Smazaný HDD

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

DamnTheSoul
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Smazaný HDD

Příspěvekod DamnTheSoul » 12 bře 2014 07:39

Zdravím.
Prosím o radu. Mám notebook Acer Aspire 7520, v kterém jsem měl tři pevné disky. Disk (E) jsem chtěl sloučit s diskem (C), tak jsem ho naformátoval pomocí Disk Wipe, a na jiném fóru jsem se dočet, že stačí oný oddíl odstranit, a volné GB se automaticky přesunou do disku (C). Oddíl (E) jsem odstranil, ale s ním zmizely i GB! A teď nevím jak tuto akci vrátit zpět! :-o Obnova systému nepomohla. Nainstalovaný mám Windows 7 Home Premium.
Předem díky moc za radu.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Smazaný HDD

Příspěvekod Uziv00 » 12 bře 2014 07:50

Pochopitelně. Odstranění oddílu = ztráta dat.
Teď to čtu znovu - a budu potřebovat upřesnění...
Předpokládám jeden fyzický disk rozdělený na tři logické disky CDE.
Data zřejmě zachránit nechceš, chceš zvětšit disk C: V tom případě si stáhni easeus partition master a zvětši oddíl disku C:. Možná by to šlo i ve správě disků, ale netuším, zda si windows nechají šáhnout na systémový oddíl.

DamnTheSoul
nováček
Stav:

Příspěvekod DamnTheSoul » 12 bře 2014 08:19

Ano, data zachránit nechci, byl naformátovaný, tak tam ani žádné nebyly. Jde mi jen o ztrátu GB, ten disk (E) měl kapacitu 70 GB, které prostě zmizely s ním! :)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 12 bře 2014 08:43

V tom případě si stáhni easeus partition master a zvětši oddíl disku C:. Možná by to šlo i ve správě disků, ale netuším, zda si windows nechají šáhnout na systémový oddíl.

DamnTheSoul
nováček
Stav:

Příspěvekod DamnTheSoul » 12 bře 2014 08:53

Děkuju. Problém vyřešen, zvětšil jsem oddíl C:, ve správě disků, a ztracené GB jsou zpět. Díky za ochotu!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 12 bře 2014 09:31

Není zač, proto jsme tady. Je-li to vše, označ téma za vyřešené (zelené zatržítko).

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”