Zdravím. Mám notebook Lenovo G585.Jeho konfigurace je:
CPU AMD E1-1200 1.4 GHz , x64, dual core
GPU AMD Radeon HD 7310M, asi 931 MB paměti (442 MB asi si bere z RAM)
2 GB RAM (1,57GB použitelné)
Disk 320 GB
Windows 8.1 Core Update 1 (Předinstalovaný byl Windows 8 Core, upgradované na 8.1)
Monitorek 15,6" - 1366x768
Pokud budete chtít ještě něco vědět napíšu !
S notebookem mám více problémů, a potřebuju poradit, proto to bude očíslované.
1. BIOS - UEFI
Když jsem dostal ntb a zjistil že bios je bez hesla, okamžitě jsem ho tam dal.Úžasem jsem zjistil že se heslo požaduje ještě než notebook nabootuje,což jsem měl radost že mi ani ntb nikdo nespustí bez hesla. Pak jsem chtěl změnit , už nevím co , vím že to souviselo s Legacy / UEFI.Jenže se dívám, všechna nastavení v biosu jsou šedá ! Nejde na ně najet. Jediné co můžu je změnit heslo, změnit pořadí bootování (bootloaderů, ktery OS má bootovat), odejít z biosu. Zadal jsem tedy svoje heslo , a dvakrát jsem nechal prázdné pole. Napsalo to že to po mě chce Admin nebo Master code, který vůbec nemám. Jak tedy mohu odstranit heslo z biosu ?
2. Windows 7 - Ano či Ne ?
S Windows 8 mám neustále nějaké problémy.Buď si to dělá co chce, nebo chvíli nejede hra, někdy spadne systém. Nemám to moc v lásce. Myslím si že Windows 7 by jel na notebooku rychleji. Díval jsem se do pár diskuzí že po instalaci Win7 jel (přímo muj typ) ntb rychleji. Chtěl bych se zeptat jestli je to možné že opravdu pojede Win7 rychleji než OS který byl předinstalovaný.Ovladače na Windows 7 jsou, díval jsem se. Všechna důležitá data a hry mám nainstalované na druhém disku, není na něm OS, takže vlastně není problém, jen je třeba vyřešit číslo 1. protože nejde ani změnit zda chci bootovat z DVD ! I tak , chtěl bych vědět vaše názory. Taky mám na notebooku nainstalovaný Linux, Ubuntu 13.xx , pro případ že by Win 8 selhalo nebo tak. V tom se mi notebook taky líbil, že si můžu vybrat který OS má bootovat.
3. Co by pomohlo zvýšit výkon?
Takto. Na filmy je notebook perfektní. Full HD videa 1080p (zkusil jsem i 1440p a taky dokonale) přehraje perfektně.To že se hra načítá, vím, je to RAMkou, dokážu překousnout. Ovšem když taková hra jako GTA San Andreas (SAMP/MTA) jede v průměru na 30 FPS, a říkám v průměru ! Nedostane se na 40 FPS, za to klidně na nulu ano. Hru hraji na minimální detaily, s tím že mám rozlišení 1024x768x16.Jsem rád že si tu hru vůbec zahraji.To nemluvím že jsem si do hry nainstaloval mod, který mi snižuje vykreslovanou vzdálenost snad na úplné minimum. Prostě vidím asi na 7 metrů a dál nic(normálně při minimální vidíte asi na 15-20m třeba).Bez toho modu by hra jela na 15 FPS maximum.Taky hraji Minecraft, no místa kde je hodně věcí a hráčů, průměr 8 - 15 FPS.Teď s optifine je to trochu lepší, že sice mám pořád na hustých místech do 15 FPS, ale mimo už dosahuji i na 30 FPS, někdy i 70 (asi na vteřinu)což je pro mě snad zázrak.
Rady / Problémy s Notebookem Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rady / Problémy s Notebookem
Ve tvém vlastním zájmu doporučuju několik věcí - je toho víc, proto to budu číslovat:
1) Založ pro každý problém samostatné téma.
2) Názvy témat vol tak, aby popisovaly podstatu problému
3) Dotazy zařaď do těch sekcí, jejichž název odpovídá podstatě problému.
Všechny tyto požadavky vycházejí z Pravidel fóra, k jejichž dodržování jsi se zavázal při registraci.
1) Založ pro každý problém samostatné téma.
2) Názvy témat vol tak, aby popisovaly podstatu problému
3) Dotazy zařaď do těch sekcí, jejichž název odpovídá podstatě problému.
Všechny tyto požadavky vycházejí z Pravidel fóra, k jejichž dodržování jsi se zavázal při registraci.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Rady / Problémy s Notebookem Vyřešeno
Jen nevím jestli tu je povoleno házet téma za druhým tak jsem to dal do jednoho. Dobře dám to do tří témat a příslušných sekcí.
Požádal bych moderátora tedy, jestli by toto téma celé nemohl smazat.
Požádal bych moderátora tedy, jestli by toto téma celé nemohl smazat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2977
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
30 zář 2024 10:04