Dobrý den, dneska jsem si koupila router značky Tenda a ať se snažím jak se snažím nejde mi nastavit.
Do notebooku jsem vložila instalační CD, vše šlo dobře ale pak to po mě chtělo MAC adresu a tak jsem zadala tu co je u routeru, mám internet od netboxu, tam už je MAC adresa routriku zaregistrovaná. Skončila jsem s instalací a vložila IP adresu routeru do prohlížeče, ale napsalo mi to zaneprázdněn. Nevíte prosím co s tím? Už nevím jak dál, také nevím zda kabel v routeru má být ve zdířce WAN nebo v některé z těch dalších, předem moc děkuji :)
Nastavení sítě - prosím o rychlou pomoc
-
- Pohlaví:
Re: Nastavení sítě - prosím o rychlou pomoc
Základ je nastavení routeru - MAC adresa musí být shodná s MAC zaregistrovanou u netboxu. Dál povolen klient DHCP - router si vše doplní automaticky.
WAN - sem připojíš drát od netboxu.
LAN (ostatní) zde připojíš ostatní počítače.
Pokud nastavuješ router z notebooku, tak bude připojen do LAN. Je-li router zaneprázdněn, zkus jej vypnout/zapnout, nebo resetovat do továrního nastavení (viz. manuál).
V nastavení LAN nech povolen server DHCP, pak si počítače načtou potřebné síťové nastavení automaticky.
WAN - sem připojíš drát od netboxu.
LAN (ostatní) zde připojíš ostatní počítače.
Pokud nastavuješ router z notebooku, tak bude připojen do LAN. Je-li router zaneprázdněn, zkus jej vypnout/zapnout, nebo resetovat do továrního nastavení (viz. manuál).
V nastavení LAN nech povolen server DHCP, pak si počítače načtou potřebné síťové nastavení automaticky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4947
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 9
- 2963
-
od Fargotroniac