Ahoj, mám jistý problém. Rutinně zapnu počítač jako to dělám každý den, mám ho řekneme těsně pod úrovní očí, takže vidím zčásti do něj, ale vidím že se mi nerozsvítila kontrolka u Ethernet portu (mám integrovanou síťovku) a v síťové ikonce v taskbaru to vypadá na nepřipojení. Tak to začnu koumat, zkouším takový věcí jako Odstranit Potíže, kde mi to píše síťový kabel byl odpojen nebo je vadný. To snad není možné, kabel jsem vyzkoušel na svým notebooku, vzal jsem i jiný kabel z počítače kde funguje a ta samá věc. zkoušel jsem nainstalovat nový ovladač nebo tak něco a vůbec nic mi nepomohlo. Uvítám jakoukoliv radu ohledně tohohle problému protože jsem v koncích.
S pozdravem
Hank
Problém - Zřejmě nefunkční síťovka
-
- Pohlaví:
Re: Problém - Zřejmě nefunkční síťovka
Co na to správce zařízení? Jak vidí síťovku on? Dál můžeš zkusit síťovku vypnout v biosu restartovat a znovu zapnout. Win si ji nadetekují jako nový HW. No a samozřejmě taky mohla odejít do křemíkového nebe. Pokud odejde v blízké době ještě něco jiného, vyměnil bych MB.
Trošku jsem si s tím hrál ale houby platný, správce vidí síťovku zcela OK a ani zap vyp v BIOSu nepomohl, nicméně jsem ztratil trpělivost a objednal si takovou malou hračku - USB PnP Síťovou kartu , stálo to pár korun a pokud by mi opravdu odešla jen síťovka tak by tahle čínská věc mohla i fungovat... ale nefungovala... poovladačoval jsem ji zapojil kabel, všechno mělo fungovat a nefungovalo nic, ani s jiným kabelem. Začínám mít podezření že to nebude problem síťovek nebo kabelů.
Spust nejakou live distribuci Linuxu z CD/DVD - uvidis jestli je to sitovkou nebo systemem
Tenhle problem uz jsem taky videl, ve Windows nefungovala zadna sitovka, spravil to reimage systemu
Tenhle problem uz jsem taky videl, ve Windows nefungovala zadna sitovka, spravil to reimage systemu
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus jiny port na routeru/switchi.
//petr: to jsem prehledl...
//petr: to jsem prehledl...
Naposledy upravil(a) zeus dne 11 črc 2012 15:49, celkem upraveno 1 x.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Predpokladam, ze kdyz pripojeni funguje v jinem pocitaci ze to bude na 99% na strane pocitace
Nemam CD/DVD Linuxu, ale mam ho přímo nainstalovaný vedle Windowsů a ani tam nefungovala.
Tím reimage systému myslíš jako nová instalace systému?
Tím reimage systému myslíš jako nová instalace systému?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 28837
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 21:47