kontrola Chkdsk

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

mpik
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

kontrola Chkdsk

Příspěvekod mpik » 24 bře 2014 16:26

Začalo se mi PC spouštět s požadavkem na kontrolu pomocí chkdsk. Problém je, že ve druhé fázi neustále vypisuje něco jako:
do indexu $0 souboru 25 je vkládána položka
A toto se neustále opakuje, několik hodin, déle jsem to nevydržel.
PC je funkční, ale některé soubory nejdou smazat, ani v dos okně, ani speciální utilitou. Něco se souborovým systémem (NTFS) určitě v pořádku není.
Vím, že dostanu doporučení vše přeinstalovat, to beru ale až jako poslední možnost. PC je na hranici morální životnosti, Win XP, disk skoro plný, programů spousta a po přeinstalaci bych týdny šílel, co všechno mi chybí. Počítám s přeinstalací na nový stroj, ale nějakou dobu ještě musím provozovat toto.
Zajímalo by mě, co ta hláška chkdisku znamená, když píše pořád dokola to samé. Jestli by vůbec někdy skončil, kdybych to nechal třeba přes noc. To zkusím určitě. Antivir mám aktualizovaný a kontrolu na viry jsem už zkoušel. Pomocí HD tune se disk tváří jako dobrý, žádné vadné sektory. Data jsem snad zachránil na externí disk, ale určitě ne zcela všechna, i proto přeinstalovávat nechci.

Reklama
mpik
nováček
Stav:

Re: kontrola Chkdsk

Příspěvekod mpik » 25 bře 2014 08:54

Odpovím si sám. Opravdu to bylo mou netrpělivostí. Chkdsk puštěný přes noc, doběhl. Ráno jsem měl nastartováno do Windows a nesmazatelné soubory šly smazat. Jenomže jsem už nezjistil, co opravil, hledal jsem nějaký log, nikde ho nevidím. Ale v každém případě, kdyby někdo měl pocit, že se Chkdsk zacyklil a nikdy neskončí, není to pravda. Jen to trvá strašně dlouho.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 25 bře 2014 09:30

Chyby v indexaci chkdsk opravuje celkem rychle. Onen běh přes noc byl způsoben tímto:
disk skoro plný

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod zeus » 25 bře 2014 09:56

mpik píše:Jenomže jsem už nezjistil, co opravil, hledal jsem nějaký log, nikde ho nevidím.

Vysledek se zapisuje do Prohlizece udalosti, ale nebyva tak podrobny, jak nejspis pozadujes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”