Musím vám říct, jak jsem se včera naštval na Microsoft a jeho Windows XP.
Součástí Windows XP je standartně Windows Messenger.Já jsem ho jednu dobu používal, ale pak jsem si stáhnul novější verzi.
Ale teď to začalo:Zjistil jsem, že Windows Live Messenger (novější) nenahradil Windows Messenger, ale nainstaloval se úplně jako nový program, takže jsem měl 2 messengery.
Pochopitelně jsem se rozhodl toho staršího odebrat, a tak jsem šel do volitelných součástí a odebral ho.Všechno ukazovalo na to, že se skutečně odebral, a tak jsem už jen odebral jeho odkazy pro spouštění se startem systému a dále se tím nezabýval.
A jednou si tak brouzdám po internetu a najednou mi z lišty vyskočí zpráva, že se kontakt přihlásil!!
Byla to zpráva starého Messengera, který už měl být dávno odebraný a nový byl vypnutý.
Kouknul jsem se tedy do Program Files do složky Windows Messengera, ale tam jsem viděl už jen staré knihovny.Zkusil jsem tedy složku smazat, ale systém oznámil, že to nejde!Pak jsem zjistil, že v nabídce start ještě zůstal zástupce, tak jsem na něj kliknul a k mému zděšení se normálně spustil starý Messenger, který už měl být dávno pryč!Po prozkoumání zástupce jsem zjistil, že aplikace Messengera tam pořád je, ale má atributy skrytý a systémový.Samozřejmě jsem to všechno smazal.
Osobně si myslím, že se ten starý Messenger spustil přes Outlook Expres, protože i podle HJT tam už žádný odkaz k němu po spuštění nebyl.
Docela mi přeběhl mráz po zádech, protože celou dobu měl Microsoft přehled o mém PC.IP adresou počínaje a dobou zapnutí a vypnutí PC nebo dokonce poslouchanou hudbou konče!!!
Nemám zkušenost s Windows Vista, ale obávám se, že tam se poleze do soukromí uživatele ještě více...