připadá, že levá ruka neví, co dělá pravá.
Klasický rozhovor s UPC: Člověk se dovolá a slyší. Jste 25 v pořadí... A pak člověk čeká a čeká. Mám od nich za 1Kč/měsíc telefon. takže už mě netečou peníze za mobil proudem. Poté co jim vysvětlí problém, tak "vše otestují", ale nikde "není problém". ten je údajně u mě. Hodně často se mě pak stalo, že ač jsem s tím nic neudělal a problém byl údajně u mě, tak během hodiny dvou, se to samo zázračně spravilo.
Klasický rozhovor s UPC: Člověk se dovolá a slyší. Jste 25 v pořadí... A pak člověk čeká a čeká. Mám od nich za 1Kč/měsíc telefon. takže už mě netečou peníze za mobil proudem. Poté co jim vysvětlí problém, tak "vše otestují", ale nikde "není problém". ten je údajně u mě. Hodně často se mě pak stalo, že ač jsem s tím nic neudělal a problém byl údajně u mě, tak během hodiny dvou, se to samo zázračně spravilo.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 28 bře 2011 21:58, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemáš veřejnou IP tak nějakou výchozí bránu (gateway) mít budeš. Nejseš-li si jistej, obrať se na ISP.
Pokud vypadává net jenom na Tvým kompu, tak problém bude nejspíš v něm (pro jistotu přepoj utp kabel v routeru na jinej port). Jestii vypadává všem, může bejt špatnej i ten modem.
K tomu UPC - pokud voláte, končíte na CC v HK kde seděj studenti a ty jen koukaj do databáze výpadků,... takže co čekat že...
Pokud vypadává net jenom na Tvým kompu, tak problém bude nejspíš v něm (pro jistotu přepoj utp kabel v routeru na jinej port). Jestii vypadává všem, může bejt špatnej i ten modem.
K tomu UPC - pokud voláte, končíte na CC v HK kde seděj studenti a ty jen koukaj do databáze výpadků,... takže co čekat že...

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Výchozí bránu máš vždycky. Ať máš router, veřejnou ip nebo nic.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mě to jako výchozí bránu ukazuje 192.168.1.1 což je náš router. Mimochodem, na netu jsem našel lidi, kteří tvrdí, že to může být buď nestabilní dodávání el. proudu (popř. až moc/málo) nebo přehřívání. Tak to vážně nevím, co si mám o tom myslet. Až mi to zase padne, tak propinguju co se dá, vyzkouším ostatní PC a pak dám vědět, teď to na potvoru nepadá :(
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak, aktualizace. Internet spadl a já pingoval co se dalo. Výsledek je...
Router pingnu
Výchozí bránu pingnu (je to router
)
Modem pingnu (192.168.100.1)
seznam.cz nepingnu
Restart routeru pomůže. Kde to teda sakra je?
Router pingnu
Výchozí bránu pingnu (je to router

Modem pingnu (192.168.100.1)
seznam.cz nepingnu
Restart routeru pomůže. Kde to teda sakra je?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Restart routeru? Jak ho áš nastavený? Nebije se tam DHCP server?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je to dost možné. Co se týče restartu tak tím myslím vypojení a zapojení ze/do zásuvky. Nové poznatky z výpadku...
Prvně jsem pingnul první UPC router který se mě objevil v tracertu - bez úspěchu.
Router, modem atd. stále pingnout šly.
Potom jsem otestoval zda ostatním jede internet a hádej co? JEDE (minimálně počítači připojenýmu na router). Toto otestuju příště ještě jednou pro jistotu a navíc na wifi zařízeních, je to divné.
A potom jsem vzal drát z modemu přímo do PC a internet stále nefungoval...
Pak jsem se pokusil zase vrátit na net a vypojil/zapojil router. Centrum siťových nastaveních říkalo že jede, ale nejel. Tak jsme restartoval ještě jednou a pak teprve naskočil.
Nevím co si o tom myslet. Chyba bude určitě u mě v PC, ale vypadá to že i zároveň v UPC. Nemůže to být nějaká vadná síťovka? Nemůže to být tím že mám dynamickou lokální IP (ale se statickou to stejně nefungovalo)?
Co se týče tvé otázky, buď prosím specifičtější. Jak ho mám nastavený - myslíš co přesně? V tom routeru je milion nastavení
Prvně jsem pingnul první UPC router který se mě objevil v tracertu - bez úspěchu.
Router, modem atd. stále pingnout šly.
Potom jsem otestoval zda ostatním jede internet a hádej co? JEDE (minimálně počítači připojenýmu na router). Toto otestuju příště ještě jednou pro jistotu a navíc na wifi zařízeních, je to divné.
A potom jsem vzal drát z modemu přímo do PC a internet stále nefungoval...
Pak jsem se pokusil zase vrátit na net a vypojil/zapojil router. Centrum siťových nastaveních říkalo že jede, ale nejel. Tak jsme restartoval ještě jednou a pak teprve naskočil.
Nevím co si o tom myslet. Chyba bude určitě u mě v PC, ale vypadá to že i zároveň v UPC. Nemůže to být nějaká vadná síťovka? Nemůže to být tím že mám dynamickou lokální IP (ale se statickou to stejně nefungovalo)?
Co se týče tvé otázky, buď prosím specifičtější. Jak ho mám nastavený - myslíš co přesně? V tom routeru je milion nastavení

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ostatní Pc jedou, tak to v dhcp nebude.
Pinguj na pozadí pořád "ping 127.0.0.1 -t" a až to spadne, tak se podvíje, jestli to nevypadává
Pinguj na pozadí pořád "ping 127.0.0.1 -t" a až to spadne, tak se podvíje, jestli to nevypadává
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím co to znamená, ale nevypadlo to ani při výpadku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4455
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 10:39
-
- 4
- 2970
-
od RIKI22
27 led 2025 16:39
-
- 1
- 12980
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
- 8
- 3489
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4942
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-