Jak mám prosím odstranit startovací nabídku GRUB ze spouštěcí oblasti disku?
Už jsem zkusil všechno a bez úspěchu. Ani konzola na intalačím CD Windows nepomáhá.
Mám win xp professional
Jak odstranit GRUB
Re: Jak odstranit GRUB
Zkusil jsem ty podle návodů. fixboot, fixmbr a ještě jeden, delší. Jeden psal, že je v počítači nestandartní spouštěcí oblast. Fixboot bez parametrů hodil hlášku, že bylo provedeno a stejně nic. Přepisoval jsem asi jen 1. sektor. Nakonec to vyřešila oprava istalace z orig CD windows. Problém ale je, že mám jen SP2 a SP3 jsem musel pak doinstalovávat. Takže jsem přišel o všechny aktualizace. Škoda, že nešlo obnovit jen komlpetní spouštěcí oblast.
SP3 jsi mohl do instalačního CD přidat pomocí programu nLite, stejně jako aktualizace a spoustu dalšího.
Jinak pokud jde o opravu Ixpéčkového zavaděče, existuje na to moc šikovná free utilita od Acronisu – http://www.acronis.cz/kb/mbr/ – maličké ISO, vypálíš bootovací CD a zavaděč se opraví sám.
Škoda, že jsem přišel s křížkem po funuse, ale snad se to bude ještě někdy někomu hodit.
Jinak pokud jde o opravu Ixpéčkového zavaděče, existuje na to moc šikovná free utilita od Acronisu – http://www.acronis.cz/kb/mbr/ – maličké ISO, vypálíš bootovací CD a zavaděč se opraví sám.
Škoda, že jsem přišel s křížkem po funuse, ale snad se to bude ještě někdy někomu hodit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky Myloši, ale už to nejde z Acronis stáhnout. Jen nějaký program na vyzkoušení. Do budoucna by se mě to mohlo hodit, kdyby mě zase nějaký !!! linuxák pokazil systém. Už 2x jsem si podělal systém utilitkama od Linux. Oni to dělají snad schválně, nemají rádi windowsáky? Já zase nemám rád Linuxáky. Zkusil jsem pár distribucí Linux a ani se mě nepodařilo nic přiinstalovat. Prostě hrůza. Zlatý Mrkvosoft, i když je to také někdy děsné.
Jejda, tak to jsem měl kliku, protože já to ISO před časem stáhnul a moc mi pomohlo.
To já i když sice v současnosti žádný Linux nepoužívám – jsem se díky němu docela dost naučil a přinesl jsem si do Windows používání virtuálních ploch, připnutí a zarolování okna a především hardlinky a symlinky, bez kterých si už nedovedu svou práci vůbec představit.
To já i když sice v současnosti žádný Linux nepoužívám – jsem se díky němu docela dost naučil a přinesl jsem si do Windows používání virtuálních ploch, připnutí a zarolování okna a především hardlinky a symlinky, bez kterých si už nedovedu svou práci vůbec představit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
hejkal2 píše:Oni to dělají snad schválně, nemají rádi windowsáky?
Ale tak zlé to zase není, ve skutečnosti s windowsáky máme soucit, protože je litujeme kvůli tomu utrpení co musí se svým systémem prožívat

V unixových systémech je to strašně jednoduché. Uživatel je od toho aby počítač užíval, a správce aby ho spravoval. Uživatel může být totální lama, protože s omezením práv prakticky nemá šanci něco pokazit, naopak správce je bůh, který může v počítači absolutně všechno. Na rozdíl od Windowsu, kde se například nedostane k datům uživatele, kterému virus zablokoval účet, jinak než že nabootuje liveCD s Linuxem. Podstatné je že ten správce vždy musí přesně vědět co dělá, protože může třeba jedním příkazem smazat data na úplně všech discích v počítači (viz hláška #1 na lamer.cz)!
Až si zase budeš hrát s Linuxem, udělej to jako já kdysi. Windows jsem nechal jak byl, ale disk s ním jsem přepojil na slave. Jako master, ze kterého se bude bootovat, jsem zapíchnul jeden starý devítigigový, který jsem vyhrabal ze šuplíku, protože původně to měl být jen experiment. Na něm byl potom systém, home i grub, takže vrácení počítače do původního stavu by pak byla jen otázka vyškubnutí jednoho kablíku.
No, měl jsem to tak potom dalších sedm let a z toho windowsího se brzy stalo jen prosté odkladiště dat...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Uživatel je od toho aby počítač užíval, a správce aby ho spravoval. Uživatel může být totální lama, protože s omezením práv prakticky nemá šanci něco pokazit, naopak správce je bůh, který může v počítači absolutně všechno
Naprosto stejně to funguje ve Windows.
Na rozdíl od Windowsu, kde se například nedostane k datům uživatele, kterému virus zablokoval účet, jinak než že nabootuje liveCD s Linuxem.
Otázka schopností. Leckdo to dokáže i bez CD s Linuxem.
Navíc vezmu-li jádro obou systémů, moc se od sebe neliší. Oni si totiž dobré nápady kradou oba systémy zároveň.
Je to věčný boj, netuším proč (nebo tuším, ale odmítám přijmout fakt, že jsme takoví troubové).
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
S LInuxama jsem si nehrál, jen jsem si stáhl portable verzi SpyBootu serch and destroy. Větší svinstvo jsem neviděl, jsou to ---------napadají mě nejspostější slova, také ho tu nemáte rádi. Bez zaplacení ti to počítač nevyčistí. Portable vyčistil, ale zku-vil mě boot sektor disku. Nainstaloval si tam spouštěcí nabídku od Linux. Opravit v konzole to fakt nešlo. Pomohlo jen opravit systém CDčkem windows s celou reinstalací knihoven atd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3384
-
od elninoslov
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4787
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4082
-
od mmmartin
09 pro 2024 08:27
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”