Mám tu další prekérku se kterou se peru už dobrý dva měsíce. Na zahraničních fórech jsem pomoc nenašel, tak to zkusím tady. Třeba se najde nějaký borec, který bude vědět co s tím

Urputně se snažím vyřešit neustálé nekolikavteřinové výpadky internetového připojení. Dříve mě to tolik nevadilo a taky jsem si myslel, že to je jen nějaká dočasná chyba (třeba u poskytovatele) a časem to přejde. Bohužel to nepřešlo a výpadky jsou mnohem častější. Děje se to hlavně když něco stahuju nebo mám spuštěné video na Youtube či Streamu a zároveň si pročítám jiné stránky. Říkáte si - několikavteřinové výpadky přece zas tak nevadí. Vadí, protože pokud něco stahuju, stahování se při výpadku přeruší a musím to začít stahovat znovu. Na ulozto jako premiového člena stahujícího za peníze takové drobné výpadky dokáží skutečně zrujnovat...
V událostech jsem si zjistil, že se jedná o chybu překladu (DNS), event 1014, viz obrázek.
Na obrázku je krásně vidět, jak často mi ten internet vypadává. Výpadek trvá cca 10 vteřin.
Citace několika chyb z Událostí píše:
Překlad názvu teredo.ipv6.microsoft.com nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu 252.0.0.224.in-addr.arpa nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu dns.msftncsi.com nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu 6-ect.channel.facebook.com nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu safebrowsing.clients.google.com nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu 252.0.0.224.in-addr.arpa nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu dns.msftncsi.com nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu http://www.e15.cz nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
Překlad názvu http://www.seznam.cz nebyl v požadované době dokončen. Žádný z nakonfigurovaných serverů DNS neodpověděl.
a další ...
Na zahraničních serverech jsem našel tato řešení, bohužel ale ani jedno z nich nepomohlo:
1) ve vlastnostech sítě odškrtnout Protokol IP verze 6 (TCP/IPv6)
2) nastavil jsem open DNS (208.67.222.222.) a vyzkoušel i Google openDNS (8.8.8.8., 8.8.4.4.)
3) ovladače síťové karty by měly být nejnovější (mám)
4) vypnutí firewallu a antiviru
5) odvirování počítače (dle kontroly od Memphista zavirováno nemám)
6) resetování winsocku pomocí příkazu netsh winsock reset (použil jsem fix od MS)
Ještě dodám, že frčím na Windows 7 Home (64) legální verze, internetové připojení mám od Wifisluzby.cz a používám Firefox v 17.0.1
Nevíte někdo co s tím? Mám se obrátit na poskytovatele internetu?
Předem díky za rady.