Mám teď krátce kabelový internet od UPC.
Tarif Fiber Power 60 nabízí „až 60 Mb/s / 6 Mb/s“ – je mi jasné, že kouzelné slůvko „až“ mě má připravit na to, že je to rychlost pouze teoretická, ale reálně ji nikdy nedosáhnu. Přesto – chápal a toleroval bych, kdyby to bylo řekněme nějakých 50, v zátěži občas 40 mbitů, ale tohle: tak to mi přijde fakt jako hodně silné kafe. Upload necelých 5 mbit/s mi připadá v normě, ale download je vysloveně ostudný.
Měření (speedmeterem od Lupy) jsem opakoval, abych si byl jistý, že nejde o opravdu náhodný výpadek. Přesto – a to je to, na co se ptám: Ještě než si budu stěžovat, nemůže být náhodou chyba na mojí straně?
Net má jet 60 mbit/s, ve skutečnosti jede jen ca. 20 mbit/s
Net má jet 60 mbit/s, ve skutečnosti jede jen ca. 20 mbit/s
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Re: Net má jet 60 mbit/s, ve skutečnosti jede jen ca. 20 mbi
Může. Ale jen, pokud bys zrovna v době měření stahoval něco z netu. Jinak s reklamací se nerozpakuj, platíš jim, tak ať dají co slíbili. Já jsem ze začátku otravoval providera i 3x týdně, až mi zapojili vyšší tarif, abych jim dal pokoj. Tedy než to asi za dva měsíce spravili.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 14 říj 2012 22:53, celkem upraveno 1 x.
UPC
Podrazáci nejhrubšího zrna. Od těch nečekej nic dobrého. Už jsem s nimi skončil

Podrazáci nejhrubšího zrna. Od těch nečekej nic dobrého. Už jsem s nimi skončil

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ITCrowd:
Nic jsem nestahoval. Počkám max. 2 dny a volám jim.
satam:
Já měl předtím ADSL od O2, takže je to asi z bláta do louže; jen jsem si říkal, že když už se stěhuju a v novém bytě pojede kabel, tak že to bude aspoň rychlejší než stávající ADSL.
Ale jinak poučen tím, co jsem o nich četl – jsem si modem koupil a telefonní aparát mám vlastní.
Nic jsem nestahoval. Počkám max. 2 dny a volám jim.
satam:
Já měl předtím ADSL od O2, takže je to asi z bláta do louže; jen jsem si říkal, že když už se stěhuju a v novém bytě pojede kabel, tak že to bude aspoň rychlejší než stávající ADSL.
Ale jinak poučen tím, co jsem o nich četl – jsem si modem koupil a telefonní aparát mám vlastní.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě drobnost - máš to přímo kabelem do PC nebo Wi-Fi? Toto by byl klasický případ omezení normy 802.11g
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U těchto velkých korporací nezmůžeš nic. Kyslík má slušný net jen pokud jsi do kilometru od ústředny. To samé růžové DSL. UPC škoda mluvit. Ti naslibují i 1 Gbit. Nejlepší je jít k menším lokálním providerům.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Já mám 30Mbps net od upc a mám normálně při měření 29.35Mbps.. takže bych to být tebou reklamoval..
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
Možná teď napíšu blbost, ale zkus zjistit, co ti "leze" ze zásuvky, nebo spíš jak rychle Ti to ze zásuvky leze. Modem by to moc ovlivnit neměl, takže pokud máš přímé spojení kabelem modem - PC, měl bys mít těch cca 60 Mb/s. Podstatně nižší rychlost volá po reklamaci.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Říj 2012 23:12) ---
Jinak souhlasím s memphistem - lokální provideři sice obvykle mají nižší rychlost, ale už se naučili a to, co slíbí, dodržují!
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Říj 2012 23:12) ---
Jinak souhlasím s memphistem - lokální provideři sice obvykle mají nižší rychlost, ale už se naučili a to, co slíbí, dodržují!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No je pravda že když ten 30Mbps net zaváděli, že se občas ukazovalo jen 10... protože jsem předtim měl 10Mbps net... Nicméně to wifi routerem klidně může být pokud to máš přes wifi...
CPU: AMD Ryzen 5 3600
Já mám taky internet od UPC. Fiber Power 30. (Downlad 30Mb/s a upload 1Mb/s) a těchto rychlostí dosahuji úplně běžně, nijak to nekolísá. Někdy mám dokonce ještě o něco více. Zkus to ještě otestovat jinde třeba na http://www.speedtest.net
Základní Deska : MSI Z87-G45 Gaming, CPU : Intel Core i7-4770K 3,5 GHz @ OC 4,2 GHz, 1,214V FAN : Noctua NH-U12P SE2, RAM : 16GB Kingston Black Series (2x8 GB, 1600 MHz, CL10) GPU : nVidia MSI GTX 760 2GB, Zdroj : Seasonic M12II-620W, SSD : Samsung EVO 840, basic 120GB, HDD : Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB, Seagate SV355 7200.14 - 3TB
Jak jsi k modemu připojenej??? Kabelem nebo wifi??? jakou máš wifi?
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Ještě když jsem byl u UPC s Fiberem až 25 Mb/s, tak mi to tak vždy i jelo, jak přes kabel, tak po WiFi (s 802.11n normou).
Horší pak bylo když jsem se přestěhoval a UPC mi net vyplo od požadavku o dva měsíce dýl který jsem jen tak musel zacálovat, to už je ale trochu OT. S netem jako takovým jsem byl spokojen.
Horší pak bylo když jsem se přestěhoval a UPC mi net vyplo od požadavku o dva měsíce dýl který jsem jen tak musel zacálovat, to už je ale trochu OT. S netem jako takovým jsem byl spokojen.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Žádný USB Wifi dongle není schopný přesáhnout 100 mbit/s
od samosato » 30 pro 2024 21:07 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1804
-
od Cleric