Systém nelze spustit (Vyřešeno) Vyřešeno
Systém nelze spustit (Vyřešeno) Vyřešeno
Zdravím,mám tento problém.Seknul se mi Pc a na nic nereagoval takže jsem ho musel restartovat tlačítkem Reset.Začalo spouštění počítače ale jak měl najet systém tak se delší dobu nic nedělo a najednou se na monitoru objevila hláška" Systém Windows nelze spustit.Uvedený soubor je požkozen nebo nebyl nalezen:\windows\system32\config\system "Může mi prosím někdo poradit jak to dát do pořádku aby se ne musel přeinstalovávat,zkoušel jsem konzoli pro zotavení z instalačního CD-ROM a moc ztoho chytrý nejsem,nabídlo mi to nějaké příkazy a tak jsem to ukončil. Díky za vaše rady.
Naposledy upravil(a) stan. dne 17 lis 2007 18:26, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Bohužel,objevila se ta samá hláška. Ještě chci dodat,že toto samé se mi stalo během 10dnů 3x.Když se to stalo poprvé tak jsem spustil scandisk v konzoli pro opravu systému,našel a opravil chyby a Windowsy se rozjely.Podruhé to už nepomohlo a tak jsem přeinstaloval Winy,vše fungovalo,zkontroloval jsem harddisk programem HD TUNE,paměti MEMTESTem všechno bez chyb a včera se pc sekl když jsem byl na internetu a zároveň poslouchal hudbu co mám v pc takže žádná zátěž pro systém,předtím jsem hrál STALKERa a v pohodě.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho co píšeš, mohl by být příčinou vadný HD. Když spustíš PC poblikává kontrolka HD (červená led), nebo trvalé svítí?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Když se pc sekl a já jsem restartoval tak se delší dobu cca 2min. nic nedělo(nebliká ani nesvítí) a po této době se červená LED rozbliká ale vypíše se ta hláška. HD je nový kupovaný v srpnu spolu s novými komponenty.
-CPU AMD ATHLON 64 X2 4000+
-DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT(2x1024)
-HD SEAGATE 250 GB BARRACUDA SATA2
-MB GIGABYTE M61P-S3 nV6100 AM2,DDR2,VGA
-ZD ZDROJ FSP 400-60GLN(FORTRON) 400W
-GK SAPHIRE ATI RADEON X1950GT 256MB
Mohli byste mi doporučit nějaký program kterým bych pořádně otestoval HD.Dík.
Mohli byste mi doporučit nějaký program kterým bych pořádně otestoval HD.Dík.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus toto: Instalační CD do mechaniky - do příkazové řádky "sfc/scannow" (bez uvozovek). Prohledá systém a opraví poškozené soubory. Ovšem pokud je to HW problém nebo nějaké viry, tak to nepomůže.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak zatím se to nepodařilo opravit,asi bude nutná přeinstalace.Ještě se chci zeptat ,že prý se dá udělat nějaká záloha po instalaci Xp a nejnutnějších programů(antivir+firewall atd.) a za "tepla" se vypálí na cd,a potom při problémech se to dá z této zálohy opravit.Můžete mi popsat jak na to? Předem díky za vaše rady.
Takže jsem udělal novou instalaci XP Pro na zformátovaný HD.Po týdnu testů HW(hlavně HDD a pamětí),které nenašly žádný problém a bezproblémového chodu Pc jsem nainstaloval hru S.T.A.L.K.E.R. a ouha!!! Po asi třech hodinách provozu Pc se najednou sekl, aniž bych hrál tu hru,takže jsem restartoval,Xp Pro dlouho startovaly potom proběhl scandisc,který opravil nějaké segmenty a Xp Pro naběhly,ale ojevil jsem tyto chyby např.
-nešel vůbec spusti Catalyst Control Center
-změnil se styl písmenek
-u některých programů byly smazány popisky tlačítek,program fungoval
-Tento počítač-Vlasnosti, na kartě Obecné pod kolonkou Počítač je prázdo i když tam předtí byl normálně vypsaný
Po chvíli (2 hod.)se zase sekl,dlouho restartoval XP,BIOS najel v pořádku,a objevila se hláška kterou jsem psal na začátku tohoto tématu " Systém Windows nelze spustit.Uvedený soubor je požkozen nebo nebyl nalezen:\windows\system32\config\system "
Může všechny tyto problémy dělat nainstalovaná hra,tzn. sekat PC aniž je spuštěná,mazat soubory ve Windows.Setkal se už někdo z Vás s takovým problémem? Já vím nejlepší bude tu hru tam neinstalovat ale kvůli těmto hrám jsem vylepšoval svůj starý Pc:
Díky za vaše názory.
-nešel vůbec spusti Catalyst Control Center
-změnil se styl písmenek
-u některých programů byly smazány popisky tlačítek,program fungoval
-Tento počítač-Vlasnosti, na kartě Obecné pod kolonkou Počítač je prázdo i když tam předtí byl normálně vypsaný
Po chvíli (2 hod.)se zase sekl,dlouho restartoval XP,BIOS najel v pořádku,a objevila se hláška kterou jsem psal na začátku tohoto tématu " Systém Windows nelze spustit.Uvedený soubor je požkozen nebo nebyl nalezen:\windows\system32\config\system "
Může všechny tyto problémy dělat nainstalovaná hra,tzn. sekat PC aniž je spuštěná,mazat soubory ve Windows.Setkal se už někdo z Vás s takovým problémem? Já vím nejlepší bude tu hru tam neinstalovat ale kvůli těmto hrám jsem vylepšoval svůj starý Pc:
Díky za vaše názory.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj disk pomocí prográmku staženého ze stránek výrobce disku, případně přímo ve Winech - Tento počítač - klik pravým myšítkem na disk - Vlastnosti - Nástroje - kontrola disku - v následujícím okně zaškrtnout obě políčka a spustit. Vypadá to na chyby na disku. Pokud to v PC nelze, zkus disk vyjmout, vložit do jiného PC se stejným systémem, jako druhý disk a zkontrolovat (třeba u kamaráda, nebo známého).
Tak,hra tento problém nezpůsobuje protože po posledním kolapsu jsem opět nainstaloval XP pro (během asi 14dní po čtvrté) naistaloval jsem jen nejnutnější programy(antivir,firewal,čistič registrů,Everest a pár programů na diagnostiku HDD)a opět po pár hodinách zásek,restart,Bios se načte při tom poblikává kontrolka HDD a když má startovat XP tak se nic neděje,černá obrazovka žádné poblikávání červené ledky(asi 1min.)potom se ozve jemné cvaknutí a znovu se nastartuje Bios(toto se opakuje 2-3x), potom proběhla kontrola konzistence disku. CHKDSK vypsal dlouhý výpis co všechno opravil a konečně se XPéčka rozběhly.
Od výrobce disku jsem stáhl program Sea Tools a ten nenašel žádnou chybu na disku,ani s teplotou není žádný problém(41st.) takže už nevím co mám dělat. Napadá Vás něco?
Výběr těch nových komponent je v pořádku? Já myslím,že by tento problém neměly způsobovat.
Ještě teď jsem nainstaloval HDD TUNE a pod záložkou HEALT je toto.

Od výrobce disku jsem stáhl program Sea Tools a ten nenašel žádnou chybu na disku,ani s teplotou není žádný problém(41st.) takže už nevím co mám dělat. Napadá Vás něco?
Výběr těch nových komponent je v pořádku? Já myslím,že by tento problém neměly způsobovat.
Ještě teď jsem nainstaloval HDD TUNE a pod záložkou HEALT je toto.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3507
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 20:38
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3157
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1946
-
od peta501