Dneska jsem se na Technetu dozvěděl, že je v Sedmičkách možné přepínat okna se stejnou minimalistickou (beznáhledovou) nabídkou, jako tomu bylo v Ixpéčkách:
Levý Alt (držet) → Pravý alt (zmáčknout a pustit) → s dosud drženým levým Altem zmáčknout Tab.
Moc mě to potěšilo, protože náhledové přepínání Alt+Tab v Sedmičkách mi připadá méně přehledné.
Dalo by se někde nastavit, abych nemusel podstupovat operaci s pravým Altem a aby bylo původní přepínání výchozí přímo na Alt+Tab?
Přepínání Alt+Tab ve W7 jako v XP – lze to nastavit? Vyřešeno
Přepínání Alt+Tab ve W7 jako v XP – lze to nastavit?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Přepínání Alt+Tab ve W7 jako v XP – lze to nastavit?
Vypni si aero.
Re: Přepínání Alt+Tab ve W7 jako v XP – lze to nastavit? Vyřešeno
Dalo by se neco prohlasit o Google
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AltTabSettings (DWORD) a nastavit na 1.
Odhlasit a prihlasit. Pro zruseni staci smazat klic a opet odhlasit a prihlasit uzivatele.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AltTabSettings (DWORD) a nastavit na 1.
Odhlasit a prihlasit. Pro zruseni staci smazat klic a opet odhlasit a prihlasit uzivatele.
ondoubek:
To bych mohl, ale je otázka, co všechno dalšího by se mi v systému změnilo.
petr22:
Stran strýdy Gůůgla máš jistě pravdu, ale v tomhle případě jsem si nebyl jistý správným zněním dotazu, jakož ani tím, zda bych se nemusel ptát anglicky – moje angličtina je hodně mizerná (*1968, ve škole ruština, angličtinu, hlavně tu čtenou a technickou jsem trochu nasál až díky používání počítače…).
Nastavil jsem v registrech a dám vědět (dneska už nechci restartovat, mám toho hodně spuštěného).
Dík.
To bych mohl, ale je otázka, co všechno dalšího by se mi v systému změnilo.
petr22:
Stran strýdy Gůůgla máš jistě pravdu, ale v tomhle případě jsem si nebyl jistý správným zněním dotazu, jakož ani tím, zda bych se nemusel ptát anglicky – moje angličtina je hodně mizerná (*1968, ve škole ruština, angličtinu, hlavně tu čtenou a technickou jsem trochu nasál až díky používání počítače…).
Nastavil jsem v registrech a dám vědět (dneska už nechci restartovat, mám toho hodně spuštěného).
Dík.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Ono by se skoro vyplatilo zalozit vedle fora jeste wikipedii, kde by tyhle finty byly vsechny napsane.
Jojo, tak nějak. Vzpomínám si na dávnou touhu, kdy by MS sepsal, co všechno lze v registrech nastavit – každý slušný program má uživatelskou dokumentaci, tak proč není lidská dokumentace k ragistrům… Často jsem se potkal na netu s radami, jak řešit ten který problém – bylo to vytvoření klíče, který v registrech dosud nebyl. A jako by toho nebylo dost, tak spousta klíčů ani nemá lidský název, ale je nadepsaná hexadecimálním chrchlem. Ke spoustě věcem pak člověk složitě hledá návody, které jsou podobné řešení „klikni na druhou ikonu zleva“, přestože má problém vcelku logické řešení. Haj hou…
- Mýliti se je Myloš.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-vista/using-windows-flip-3d
Proč nepoužívat všechny vychytávky.A já to třeba mám vyřešeno tak,že mám klávesnici,která má dokument flip a roluji rovnou pomocí jen jedno tlačíka+ kolečko myši nebo rovnou pomocí dvojklávesy.
Proč nepoužívat všechny vychytávky.A já to třeba mám vyřešeno tak,že mám klávesnici,která má dokument flip a roluji rovnou pomocí jen jedno tlačíka+ kolečko myši nebo rovnou pomocí dvojklávesy.
Ale jo, taky mám klávesnici s přídavnými tlačítky. Problém, který jsem nastínil, ale tkví v něčem jiném – „stýská se mi“ po klasickém ixpéčkovém přepínání, které je přehlednější než sedmičkové a na které jsem zvyklý.
- Mýliti se je Myloš.
petr22 píše:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AltTabSettings (DWORD) a nastavit na 1.
Funguje, dík moc.
- Mýliti se je Myloš.
richchie:
Ještě k tomu 3D přepínání – je to hodně nepřehledné, prakticky nepoužitelné. Už to sedmičkové Alt+Tab je na můj vkus moc, proto se vracím ke klasice, ale Win+Tab považuji vysloveněza humus. Někomu to možná přijde děsně kůůůl a pokud máš otevřená dvě tři okna, tak se to snad dá i použít, ale já toho mám vždycky pootvíráno moc, takže je to pro mě naprosto k nepoužití.
Ještě k tomu 3D přepínání – je to hodně nepřehledné, prakticky nepoužitelné. Už to sedmičkové Alt+Tab je na můj vkus moc, proto se vracím ke klasice, ale Win+Tab považuji vysloveněza humus. Někomu to možná přijde děsně kůůůl a pokud máš otevřená dvě tři okna, tak se to snad dá i použít, ale já toho mám vždycky pootvíráno moc, takže je to pro mě naprosto k nepoužití.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4253
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11741
-
od Mapa111
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”