Ahoj všem,
Nevíte nějakej prográmek, kterej umí zalogovat a následně zobrazit, která aplikace jak hodně využívá HDD?
O co mě jde - od tý doby, co jsem přešel na Win7, tak mě začne po spuštění screensaveru něco hrabat na HDD - ale takovým způsobem, že HDD hrabe a hrabe a hrabe - a přestane to až ve chvíli, kdy screensaver ukončím. Proto bych potřeboval nějakej prográmek, díky kterýmu bych odhalil co tam hrabe a pak mu to utnout (odinstalovat/přenastavit apod.) Děje se mě to na obou PC a obou NTB, kde jsem přešel z WinXP na Win7. Na WinXP to nedělalo.
Win7 - při screensaveru pořád hrabe HDD
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win7 - při screensaveru pořád hrabe HDD
Nepoužívej šetřič obrazovky, protože pro LCD obrazovky nemá vůbec žádný význam a to nehledě na to, že některé stažené z netu jsou pěkné paskvily a někdy i s viry.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ti zapne sporic, znamena to pro PC necinnost a ma na tu dobu naplanovane ulohy udrzby, at uz defragmentaci, antivirovou kontrolu apod.
Programek na monitorovani aktivit je primo ve Win - Sledovani vykonu.
Programek na monitorovani aktivit je primo ve Win - Sledovani vykonu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Prominte za otázečku, kterou tu položím, ale nové téma kvůli tomu zakládat nebudu.
To Pic: takže když mám LCD monitor, tak se nemusí vypínat po celé činnosti počítače?
To Pic: takže když mám LCD monitor, tak se nemusí vypínat po celé činnosti počítače?
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Šetřiče obrazovky vznikly proto, že původní klasické obrazovky při statickém obrazu (tedy když delší dobu byl na obrazovce obraz) t. zv. "vypalovaly". Pokud se zobrazila jednobarevná plocha byl znatelný "vypálený" obraz. Toto LCD obrazovkám nehrozí. Navíc nové PC a NTB, mají různé šetřící funkce. Jinak pokud delší dobu na PC nepracuješ můžeš si nastavit uspání monitoru, nebo jej i vypnout a šetřit energii.
Nechal jsem se vyprovokovat k OT. Omlouvám se!
Nechal jsem se vyprovokovat k OT. Omlouvám se!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
OT Nevím proč by jsi se měl vyprovokovat, byl to můj dotaz, já Ti nohy nepodrážím. Já jsem nevěděl, že šetřič obrazovky pro LCD displeje nemá žádný význam.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Pic: Spořič obrazovky nepoužívám kvůli šetření LCD. Vím, že do LCD se obraz nevypaluje. Mám ho kvůli automatickýmu zamykání počítače - po probuzení ze screensaveru chce Windows heslo.
Zeus: Jo, máš pravdu, Sledování prostředků se to jmenuje, jeslti jsem to správně našel. Moc mě to ale nepomohlo. Neumí to logovat a hned jak PC probudím ze screensaveru, tak HDD přestane hrabat. V rychlosti jsem v něm jenom stihnul zkouknout, že tam v práci s diskem HDD byl několikrát proces svchost.exe, ale nic víc mě to neřeklo.
Něco víc user friendly by nebylo? Že by to chvíli logovalo co se hrabe v datech na disku a pak by to ukázalo třeba v grafu, který aplikace s diskem jak hodně pracovaly?
Zeus: Jo, máš pravdu, Sledování prostředků se to jmenuje, jeslti jsem to správně našel. Moc mě to ale nepomohlo. Neumí to logovat a hned jak PC probudím ze screensaveru, tak HDD přestane hrabat. V rychlosti jsem v něm jenom stihnul zkouknout, že tam v práci s diskem HDD byl několikrát proces svchost.exe, ale nic víc mě to neřeklo.
Něco víc user friendly by nebylo? Že by to chvíli logovalo co se hrabe v datech na disku a pak by to ukázalo třeba v grafu, který aplikace s diskem jak hodně pracovaly?
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”