Po připojení notebooku, padá wifi
Po připojení notebooku, padá wifi
Vše říká už nadpis. Máme doma síť, jak kabely, tak wi-fi. Ale když k nám přijde jeden známý s notebookem, pokaždé wi-fi síť padne. Je to vůbec možné, že by to takhle mohl onen notebook způsobit?
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
Re: Po připojení notebooku, padá wifi
Co znamená, že síť spadne? Pod pádem si primárně představí účinek gravitace.
Ehm, tak opravdu nevím, jestli má vůbec smysl reagovat na takový příspěvek. Ale dobrá...
Pád neznamená pouze účinek gravitace, ale spoustu dalších přenesených významů. Řekl bych, že pod pádem sítě si inteligentní člověk představí to, že síť přestane fungovat. Pro ty ostatní tu mám vysvětlení: Vychází to z anglického "shut down", což se právě používá ve spojení se sítí, která přestala fungovat. A znamená v podstatě ukončit činnost a zároveň slovíčko down evokuje onen pohyb dolů, tedy pád. Proto se i v českém jazyce používá v přeneseném významu slova pád, pro vyjádření ukončení činnosti ve spojení s internetovou sítí.
Pád neznamená pouze účinek gravitace, ale spoustu dalších přenesených významů. Řekl bych, že pod pádem sítě si inteligentní člověk představí to, že síť přestane fungovat. Pro ty ostatní tu mám vysvětlení: Vychází to z anglického "shut down", což se právě používá ve spojení se sítí, která přestala fungovat. A znamená v podstatě ukončit činnost a zároveň slovíčko down evokuje onen pohyb dolů, tedy pád. Proto se i v českém jazyce používá v přeneseném významu slova pád, pro vyjádření ukončení činnosti ve spojení s internetovou sítí.
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
Hezky jsi to rozebral, ale zde jsi na technickém fóru (ne na filozofickém), takže bych si představoval spíš to rozebrat technicky:
Dostaneš IP konfiguraci z DHCP, pokud ho používáš?
Lokální síť funguje?
Na bránu se dostaneš?
Není problém jen s DNS?
Co pomůže k tomu, aby se síť ze svého pádu opět vzpamatovala?
Nebo dodej věštecké koule a můžeme radit i bez konkrétních informací.
Dostaneš IP konfiguraci z DHCP, pokud ho používáš?
Lokální síť funguje?
Na bránu se dostaneš?
Není problém jen s DNS?
Co pomůže k tomu, aby se síť ze svého pádu opět vzpamatovala?
Nebo dodej věštecké koule a můžeme radit i bez konkrétních informací.
Mě ale čistě zajímalo, jestli je možné, aby to cizí počítač v domácí síti způsobil. Pokud to někdo zažil a zná ten problém, věděl by už proč a co s tím je. Protože k onomu notebooku přístup nemám, podrobnější informace zřejmě nedodám. Technik nijak velký nejsem, tak jsem zkrátka jednoduše rozebral situaci, která tu je. Internetové připojení přes kabel potom dál funguje, vypadne pouze wi-fi a pomůže až restartování modemu, tedy vypojit ho z elektřiny na 30s a poté opět zapojit. Jakmile se připojí znovu, situace se opakuje.
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
Ano, možné to je.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4335
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:37
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2820
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
- 3
- 3286
-
od Signalista97
04 říj 2024 17:44
-
- 19
- 4227
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5132
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-